Millaista oli tulla äidiksi?

Äitiydestä on Lilyssä puheltu paljon. Siitä tulikin mieleeni tuttavani kysymys: ”Miltä se sitten tuntui kun sai oman lapsen? Muuttuiko kaikki paljon, millaista se siis oli?”

p5250040.jpg

p5250045.jpg

p5250047.jpg

p5250049.jpg

Tähän suureen kysymykseen oli jotenkin vaikea vastata. Lopulta vastasin että kova huoli niistä jälkikasvuista on ollut. Sellainen huoli mitä ei ennen ole kokenut. Voisi myös sanoa että pelko on suuri. Ehkä tiedän nyt mitä pelko oikeasti on?

Millaista oli tulla äidiksi?

(Kuvituksena pojan maalaama ”koira” jonka Lambi lähetti. Tästä hahmosta tuli kuulema ruotsalainen koira. :))

Kommentit (11)
  1. Kauniisti sanottu, Coco. Mä nautin äidiksi tulemisesta ensimmäisten kuukausien ajan kummankin lapseni kohdalla. Sit ne alkoi nukkuun huonosti ja yhtäkkiä äitiyskin alkoi olla tosi uuvuttavaa. Nyt esikoinen on 4 ja hänen äitiydestään jo nautin täysin siemauksin, kuopus vasta 1v ja nukkuu niin huonosti että vasta rakentelen rakastavaa suhdettani häneen. Sellaista se on. Äitiys. Tunteet menee laidasta laitaan, vaikka suurin ja kuitenkin se ainoa niistä on rakkaus. Mikään ei muuttunut, muu kun se mainitsemasi pelon astuminen elämään.

  2. VierailijaAnn
    26.5.2012, 16:47

    Joidenkin pitäisi olla avarakatseisempia siinä, ettei kaikkea voi/halua julkisesti jakaa. Hienoa, että tässä blogissa on juuri ne tietyt asiat. Ei se sitä tarkoita, että ihminen pinnallinen olisi jos tykkää keskittyä kauneuteen ja tavaroihin blogissaan. Näin se vain on 🙂

    Kun tuli äidiksi, kaikki oli yhtä tunteiden sekamelskaa. Oli itkua, jännitystä, huolta asioista. Kun esikoinen syntyi, tiesin että tästä alkaa nyt aivan uudenlainen elämä. Enkä ikinä ole ollut näin onnellinen, mitä nyt äitinä olen. Elämässä on oikeanlainen sisältö. En ole kokenut, että mikään olisi oikeastaan radikaalisti muuttunut. Jotkut tietyt rutiinit, kuten se ettei viitsinyt myöhään lähteä enää ulos kävelylle miehen kanssa, kun on lapsikin ja täytyy miettiä millä voluumilla telkkaria katsoo 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *