Olohuoneessa on verhot!

Kaupallinen yhteistyö: Eurokangas

En oikeasti ajatellut tätä päivää tulevan.

Olen ollut vannoutunut verhottomuuden ystävä mutta kuva toisensa jälkeen löysin itseni ihastelemasta valkoisia kuultavia verhoja, jotka alkavat katosta ja laskeutuvat kauniisti alas. Liehuvat kesätuulessa ovien ollessa auki luoden raikasta tunnelmaa ja näkösuojaa pimeään aikaan ja tarvittaessa. Verhot kypsyivät mielessäni pitkään ja nyt alkuvuodesta päätin vihdoin ostaa ne verhot!

Oli jo selvää, että haluan saman huomaamattoman kiskon mitä makuuhuoneessani, joten seuraavaksi piti vain löytää se oikea valkoinen kangas. Valinta ei ollut mitenkään helppo sillä valkoisen sävyjä on niin monia. Halusin luonnollisen valkoisen, joka ei kuitenkaan saanut olla kellertävä taikka liian kylmä valkoinen. Marssin oitis Eurokankaan* myymälään ja hiplasin eri valoissa näitä valkoisia kankaita. Lopuksi päädyin Karen -nimiseen kankaaseen ja laitoin tilauksen oitis eteenpäin. Valinta osui ihan nappiin, juuri sellainen sävy mitä olin ajatellutkin!

Luna-kiskon kiinnittäminen kattoon oli ehkä se vaikein osuus mutta siitäkin selvittiin, kun ystäväni kertoi puhelimen päässä miten asennus tapahtuu. Kisko toimitetaan usein yhdessä pötkössä, jotta verhot liukuvat sulavasti, tämä kannattaa ottaa huomioon kiskoa kuljettaessa tai kuljetusta järjestellessä. Eurokankaassa verhot ommeltiin mittojen mukaan ja jokaisen verhokaistaleen kulmiin oli ommeltu pieni tasku johon sujautettiin pieni paino verhojen jo ollessa paikoillaan. Näin verhot laskeutuvat vielä kaunniimmin ja ryhdikkäämmin.

Verhot oli pakattu rullalle mutta eivät olleet yhtään rypyssä, kun asettelin ne paikoilleen, hyvä puoli siinäkin mielessä. Verhot antavat juuri oikean verran näkösuojaa, joten akvaariokotiini ei enää iltasella näe sisälle. Tai näkee mutta ulkoa katsoessa vain epämääräisiä hahmoja käyskentelemässä sisällä. Verhot ovat neljässä eri osassa, joten tarpeen mukaan ne saa siististi vedettyä pois tieltä ja näkymä ulos on taas taattu. Pian omenapuut taas kukkivat ja silloin verhot saavat olla auki. Odotan jo innolla miltä kotini näyttää auringonlaskun aikaan, suloiselta varmasti!

Minulla oli aiemmin käsitys, että verhot tekevät tilasta tunkkaisen ja pimeän. Käsitykseni on ollut ihan väärä sillä valkoiset verhot näyttävät suurentavan tilaa, vielä kun verhot ovat päästä päähän koko olohuoneen seinän verran asennettu. En voi sanoa mitään huonoa näistä verhoita, ehkä niiden mahdollinen peseminen vähän huolettaa mutta se on sen ajan mahdollinen murhe. Eipä juoda punaviiniä noiden verhojen vieressä!

*verhoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

koti sisustus
Kommentit (9)
 1. Hei,

  Todella kauniit verhot. Itse tässä painiskelen verhoasian kanssa.
  Mietin tässä, että miltä tuollaiset verhot näyttää sivuun vedettynä? Kuinka suuri nippu verhoa siis nurkkaan tulee, jos verhot ovat kokonaan auki? Olisi mielenkiintoista nähdä kuva, että miten ne käytännössä siis toimii.
  Kiitos.

  1. Moikka,

   Joo, täytyykin napata kuva. Mielestäni menevät kauniisti sivuille, koska ovat niin kevyttä kangasta ja lyijypainot avittavat .

 2. Mikä tuo verhokisko on? Katsoinko oikein että se on asennettu seinään eikä kattoon, kuten yleensä?

  Meille tulossa uuteen taloon hyvin samantyyppiset ikkunat, ehkä hieman leveämmät ja vain kolme kappaletta, mutta olen haaveillut niiden eteen juurikin samantyyppisiä verhoja kuin sinulla. Hassua kun näin nämä kuvat niin totesin että nuo ovat kaikin puolin täydelliset ja juuri sitä mitä itselläkin on ollut suunnitelmissa.

  Meille on tosin tulossa vinokatto, ja tämän takia pohdinkin että mikä verhokisko? Koska en tiedä saako kiskoa asennettua kattoon.
  Haluan mahdollisimman siron ja huomaamattoman, mutta verhojen tulisi kuitenkin kulkea nätisti kiskolla. Niin ärsyttävää huono kisko jossa verhoja saa repiä ja pahimmassa tapauksessa ne ripustuskoukut vielä irtoavat nykimisen seurauksena.

  1. Kisko on Eurokankaan Lunakisko. Se on siis kiinnitetty juurikin kattoon. Kannattaa käydä kysymässä Eurokankaassa olisiko sama kisko mahdollista kiinnittää kattoon vai olisiko jokin muu ratkaisu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *