Miksi puhut pahaa?

Vaikka olenkin aika easy going ja osaan sivuuttaa ikävät asiat melko hyvin, eikä minulle jää useinkaan mitään hampaan koloon ja osaan jatkaa matkaa, niin silti viime päivinä olen tosissani ihmetellyt maailman menoa. Sitä miten ilkeitä osaamme olla toisillemme netissä ja oikeassa elämässä. Ihmiset ovat olevinaan heikomman puolella mutta todellisuus näyttää olevan jotain muuta.

IMG_4436.JPG

Sanonnat ”Walk a mile in my shoes” tai ”What Susie says of Sally says more of Susie than of Sally” tai ”Everyone you meet is fighting a battle you don’t know nothing about. So be kind. Always”  eivät tule ihan tyhjästä, niissä on paljon viisautta ja haluankin nyt tällä tekstilläni siitä muistuttaa. Muistuttaa empatiasta, lämmöstä, välittämisestä ja esimerkillisyydestä näinä pimenevinä syyspäivinä.

IMG_4431.JPG

Minä olen erittäin tyytyväinen, että ihmiset luonnehtivat minua niin etten puhu muista pahaa ja löydän jokaisesta jotain hyvää. Se on sellainen asia josta olen ylpeä ja saan kiittää vanhempiani tästä luonteenpiirteestäni. Haluan myös lasteni oppivan keskittymään ensijaisesti hyvään ihmisissä ja elämässä ylipäätänsä.

IMG_4432.JPG

Ajattelen asian niin, ettei minulla ole varaa arvostella muita, eikä toisaalta muilla ole varaa arvostella minua, varsinkaan minua sen paremmin tuntematta. Miten hyvin me ylipäätänsä tunnemme toisiamme? Mistä nauramme tai itkemme, tai kenen vuoksi? Miten erikoisia kaikki olemme, kun samalla olemme ihan samanlaisia, ihan tavallisia ihmisiä eri kuorrutuksilla vain. 

Yritän aina parhaani ja muutenkin koitan olla hyvä ihminen ja jos teen väärin, toivon, että osaan pyytää anteeksi. Simppeliä! En halua kuulostaa tekopyhältä, olen ihan varmasti loukannut monien ihmisten tunteita, mutta jälkikäteen ajateltuna ne loukkaukset ovat johtuneet omasta tyytymättömyydestäni. Sellaistako se sitten on? Tyytymättömyyttä? Sanotaan, että asiat jotka toisessa ärsyttävät kertovat asioista, joista et itsessäsi pidä.   

IMG_4433.JPG

Jospa nyt kun seuraavan kerran haluat ihmetellä ja arvostella loukkaavasti muita, mieti hetki. Onko viestisi sellainen, jonka haluat universumille lähettää ja laittaa kiertämään. Voin taata, että hyvistä sanoista tulee paljon paremmalle tuulelle, se on kuin peili. Pidä sydän lämpimänä ystävä hyvä! Keskity hyvään.

” Jospa minä saisin olla sinä. Jospa sinä saisit olla minä, edes tunnin. Jospa voisit nähdä itsesi minun silmin, yllättyisit. ”

suhteet ystavat-ja-perhe oma-elama mieli
Kommentit (12)
  1. Usein juuri naisia syyllistetään pahan puhumisesta. Mielestäni ilmiö ei aina ole pelkästään kielteinen, paljon riippuu tilanteesta ja asiayhteydestä. Pahan puhuminen voi olla stressinpoistoa: jos vaikka työpaikalla on ilkeä työkaveri, joka edistää omaa asiaansa polkemalla muita. Toisaalta pahan puhuminen voi johtua kateudesta ja silloin voi miettiä, haluaako todella toiselta niitä asioita, joista on kateellinen. Itse epäilen ihmisiä, jotka ovat mielestään aina hyviä, eivät koskaan puhu pahaa, juoruile tai ole kateellisia. Mielestäni on luonnollista, että joskus joku ihminen ärsyttää tai aiheuttaa kateuden tunteita. Silloin on hyvä puida asiaa ystävän kanssa ja ns. puhua pahaa. Sen sijaan netissä pahan puhumista ei pitäisi harjoittaa. Nimettömyyden suojista ammuttu julkinen kielteisyys vaikuttaa eri tavalla kuin juttelu kaverin kanssa sohvan nurkassa.

  2. Minusta tässä maalataan melko musta-valkoinen kuva. En jaksa uskoa että kukaan on 100% ilkeä, negatiivinen ja ankea. Sama tyyppi voi olla, esim työpaikallaan paras kollega tai tsemppari. Ehkä välillä positiivisuuden raja tulee täyteen.

    Minä en ainakaan ole aina positiivinen tai negatiivinen. Välillä olen sekä että ja aika usein ihan neutraali. Mutta silloin kun on negatiivinen olo, on parempi olla hiljaa. Ketään ei kiinnosta negatiiviset kommentit. Mutta rakentavaa palautetta on hyvä tietenkin antaa.
    Positiivisen hetken tultua, voi avata suunsa ja olla ihana kaikille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *