Nauris

pb282930-tile.jpg

pb283044.jpg

pb283051-tile.jpg

pb282969.jpg

Naurisranskalaisia tehtiin meillä maanantaina. Sofié haastoi minut Uuden Mustan Paluu juureksiin-haasteeseen ja minun kohdalleni juureksista naksahti nauris. Vähän jopa hävettää myöntää, mutta tein naurista elämäni ensimmäistä kertaa vaikka se on ollut joskus yhtä suosittu juures kuin peruna. Lapsille maistuu nauris myös mukavasti raakana naposteltavaksi.

Pyrin siihen että poika saa maistaa  mahdollisimman paljon eri makuja jo varhaisessa vaiheessa. Ostan mielelläni erilaisia juureksia meille ja kokeilen mihin ne taipuvat. Sen perinteisen perunan kun voi korvata niin monella.

Hassu juttu, kun naurisranskalaiset olivat uunissa poju nuuhkutteli ja luuli että äiti tekee nyt pannukakkua. Tuoksu oli sellainen herkullisen makea. Nauris on siis vähän makea ja senpä takia aika jännä muoto ranskalaisista. Kokeiluni perusteella näitä voi dipata kermaviiliin – sopivat hyvin yhteen. En maustanut kermaviiliä yhtään vaan se toimi hyvin sellaisenaan. Reseptin nappasin All recipes sivuilta:

Naurisranskalaiset/Turnip Fries:

  • 3 pounds turnips
  • 1 tablespoon vegetable oil
  • 1/3 cup grated Parmesan cheese
  • 1 teaspoon garlic salt
  • 1 teaspoon paprika
  • 1 teaspoon onion powder
  1. Preheat oven to 425 degrees F (220 degrees C). Line a baking sheet with a piece of aluminum foil and lightly grease.
  2. Peel the turnips, and cut into French fry-sized sticks, about 1/3 by 4 inches. Place into a large bowl, and toss with the vegetable oil to coat. Place the Parmesan cheese, garlic salt, paprika, onion powder in a resealable plastic bag, and shake to mix. Place the oiled turnips into the bag, and shake until evenly coated with the spices. Spread out onto the prepared baking sheet.
  3. Bake in preheated oven until the outside is crispy, and the inside is tender, about 20 minutes. Serve immediately

Tapanani on aina vähän soveltaa, enkä noudattanut reseptiä ihan niin tarkaan mausteiden osalta. Omiini lisäsin vain vähän sormisuolaa ja valkosipulimaustetta. Ne riittivät oikein hyvin.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *