Olohuoneeseen tuli sohva

Kaupallinen yhteistyö: Skanno ja Ligne Roset

Aiemman sohvan tarina on oikeastaan aika hupaisa. Eroni jälkeen muutin hetkeksi väliaikaiseen kotiin ja ostin sinne sohvan. Sohva saatiin serkkupojan kanssa melkoisella kamppailulla sisään kaksikerroksiseen uuteen kotiini.Mutta! Kun muutto koitti sieltä pois, sohva ei vaan mahtunutkaan sieltä mihinkään. Jouduin jättämään sohvan sinne ja onneksi uusi asukas oli halukas sen ottamaan.

Sitten tuli rakentamisen aika ja karsin jo ennen muuttoa paljon tavaraa. Pienessä talossa on kaikki tarvittava eikä mitään ylimääräistä.

Olemme asuneet tässä talossa jo parisen vuotta mutta ilman varsinaista sohvaa. Olemme keksineet kaikenlaisia siskonpetejä ja lepopaikkoja elokuvailtoja varten, siinä samassa olen miettinyt minkälainen sohva olisi meidän perheelle sopivin. Se saisi olla kestävä, ajaton ja klassinen mutta  kuitenkin tavanomaisesta jotenkin poikkeava. Jossain vaiheessa huomasin, että Ligne Rosetin Togo tuli minua kerta toisensa jälkeen vastaan eri julkaisuissa ja lähdin etsimään myymälää, joka juuri Togoa myy.

Vierailin muutamia viikkoja sitten Skannossa katselemassa myymälässä olevia mallikappaleita. Togo-sohva oli minua jo etuovella vastassa ja valinta oli sen jälkeen selvä.

Myymälässä esillä olevan Togon väriä en osaa ihan tarkalleen kuvailla mutta se jäi vierailuni jälkeen pysyvästi mieleeni siitäkin huolimatta, että minulla oli näytepaloja eri kankaista mukanani kotiin vietäväksi. Vaalea Togo oli alunperin ajatuksenani.

Sohvan sävy vaihtelee vähän valon mukaan sillä kangas on viehättävää mokkapintaista Alcantaraa, värinä Dove A112. Nyt tuo samainen sohva on minua vastassa omassa talossani, heti kotiovelta katsottuna olohuoneessa.

Unelmana on ollut jo pitkään Ligne Rosetin klassinen Togo, jonka on suunnitellut Michel Ducaroy aluperin jo vuonna 1973 ja se on edelleen Ligne Rosetin myydyimpiä tuotteita. 70-luvun tyyli on ollut yleisesti aina suuressa suosiossani varsinkin arkkitehtuurin, suunnittelun ja muodin osalta.

Togo on kulttimaineessa sisustussuunnittelijoiden keskuudessa ja sen nerokas vaahtomuovien yhdistely tekee siitä jämäkän ja samalla pehmoisen. Lapset ovat jo istuneet sen jokaisessa kohdassa ja sohva säilyttää muotonsa täydellisesti.

Väriä tuon olohuoneeseen tekstiileillä ja viherkasveilla. Äitini tässä eräänä päivänä naureskeli, että tuon usein kasveja hoitoon hänelle. Äitini hoitaa, kastelee ja ravitsee kasvit, ne kasvavat huimasti ja jossain vaiheessa haen ne takaisin. Pitäisi varmaan haastatella häntä mitä kaikkia konsteja hän tekee, kun kaikki kasvit kasvavat niin täydellisesti.

Olen maanläheisten sävyjen ystävä ja Togo tällä kankaalla tuntuu juuri oikealta valinnalta. Neutraalien sävyjen lisäksi minusta on kiva tuoda kotiin myös kirkkaita värejä. Miettikää miten kauniisti vaikkapa neonkeltainen tyyny tai torkkupeitto sopisi olohuoneeseeni?

Tuntuu, että usein halutaan sohvan sävyksi turvallisesti valkoinen, harmaa tai musta. Ne ovatkin hyviä värejä ja sopii kaikkeen mutta suosittelen suuresti ottamaan näytepaloja kankaista mukaan ja miettimään myös muita sävyjä ja katselemaan niitä siinä tilassa mihin kalusteen on tarkoitus tulla. Jokin sävy saattaa nousta suosikiksi ja tuoda sen viimeisen säväyksen. Ja kuten olen aiemmin todennut, niin on suotavaa muistella mistä on aina itse tykännyt ja pitää se oma tyyli mukana vaikka edessäsi olisikin suunnattomasti kauniita koteja nykyisine trendeineen.

Kannattaa ehdottomasti myös hyödyntää ammattilaisen näkemystä, Skannosta saat myös sisustussuunnittelua ja suunnittelijat opastavat valintojen kanssa. He tekevät kalustesuunnitelmia, jotka sisältävät ehdotuksen käytettävistä huonekaluista, valaisimistaja tekstiileistä, sekä niiden väri- ja materiaalivaihtoehdoista. Tarvittaessa he voivat sijoittaa kalusteet mittakaavassa olevaan pohjapiirustukseen, koen tämän olevan hyvin tärkeää, jotta valinnat osuvat oikeaan. Tämä palvelu on maksuton.On tärkeää tarkastella tulevan kalusteen kokoa suhteessa tilaan.

Skanno sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Helsingissä mannerheimintiellä Svenska Teaternia vastapäätä. Liikkeessä on esillä mallikappaleita tuotteista, heillä ei ole varastoa vaan jokainen tuote tilataan yhdessä asiakkaan kanssa.

Showroomilta löytyvä mallikappale oli niin mieluisa, että päätin lunastaa sen itselleni ja sain sen muutamassa päivässä kotiinkuljetuksella luokseni. Normaalisti jokainen huonekalu tehdään asiakkaalle hänen valitsemillaan materiaaleilla tilauksesta ja sen vuoksi toimitusajat keskimäärin ovat esimerkiksi verhoiluille kalusteille 6-12 viikkoa. Hyvää kannattaa odottaa.

Painotankin, että sisustamisessa on tärkeää suunnittelu ja ne pienet nyanssit. Siisteys, tuoksut, tuuletus, valaistus ja yksinkertaistaminen. Ikkunoiden pesu, lattialistojen pyyhkiminen, lattioiden siivous, pienet korjaukset ja pölyjen pyyhkiminen kauttaaltaan – myös valaisimista.

Nyt on onneksi koti yhdessä tasossa, sohva helposti tuotu sisään ja kaikki rakkaimmat siinä istumassa. Uskon tämän sohvan pysyvän elämässämme ikuisesti.

Latasin tähän loppuun vielä hienon videon Togon historiasta ja valmistusprosessista. Upeeta!

Kommentit (15)
  1. Minulle tästä tuli ensimmäisenä mieleen Jabba the hut, nauratti 😀 Tykkään siis luukista kyllä.

    1. Hehe <3 mäki tykkään!

  2. Minulle tulee tästä väristä ja materiaalista mieleen Pikku Kakkosen Neponen-jänis. Mutta tämä on siis positiivinen mielikuva itselleni.

    Onnittelen rohkeasta valinnasta! Kiva nähdä täällä netissä välillä sellaisiakin ratkaisuja, joita ei ole kaikilla. Onhan ne Hakolatkin ihan nättejä, mutta kieltämättä vähän tylsiä, kun niitä näkee joka paikassa. Tämä valintasi virkisti!

    Loppuun pieni kielimotkotus. Itse kirjoittaisin Ligne Roset’n sohva, sillä käsittääkseni t on roset’ssa ”silent”. Ei kaada maata, mutta puhdas kirjoitustyyli olisi piste iin päälle.😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *