Olohuoneeseen tulee sohva

Kaupallinen yhteistyö: Skanno

Niin minä neitonen olen päätynyt mieluisaan sohvaan ja sellaiseen, jota olen katsellut ja ihaillut jo monet vuodet sisustuskuvissa, kirjoissa ja katalogeissa.

Hyvät sisustushankinnat syntyy harkiten ja pienellä viiveellä, minun kotini ei olisi hyvä, jos olisin hankkinut vaan jotain kiireessä. Uudessa kodissa ne tarpeet kalusteille tulee käytännön kokemuksesta. Näin talon rakennuttaneena voisin jälkiviisaana todeta, että jo talon pohjaa suunnitellessa minun olisi ollut hyvä katsoa sisustussuunnitteljan kanssa tulevien kalusteiden paikat ja mittasuhteet. Näin olisin voinut suunnitella vaikkapa kattovalaisimien kohdat ja kalusteiden sijainnit paremmin. Tämän neuvon annan rakentamisesta haaveilijoille, ammattilaista on todella tärkeää hyödyntää tässäkin asiassa. Mitään suuria virheitä en onneksi ole suunnittelussa tehnyt mutta juurikin kattovalaisimien paikat ovat vähän niin ja näin omassa talossani keittiön ja olohuoneen osalta.

Minulle uutena tietona tuli, että Skannosta saa sisustussuunnittelua maksutta. Suunnittelija on valitsemassa yhdessä asiakkaan kanssa kotiin ja käyttöön sopivat tuotteet, niiden pintamateriaalit ja koon. Tilanteen ja tarpeen mukaan voidaan varmistaa esimerkiksi pohjakuvaan piirrettynä vaikkapa ruokapöydän tai sohvan koko. Kokonaisvaltaista asunnon tai esimerkiksi olohuoneen kalustesuunnitelmaa varten tarvittaessa he visualisoivat tilan pohjakuvan lisäksi. Ihan huikeaa!

Miten kuvailisin omaa sisustustyyliäni?

Rakkaus hyvään muotoiluun. Eniten nautin katsella ranskalaisia ja italialaisia koteja, sillä ne on usein rakennettu klassikoin ja niissä on persoonaa ja tyylikkyyttä. On tärkeää tuntea se oma tyylinsä, sillä elämme aikaa, kun sosiaalisen median myötä edessämme on sadoittain kauniita koteja ja tyylejä, se oma aito maku saattaa helposti mennä sivuraitelle. Kannattaa muistella mistä on aina pitänyt ja millaisia koteja on aina ihaillut.

En varsinaisesti koe, että tyylini olisi skandinaavinen vaan enemmänkin sekoitus ajatonta tyyliä, jossa on panostettu hyvään kestävään muotoiluun. Monet kotini kalusteista ja valaisimista ovat sellaisia, joista olen pitänyt koko aikuisikäni.

Seuraan paljon ja haen vaikutteita edessäni vilahtelevista kodeista ja sisustuksista, niin kirjoista, lehdistä kuin televisiosta. Inspiraatiota haen usein hakusanoilla: Mid-century modern design. Pinterest on kovassa käytössä ja liki jokaiselle huoneelle olen perustanut oman kansion, jonne pinnailen mieluisimpia ideoita. Vapaapäivinä vietän helposti muutaman tunnin upeita sisustuksia katsellen.Minulla on edelleen tallessa sisustuskirjat vuosien takaa ja pidän ne edessäni, jotta muistan mikä on sitä ominta tyyliä ja mistä olen aina tykännyt.

Jokaista kodin kalustetta harkitsen pitkään ja olen mielummin ilman pidempiäkin aikoja, jos minulla ei ole varaa tai sitä mieluisinta hankintaa mielessä. Eniten minua viehättää design, joka on suunniteltu jo vuosikymmeniä sitten ja pitää edelleen pintansa. Hankintoja kannattaakin miettiä myös eettisesti ja siltä kantilta, että onko siitä minulle ja perheelle iloa vuosienkin jälkeen, parhaimmassa tapauksessa sukupolvelta toiselle.

Sävyt ovat kodissani maanläheisiä ja sillä tavalla yhteneväisiä. Rakastan melko rankkaakin minimalistisuutta, metallia, puuta, nahkaa ja valkoista. Ihmiset usein sekoittavat minimalismin jyrkkään kylmyyteen ja sairaalaympäristöön, josta en itsekään pidä. Itse asiassa minimaalinen sisustus (lämmin minimalismi) on harkittua ja puhdasta eleganssia. Harkitut vähäiset hankinnat tekevät pienestäkin tilasta ilmavan ja suuremman oloisen. Suurempaa tilantuntua saa myös matoilla ja olohuoneeseen suosittelenkin riittävän suurta mattoa, joka kasaa olohuoneen kalusteet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tunnelma, tuoksut ja tekstiilien materiaalit ovat tärkeässä asemassa. Skannossa ihastelin pitkään eri vaihtoehtoja sohvakankaista ja nappasin muutamia mallipaloja niistä mukaani. Kangaspalat on jaoteltu kirjaimin ja esimerkiksi A-ryhmän kankaat ovat edullisimpia. Tämä helpotti ainakin minun näkemystä missä hinnoissa mikäkin verhoiluvaihtoehto menee. Myös mahdollisuus kankaiden ottamisesta kotiin lainaksi merkitsee paljon, sillä myymälässä valaistus on eri ja on tärkeää nähdä miltä eri kankaat näyttävät siinä ympäristössä johon kaluste tulee.

Mihin sohvaan minä sitten päädyinkään? Mitä sohvaa olen ihaillut jo vuosia ja mikä tulee olemaan sen sävy? Valintani on itseasiassa jo silmienne edessä mutta paljastan sen myöhemmin. Pidän teitä vielä siihen saakka jännityksessä.

Skannolla on muuten vielä tämän kuukauden loppuu saakka Ligne Rosetin kanssa kampanja. Ligne Roset on ranskalainen designtalo, jonka huonekalut tehdään käsin yrityksen omissa tehtaissa Briordissa, Ranskassa. Skanno tarjoaa -15% alennuksen Ligne Rosetin koko valikoimasta 30.9 saakka. Minulla on juuri nyt käynnissa arvonta instagramin puolella, jossa palkintona on valitsemani Ligne Rosetin Copenhague-viltti, jonka arvo on 306 €. Kannattaa ehdottomasti osallistua!

Kun jotain asiaa, tässä  tapauksessa sohvaa on odottanut pitkään en voisi olla onnellisempi siitä, että meidän perhe pääsee vihdoin yhteen kasaan sohvalle. Odotan innolla päiväunia poikaystäväni kanssa. Omia hetkiä, kun saa vaan olla ja tulla matkoilta kotiin sohvalle. Lasten kanssa elokuvailtoja ja ystävien kanssa rupattelua myöhäiseen iltaan saakka.

Kommentit (6)
  1. ”On tärkeää tuntea se oma tyylinsä, sillä elämme aikaa, kun sosiaalisen median myötä edessämme on sadoittain kauniita koteja ja tyylejä, se oma aito maku saattaa helposti mennä sivuraitelle.” Tama on NIIN totta – ja patee myos pukeutumiseen. Valilla olen herannyt tajuamaan, etta olen hankkinut jotain, mika ei oikeastaan olekaan minua, vaan se ihmeellinen harhakuva siita mita minun muka ”pitaisi” olla. Arvatenkin nama ostokset eivat ole niita kodin ja vaatekaapin klassikoita, joista iloitaan viela vuosienkin paasta. Sanomattakin selvaa, etta ihailen sisustusfilosofiaasi <3

    1. Joo! Samaa mieltä myös pukeutumisen osalta. Onneksi ei enää tee niin jännittäviä kokeiluja ja osta vain jotain koska se on trendikästä.
      Ja kiitos! <3

  2. Togoa veikkaan minäkin.. vaalea Togo.

    1. Aika hyvin veikattu! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *