Muistitaululla

p1019087.jpg

Lähtötunnelmissa palaveriin justiinsa nyt. Laitoin ainakin väliaikaisesti uuden muistitaulun meidän eteiskaappiin, josta löytyy käyttötakit. Nyt aina ulos lähtiessä muistan ottaa silmälasit ja aurinkolasit matkaan, tavallisesti unohdan ne liian usein kotiin. Ikä jo painaa, tarvitsen päätelaseja ihan päivittäin.

Muistitaulu on kahden ihanan nuoren naisen nettikaupasta, Gauharista. Sain muistitaulun yhteistyöstä heidän kanssaan, samanmoinen ihanuus löytyy muun muassa suloiselta ystävältäni Charilta.  Minulle tehtiin toinen mustavalkoraidallinen muistitaulu tytön huoneeseen, siihen ajattelin laittaa tärkeät tiedotteet, neuvolakortin ja pieniä tärkeitä pienen tytön juttuja.

Perheellisille kysmys, minkä ikäisenä muuten teidän lapset ovat alkaneet puhua? Meidän tyttö, pian 1,5v höpöttää tooodella paljon, muttei hänestä saa mitään selvää. Katsoo suoraan silmiin ja kertoo omia juttujaan. Osoittaa pikku sormellaan ulos, sanoo miau, laulaa ihhahhaa ihhahhaa ja osaa sanoa vain mamma. That’s it. Meidän poju puhui jo aika monta sanaa yksivuotiaana. Kai ne ennemmin tai myöhemmin. 

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe sisustus
Kommentit (12)
 1. Meidän, nyt jo aikuinen juniori puhui kaksivuotiaaksi vain muutamia selkeitä sanoja, mutta noin kuukausi kaksi-vuotissynttäreiden jälkeen tulppa aukesi ja tekstiä alkoi tulvia. Sittemmin puhetta on riittänyt.

 2. Moikka.

  Meillä tyttö tulee kesällä kolme, eikä vieläkään puhu erityisen sujuvasti.
  Nyt viimeisen kuukauden aikana on alkanut käyttämään välillä esimerkiksi kolme sanaa peräkkäin. Usein tosin kahdella eri kielellä.
  Esikoisemme puhui enemmän jo 1,5-vuotiaana kuin pikkusiskonsa tällä hetkellä. Molemmat lähtivät kävelemään ennnen 1-vuotis päiväänsä.
  Muistan neuvolan tädin sanoneen joskus viime kesänä, kun tyttö oli kaksi, että kerta höpöttää kumminkin noin paljon (niitä omiaan) ja ymmärtää puhetta noin hyvin, ei tarvitse olla huolissaan.

  Mä olen salaa välillä panikoinut asiasta, mutta koska tytär ymmärtää kaiken suomeksi ja melkein kaiken toisella kielellä, niin olen antanut asian vielä olla pienenä murheena omassa päässäni 😉

  Mutta nämä vain on asioita mitä me äidit tuppaamme pohdiskelemaan. Se on sitä äidin rakkautta. Mihinkäs siitä pääsee. =)

  Aurinkoista huhtikuuta. Meillä on mahdoton helle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *