Moderni piha ja kasvit

Kaupallinen yhteistyö: Ahosen Taimisto

Tänään on ollut sellainen lämmin ukonilma ja jollain tavalla se tekee mieleni levolliseksi ja vähän selkeämmäksi. Paahteinen kesäpäivä sen sijaan saa oloni vähän levottomaksi, kuin pitäisi olla sadassa paikassa yhtäaikaa.

Olen tässä muutenkin yrittänyt rauhoitella itseäni ja yksinkertaistanut asioita. Minulla on paha tapa tehdä monta asiaa samaan aikaan ellen välillä pysähdy miettimään. Minun ei tarvitse saada sata asiaa yhdessä päivässä valmiiksi, koska en siihen pystyisikään, vaan selkeyden vuoksi yritän keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Luova mieleni haluaisi aina ryhtyä uuteen juttuun täysillä joten välillä pitää pinnistellä. Nyt olen tehnyt itselleni listan mitkä asiat ovat kokonaisuuden kannalta tärkeimpiä. Teen nyt töitä kotoa käsin, joten olen huomannut, että järjestyksessä oleva koti saa myös mieleni järjestykseen. Niinpä ykkösenä listalla on kodinhoitohuoneen laittaminen kuntoon, voisinkin tehdä ennen ja jälkeen kuvat tännekin nähtäville, kun se valmistuu. Kun tavaroille on paikkansa, niin kodin järjestyksen pitäminen on paljon helpompaa.

Tätä ennen olen puuhaillut pihan kanssa ja tässä nyt viimein kuvia siitä. Pihassani on kaksi puolta, toinen on ihanan perinteinen vanha omenapuutarha ja toinen moderni sorapiha, joka on nyt saanut vihreää ja viimeistelyä osakseen. Tällä sorapihalla vietän usein aamupäivät ja iltapäivän tienoilla siirryn terassille, sinne omenapuutarhan puolelle.

Halusin tästä puolesta pihaa mahdollisimman yksinkertaisen ja selkeän. Hain paljon vaikutteita japanilaisesta puutarhasta ja mielestäni onnistuinkin ihan hyvin luomaan sellaista selkeää ja rauhallista fiilistä. Valitsin pihalle kotkansiipiä, jotka antavat vähän rehevyyttä. Viiruhelpi on ollut jo pitkään lempparini, vaikka se leviääkin helposti, sorapiha helpottaa kuitenkin pitämään kasvit aisoissa. Viiruhelpi on tuolla taustalla kovin vielä pieninä omassa ryhmässään mutta toivottavasti tuosta kasvavat kuten taka-alan heinätkin.

Halusin myös jotain mikä näyttää hyvältä ympärivuoden. Kääpiövuorimännyt ovat lähellä pääovea ja muutama tuon betonipolun varrella. Mäntyjen alle laitoin lehtotaponlehteä, joka myös on ikivihreä kasvi. Ikivihreät kasvit ovat muuten loistoidea, jos haluaa, että piha vihertää ympäri vuoden.

Syy miten löysin juuri Ahosen Taimiston oli tämä lehtotaponlehti, jota en meinannut löytää oikein mistään. Ahosen Taimisto toimitti kasvit minulle jo kauniisti kasvihuoneessa kasvattuina ja oikein hyvin hoidettuina.

Lehtotaponlehti on maanpeittokasvi ja varmasti kasvaa kauniisti antaen vuorimännylle kauniin alustan. Jokaiselle kasville kaivoin ison kuopan, jonka täysin mullalla. Soraa on vaan laitettu päälle hennosti. Kastelu on tärkeää näin istutusvaiheessa ja olenkin kastellut näitä tiuhaan päivittäin.

Nämä kasvit, erityisesti lehtotaponlehti ja kotkansiipi sopii parhaiten varjoiselle puolelle pihaa. Viiruhelpi menestyy hyvin niin auringossa kuin varjossakin.

Sorapihan paras kaveri on hyvä harava ja innokas puutarhuri, joka tykkää nysvätä, siistiä ja hoitaa. Näitä kuvia katsellessa huomaan vielä vähän paranneltavaa varsinkin betonilaattojen suhteen. Ne ovat olleet paikallaan jo muutaman kuukauden, joten pientä suoristamista tarvitaan. Betonilaatat löysin tosiaan edullisesti ja ison lavallisen tori.fi. Laatat reunustin Kekkilän harmaalla isolla koristekivellä, tämä tapa latoa laatat antavat mielestäni arvokkuutta ja mielenkiintoa  muuten edulliseen ja melko nähtyyn pihalaattaan.

Ihania hetkiä pihahommiin!

Henna

Kommentit (2)
  1. Piha Kuntoon Edullisesti | Tampereenkiäliset Uutiset
    19.6.2020, 22:12

    […] Moderni piha ja kasvit – Coco Sweet Dreams | Lily – Moderni piha ja kasvit. 0 Kaupallinen yhteistyö. […]

  2. Hei! Tekemäsi sängynpääty on aivan t ä y d e l l i n e n. Yritin tutkia rakennus ohjeita kuvien perusteella, mutta ei oikein onnistunut.. Voisitko jakaa tarkemmat rakennus ohjeet matalalle sängynpäädylle? Mukavaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *