Miten pidät kodin siistinä kiireisenä viikkona?

Coco Sweet Dreams

 

Vastaus kysymykseen on: et mitenkään. Mutta!

Minulla on pari kikkaa joilla voit huijata itseäsi. Tärkeintä on keskittyä eteiseen. Sinne saapuu aina ensimmäisenä ja se määrittelee millä fiiliksillä saavut kotiin. Lisäksi eteiset ovat kompakteja tiloja, jotka on helppo siivota nopeasti. Kaiken a ja o on siis pitää eteinen aina fiininä. Eteisen jälkeen et todennäköisesti enää keskity ympärillä vallitsevaan sotkuun vaan rullaat vaan eteenpäin, koska se kiire.

  Jos mahdollista niin eteisen jälkeen yritän keskittyä kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Mukavalta tuntuvassa kodissa ensiarvoisen tärkeää on myös tuoksut. Osta mahdollisuuksien mukaan luksustuoksukynttilöitä ja polta niitä usein, myös kesällä. Varsinkin ruoanvalmistuksen jälkeen on kiva puhdistaa huoneen tuoksua tuoksukynttilöillä. Tämän hetken suosikkini ovat Skandinavisk:in kynttilät, joiden tuoksut ovat aina onnistuneita! 

Kaikki muutkin näppärät siivousvinkit otetaan ilolla vastaan!

Kommentit

I M S (Ei varmistettu)

Kunhan yleiset ja yhteiset (ruokatilan/keittiö/oleskelutila/wc/kylpyhuone) tilat on kunnossa; pysyy yleisilme siistinä. Mutta ehdottomasti tärkein minulle on keittiö. En voi ymmärtää ihmisiä, joilla kerääntyy likaisia astioita keittiön tasoille, koska koneessa on puhtaat odottamassa korjausta. En myöskään pidä likaisista altaista (keittiö/wc/kph), sen johdosta mulla on niitä kertakäyttöisiä puhdistusliinoja kaikissa kaapeissa, että esim hampaiden pesun jälkeen on helppo putsata jäljet. Meillä yleensä se joka viimeksi käyttää wc/kph putsaa päivän päätteeksi altaat.

Monet tuoksukynttilät ovat liian voimakkaita hajustajia minulle.

Saranda
Tyhjä ajatus

Toi eteisasia on niin totta!!:) Mulle toimii se, että juuri ennen nukkumaanmenoa sallin itselleni 5min siivousaikaa ja siivoon sen aikana minkä ehdin. Ihmeellisen paljon sen aikana ehtii tekemään!

EricaK
EricaK

Keittiön siisteys! Ja sitten pikaraikastus kiillottamalla puupinnat methodin aineella, siitä tulee äkkiä  siisti ja puhdas fiilis. Myös pitämällä kaappien sisällöt siistinä (henkarit ojossa ja pinot suorina) välttyy kaaosmaiselta ololta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Se auttaa paljon, että laittaa aina tavarat paikoilleen, joka auttaa pitämään yleisilmeen siistinä. Joka päivä ainakin meillä tiskikone ja pyykkikone on töissä. Tiskikone laitetaan päälle, kun se on täynnä likaisia astioita ja se tyhjennetään heti, kun kone on pessyt astiat. Keittiön tasot on nopea putsata joka ruuanlaiton jälkeen ja vessojen tasot myös nopeasti pyyhkäisee. Näillä eväillä pärjää jo aika pitkälle.

Luca (Ei varmistettu) https://goodbluemood.com

Minulla myös käytössä kertakäyttöiset siivousliinat(kosteat) ihan täydellinen keksintö.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vieläkö saa toivoa postausaiheita? :) Puutarhaideoita! Omasta pihastasi ja vaikka ihan linkkejä mistä inspiraatiota ammennat. Meillä nimittäin kans menossa iso remontti ja piha myllättiin siinä samassa salaojien takia. Nyt tarttis kovasti inspiraatiota istutuksiin ja kasvivalintoihin.

Kommentoi