Mitä siivoan pitkin viikkoa ja mihin kiinnitän huomiota

Minulla ei ole varsinaista siivouspäivää, mutta tietyt jutut teen pitkin viikkoa. Eniten huomioni kiinnittyy keittiöön ja kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneessa käyn läpi viikottain:

 • alueen jossa käydään suihkussa. Harmaat saumat keräävät helposti likaa, joten putsaan näkyvän lian karkealla sienellä ja kylpyhuonesuihkeella, lopuksi huuhtelen vedellä ja kuivaan.
 • Kuivaan laatat ja lattian jokaisen suihkukerran jälkeen, en ole koskaan kokenut tätä suurena hommana. Minulla on myös Sinin kuivausliina, jolla kuivaan ja kiillotan suihkun käytön jälkeen. Pieni vaiva mutta suuri vaikutus siisteyteen. Yritän pitää kylpyhuoneen lattialämmityksen lämpimämpänä aina, kun aurinko paistaa, jotta aurinkopaneelien hyödyntämä ilmainen sähkö tulee käytettyä tehokkaasti. Muuten kylppärissä on pieni lämpö lattiassa aina päällä.
 • Lattiakaivo! Pyrin nostamaan sen ylös viikottain ja siistimään reunat kaikesta mitä siihen on kertynyt. Meillä liikutaan paljon ja suihkussa tulee käytyä jatkuvasti. Tämäkin pieni vaiva ja lattiakaivo pysyy puhtaana ja yleisilme siistinä.
 •  Käsienpesualtaan siistiminen. Pesen altaan vähintään kerran viikossa,tai aina kun se siltä näyttää. Joka ilta kiillotan hanat sillä samalla Sinin kuivauspyyhkeellä, joka on muuten paras hankinta ihan jokaiseen kotiin. En niin välitä liilasta väristä, kunpa siitä tulisi jokin toinen vähän maanläheisempi sävy mutta muuten ihan loistotuote, jonka voi pestä koneessa. Kaikki pesuliinat ja rätit pesen muuten aina samassa koneellisessa, en laita niitä muun pyykin joukkoon peseytymään sillä olen kuullut, että niiden teho kärsii siitä.
 • Saippuapullon ja käsidesipullon peseminen ja siistiminen. Töhnäiset ja saippuasta likaantuneet pullot tekevät epäsiistin vaikutelman.

Keittiö

 • Tavarapaljous on aina ahdistanut minua. Jo tänne kotiin muuttaessani päätin ottaa mukaani vain tarpeellisimmat astiastot. Minulla ei ole mitään suurta määrää vaan astiastot kahdeksalle hengelle ja sillä pärjää vallan mainiosti.
 • Olen muuten alkanut käyttämään ihan todenteolla siivoushanskoja siivouspuuhissa, jotta ihoni säästyy kemikaaleilta. Käytän myös lunnonmukaisia pesuaineita mutta jotkut tahrat ja varsinkin kylppäri vaatii vähän jymäkämpiä tuotteita, jotta kaikki lähtee kunnolla puhtaaksi. Mitään etikkaseoksia en ole vielä alkanut itse tekemään, toisaalta sekin kiinnostaa – varsinkin, kun seokset voit hajustaa itse eteerisillä öljyillä.

Jotain uutta

 • Pyrin laittamaan kotiin jotain mikä innostaa minua siivoukseen, se aloittaminen on usein vähän tahmeaa. Kimppu kukkia pihalta antaa jo hyvin aihetta siistimiseen.

Pieniä askareita jokainen päivä

 • Päätän, että teen aina jonkin pienen kotiaskareen päivittäin, jotta vältyn sellaiselta suursiivouspäivältä, jotka ovat vähän raskaita ja aikaa vieviä. Esimerkiksi siistin talon jokaisen välioven ja kahvat – lapsiperheessä nämä tahraantuvat helposti. Sama homma keittiön kaappien suhteen, astianpesukoneen ja jääkaapin suhteen.

Eli loppuun todettakoon, että suhteellisen siistin kodin salaisuus on se, että tekee vähän joka päivä ja karsii tavaramäärän minimiin.

Kommentit (2)
 1. Ihanan ilmavan ja nimenomaan siistin näköistä. 🙂 Mites tuon sohvan käytännöllisyys, pystyykö siinä olla mitenkään mukavasti pidempää aikaa? Oikein kaunis kyllä on.

  1. Kyllä siinä oikein mukavasti pystyy loikoilemaan mutta toki olkkariin on ajatuksena hankkia kunnon sohva jossa voi löhöillä ja istua pidempäänkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *