Omia siivousjuttuja

Coco Sweet Dreams

Minulta on kysytty siivouspostausta. Kirjoittelen tätä nyt aikalailla äidin näkökulmasta, koska en muista aikaa ennen lapsia. Mitäs ihmettä me tehtiin ennen lapsia? Ei mitään muistikuvaa!

Listasin muutamia siisteysjuttuja joista yritän pitää kiinni. Joskus vähän huonommalla menestyksellä ja joskus taas onnistun.

En todellakaan ole mikään maisteri siisteydessä ja yleensä alkuviikosta meillä on sekaista, mutta mitä pidemmälle viikkoa mennään sitä paremmassa kunnossa koti on. Minun mies osallistuu omalta osaltaan aika paljonkin kotitöihin. Itse en esimerkiksi pese säännöllisesti pyykkiä, vaan mies hoitaa ne - lucky me! Lisäksi tyttöni (2-vuotta) on ottanut elämäntehtäväkseen vaatteiden keräämisen pyykkikoriin. Hommat ovat siis aika hyvin hoidossa. Minä pesen lähinnä omat silkkipaidat ja hoidan viikkaamiset. Kerran kuussa järjestelen vaatekaappini, olen ihan onneton pitämään sitä järjestyksessä.

Kahden pienen lapsen äitinä olen yrittänyt sisäistää sen ettei kaikkea tarvitse tehdä kerralla, vaikka se on minulle vieläkin vaikeaa. Järjestystä ja siivousta kannattaa ylläpitää päivittäin pienillä teoilla. Avainsana onkin pienissä päivittäisissä projekteissa. Sisäistä:

Rutiinit ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta ja näistä rutiineista kannattaa pitää kiinni. Laita tavarat aina samaan paikkaan sisälle tullessasi. Laitan kengät samantien kaappiin tai ainakin siistiin riviin ja imuroin heti hiekat. Se hoituu nopeasti samalla, kun lapset riisuvat ulkovaatteita päältään ja muutenkin risteilevät eteisessä.

Keskiviikkoisin pesen kylpyhuoneen - lattiat ja seinät samalla kun käyn suihkussa. Torstaina yritän olla reipas ja järjestelen kodin viikonloppua varten. Me imuroidaan molemmat ihan päivittäin, imurointi lienee yksi lempiharrastuksistani! :)

Roskat vien heti roskiin ja nappaan mainoslehtiset samalla mukaani. Roskat vietyäni lakaisen samalla ulko-oven edustan hiekasta ja tsekkaan ulkokukat.

Yritän olla enemmän tai vähemmän tehokas ja tehdä päivittäin jotain. Sammutan telkkarin, jos sitä ei katsota (tämähän ei ole kaikille ihan itsestäänselvyys). Television ollessa päällä siihen helposti jumittuu ja ne muut hommat jää monesti tekemättä. Sama juttu tietokoneen kanssa - yritän tehdä ne pakolliset hommat, enkä unohdu Pinterestiin tai blogeihin... tätä hommaa kun voi tehdä automatkoilla, kahviloissa ja niin edelleen - odotellessa.  

Toisinaan minulla menee totaalisesti hermot siivoamiseen, lapsiperheessä se kun on ihan päivittäistä. Edellisenä iltana olen ehkä siivoillut hikihatussa ja seuraavana päivänä on kaikki taas mullin mallin, kääk! Sama rumba jatkuu. Ajatukset selkenee ja kirkastuu kuitenkin siistissä kodissa - sotku ahdistaa ja mistään ei tule mitään. Siisti koti on minulle todella tärkeä, vaikka olenkin huithapeli monessa muussa asiassa. Sukat eriparia, hajamielisyys, epäloogisuus, haaveilu - that´s me.

Nyt teidän kaikki siivousvinkit ja niksit kehiin. Miten teillä hoituu arkisiivous?

 

/so many words about the cleaning...

 

Kommentit

HelenaK

Ohh, imurinvarressa joka päivä, ei onnistu meikäläiseltä =D Meillä on robotti-imuri joka hoitelee osan hommasta, tavallisella joutuu ottamaan vain hankalammat paikat. Mutta kun ei sitäkään jaksaisi :) Muuten pyrin noudattamaan ihan samoja juttuja, keräilen tavaroita, roskia ja lehtiä ohi kulkiessani. Muuten paikat räjähtää käsiin alta aikayksikön. Mies tekee hommia myös, ei vapaaehtoisesti kylläkään, mutta pyydettäessä tottelee ihan nätisti, hehe.

Tämä oli kiva postaus, ja haluaisin vielä kysyä oletko käyttänyt siivoojan palveluita? Jos, niin millaisia kokemuksia?

Coco
Coco Sweet Dreams

Hih, se imurointi on mulle myös sellainen aggressio - kun ketuttaa, alan imuroimaan. :)) haha. Robotti-imuri kuulostaa hauskalta!

Meillä oli joskus vanhassa kodissa kolme siivoojaa tunnin ajan, voitin jossain arvonnassa kotisiivouksen. Se oli kyllä kivaa ja tykkäsin. Muuta kokemusta ei ole. Ollaan tosiaan joskus mietitty siivoojaa, mutta jotenkin vaan ajateltu, että löydetäänkö me oikeesti hyvää siivoojaa?

SandyLadolcevita (Ei varmistettu) http://ladolcevitadisandy.blogspot.fi

Minä yritän noudattaa jostain bongaamaani mummohtavalta kuulostavaa slogania "Vie mennessäs, tuo tullessas" eli vähän samaan suuntaan kuin sinäkin. Jos olen matkalla olohuoneesta kylppäriin ja bongaan lattialla sukan (miehen tai tenavan...) otan sen matkaan ja vien samalla pesukoriin. Kaikilla tavaroilla pitää myös olla oma jämpti paikkansa, niin tarvittaessa järsjestely hoituu nopeastikin. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kyl ne mummot tietää, toi on niin hyvä slogan! :)

Rr (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Ihanan inspiroiva blogi muutenkin! :) Tänän juuri imuroin ja pesin höyry"imurilla" lattiat (ei sitä vissiin siksi kutsusta.. Omassa sängyssä nukkuva 3kk poikani vain on vienyt osan sana muistiani :D). Se on joka tapauksessa koira perheen ykkösvehje ja ilman koiriakin uskon että en siitä enää luopuisi. Tulee vain niin puhadasta. Muttavse vinkki, johon opin jo ennen äitiyttä on keittiön puhtaana pito, niin että ruoan laitettua pesee heti sen pannun(jota ei kuitenkaan voi tiskikoneeseen laittaa) ja muut kokkauksessa käytetyt astiat ja muut heti paikallleen. Ei lopulta mene kauaa ja seuraavaksi kun alkaa tekemään ruokaa ei ensin tarvitse siivota koko keittiötä vaan pääsee suoraan hommiin. Ajattelin jopa lähitulevaisuudessa haastatella siivoustarkkaa anoppiani kodin siivousvinkkeihin.. Puhas ja siisti koti kun vain on jotain niin kaunista ja mielikin saa levätä. Kylpyhuoneen pesussasi koin ahaa elämyksen ja taidan tehdä siitä uuden rutiinin :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, samaa mieltä keittiönsiivouksen kanssa. On niin tylsää alkaa kokkailee, jos keittiö on ihan kaameessa kunnossa.

Haastattele ihmeessä anoppia, laita vinkit tänne jakoon! :)

Kiitos. <3

Kerttu / Modernisti Kodikas (Ei varmistettu) http://modernistikodikas.blogspot.fi

Kuulostaa niin tutulta! Jotenkin tuntuu, että sitä siivoaa AINA, vaikka se ei tietenkään pidä paikkaansa. Mutta joka päivä jotakin kuitenkin. Harvoin on edes aikaa sellaiselle suursiivoukselle, jossa käydään kaikki paikat läpi. Meillä minun hommia on vessojen ja pyykkien pesut, mutta mies taas imuroi ja pesee lattiat. Hyvä vuosien saatossa muodostunut tasajako :)

Postailin tänään muuten marmorilaatasta ja sain muutamalta lukijalta vinkin, että sinulla on ollut samanmoinen alustana asetelmille. Hieno ja edullinen idea, kun esim. Hayn tarjotin maksaa yli 200 e. Mukavaa viikkoa Coco!

Coco
Coco Sweet Dreams

Teil on hyvä jako! <3

Joo, mä hain aikoinaan kylpyhuoneremonttia varten marmorilaattanäytteitä ja ne jäi sitten juuri tuohon tarkoitukseen. Bauhausissa on kaunista marmoria, mä sain muistaakseni eurolla yhden laatan, vai olikohan se eurolla pari laattaa...

Kiitos samoin Kerttu! :)

Mimmuska (Ei varmistettu) http://valkoinentalosininenovi.blogspot.fi/

Postauksesi poiki kaksi jatkokysymystä: millainen imuri teillä on kun jaksat aina sisääntultua imuroida hiekat ja muutenkin päivittäin? Meillä on keskuspölynimuri pitkine letkuineen ja hyvä kun jaksan sen kerran viikossa repiä esille. :) Onko sulla joku simppelimpi kapistus joka on helposti saatavilla? Oon miettinyt että toimiskohan sellanen rikkaimuri..?

Toinen kysymys tuli mieleen, että miten sä peset kylppärin? Millä aineella ja välineellä? Mulle toi suihkutilojen putsaus on vähän mysteeri. :)

Mut teillä on huippuhienon näköistä ja paikat kiiltää, oot hyvä kodinhengetär!

meeja (Ei varmistettu)

Hei. Pitää kommentoida tähän. Mittaa matka eteisestä lähimmälle imurin seinäpistokkeelle ja ostat sen mukaisesti lyhyen letkun. Meillä on lyhyt ja pitkä letku. Sillä lyhyellä tulee imuroitua päivittäin eteinen, keittiö ym. Pitkäletku enimmäkseen kaapissa. Säilytetään monesti khh nurkassa tai kaapistojen alla. Saa helposti esille. Meillä myös rikkaimuri sekä perinteinen harja-rikkalapio, mutta ne on harvoin käytössä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mun mielestä sellaiset rikkaimurit on ihan turhia. ;) Meillä on aika usein imuri eteisessä, haetaan päivittäin puita takkaan ja muutenkin kuljetaan ees taas, niin imuri jää yleensä siihen eteiseen. Ei ehkä kauheen fiiniä, mut siinä se usein nököttää. Nostan sen sitten komeroon, kun tulee joku käymään. Muuten imuri kuuluu melkein meidän sisustukseen. Ihan perus elektroluxin imuri, tehoa löytyy ja oon tyytyväinen. Mun täytyy tarkistaa kotona tarkemmat tiedot.

Mä peruspesen usein tolla kuvan mattoharjalla... on meillä sellainen höyrypesuri, mutta aika harvoin sitä käytetään. Saunan lasiovi/seinä pestään Kärherin ikkunanpesuvehkeellä. Pesuaineena laatoille käytän ihan perus mäntysuopaa... mut nyt kun tuli puheeksi, niin en tiedä onko se ihan paras aine laatoille...? Luonnomukaisia aineita suosin kuitenkin.

Minna H (Ei varmistettu)

Huippua, ihan niinku meillä! Mua ei jokapäiväinen pikkusiivous edes rasita, menee vähän niinku siinä sivussa. Meilläkin mies pesee pyykit ja hoitaa lisäksi tiskit. Lapsiperheessä paikat räjähtää aika äkkiä, jos ei päivittäin vähän siivois. ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Justiinsa näin! :)

Jeba
Tuuliajolla

Oih! Kuulostaa niin ihanalta jos sun mies pesee pyykit! :) meillä kotona kun minä teen kaiken... siis kaiken! Tiskit, pyykit, imuroimisen, lattioiden pesun, ruoan laittamisen.. jne, lista jatkuu! :)

JohannaT (Ei varmistettu)

Toinen "orjatar" ilmoittautuu! Meillä aivan sama homma, teen kaiken kotona ja ihmeissäni luen näistä osallistuvista miehistä. Toisaalta kotiäitinä ne hommat ikäänkuin automaattisesti lankeaa itselle, kun kerran kotona olen, niin miksi en niitä tekisi.
Mielenkiintoista jatkossa, miten työt jaetaan...
Kiva postaus, Coco!

Jeba
Tuuliajolla

No mäkin kotiäitinä olen sen näin ajatellut, että siinä ne kotihommat menee samalla ( sillä jollain näkymättömällä ja ylimääräisellä kädellä! ) Joskus kun miehelle asiasta huomautan, ei ne pyynnöt oikein mene sinne kaaliin, joten olen katsonut parhaaksi tehdä itse. Joskus tosin olisi ihanaa jos kesken imuroinnin tai tiskikoneen täytön, mies tulisi ja sanoisi, että mä voin jatkaa mene sä makamaan sohvalle. Mutta, toi on vaan toiveajattelua! :D

Ihania tää tämmöset miehet tosiaan juu, jotka osallistuu kotihommiin. Mistä niitä löytää? :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hmm... jotain pitää keksiä.

Mä olen huomannut, että jos meille ilmestyy jokin uusi laite, mies on ihan intsinä. Viimeksi se pesi ikkunat uudella ikkunanpesulaitteella.

Toimiskohan jokin palkkiojärjestelmä. Kylmä olut tms. :))

 

Jeba
Tuuliajolla

Kylmä olut ei meillä kyllä ole mikään palkkio :D mutta hieronta varmaan voisi tehota. Olis vaan ihanaa jos siivous ja kotityöt olisi miehellekin itsestäänselvyys, eikä pitäisi ruveta lahjomaan. Eihän kukaan lahjo muakaan kun olen imurin varressa kiinni. :) Mutta, nämä on näitä ikuisuusjuttuja miesten ja naisten välillä. Ihan hyvä meillä on näinkin, vaikka välillä ottaakin pattiin ja väsyttää.

Olet kuule onnekas nainen, muista se. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei kanssanaiset,

sanon kaikella rakkaudella tämän seuraavan: jutelkaa miestenne kanssa toiveistanne ja unelmistanne, myös ihan arkisiin kotitöihin liittyvistä sellaisista. Kyllä ne kuuntelee ja ymmärtää, kun luottaa niiden kuunteluun ja ymmärrykseen. Haluan uskoa, että harvassa on mies, joka ohittaa välinpitämättömänä naisensa sanomana "mulle olis tosi tärkeetä, jos voisit omalta osaltasi osallistua kotitöhin. Arvostaisin sitä ja siitä tulisi mulle hyvä mieli. Voitaisiinko jutella asiasta ja kenties muuttaa meidän toimintatapoja".
Lienee turha mainita, että meillä molemmat siivoavat ja tekevät kaikkea :) Ja kyllä, olemme asiasta jutelleet paljonkin. Lapsuudenkodissaan mieheni ei tehnyt mitään, kiitos 50-lukuisen äitinsä. Mutta onneksi olemme jo 60 vuotta kulkeneet tuosta ajasta eteenpäin ja ajat tottavie muuttuvat, kun ne muutetaan. Onnea jutteluihinne!

Coco
Coco Sweet Dreams

Hienosti sanottu, toisaalta ymmärrän että tietyt työt jää kotiäitien/isien harteille, mutta tietysti olisi ihanaa, että kotiäidinkin "työpäivä" loppuisi johonkin aikaan.

Keskustelun puolella olen minäkin, vaikka mikä minä olen ketään neuvomaan.

Semmottiis, että kaikilla on tasapuolinen olo arjessa.

Jonttu (Ei varmistettu)

Kiva, erilainen postaus. Ja kiva tuo kuva kylpyhuoneen lattiasta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitoksii! :)

I May Say (Ei varmistettu)

Meillä käy siivooja kerran viikossa. Palasin hoitovapaalta töihin viime syyskuussa ja päätin jo kesällä, että siihen satsaan. Siivojan työnjälkeen en ole ollut tyytyväinen sitten syyskuun, joten oikean siivoojan löytäminen on oma prosessinsa. Meillä on asunto myynnissä, joten en halua irtisanoa häntä juuri nyt. Siivooja käy torstaisin ja töistä kotiin tullessa on kiva, kun on siistiä. Edelleen em lisäksi kaikki muu pitää hoitaa itse. Siivooja siivoaa, me laitamme paikat kuntoon.

Vie mennessäs, tuo tullessas on hyvä toimintatapa, jota mieheni ei vieläkään ole sisäistänyt. Hänelle kaikki kotitöihin liittyvä on niin epämieluisaa, niinpä hänen vastuullaan on viedä ja hakea tytär päiväkodista. Lisäksi hän silittää meidän kaikkien vaatteet kerran viikossa.

Keittiö on aina tip top, avokeittiötä ei mielestäni voi hankkia, ellei ole valmis sitä siivoomaan. Vihaan epämääräisiä liejuisia kattiloita tiskialtaassa.

Vaatteiden pesu hoituu meiltä molemmilta. (Huomaan tässä, että mieheni hoitaa huomattavasti enemmän kuin mitä olin ajatellut. Pitää muistaa kiittää aktiivisuudesta, kun palaa työmatkalta!) Pyykkikone käy miltei joka ilta.

Kuten sanottu, meillä on asunto myynnissä tällä hetkellä ja joka sunnuntai meillä järjestetään yleisnäyttö, sitä ennen yleensä imuroin, pyyhin pölyt ja tarkistan että kaikki pinnat ovat puhtaat (pelit, ovet, keittiön + muut kaappien ovet, kylpyhuone jne). Se on oikeastaan kiva tapa lopettaa viikonloppu ja aloittaa uusi viikko.

Jatkuvaa pientä laittoa se on. Vihaan kaaosta ja epäjärjestystä, joten pienellä pöivittäisellä ponnistuksella vältetään kaaos. Toimii mulle (mies on joutunut mukautumaan minun tottumuksiini).

Coco
Coco Sweet Dreams

Meitä kans eniten mietityttää, että löytyykö sellaista oikeasti hyvää siivoojaa.

Teidän työjako kuulostaa ihan kivalta - meillä ei silitä kukaan, muuta kuin ihan pakon edessä. Sen takia suosin mm. rennon ryppyisiä pellavaisia vuodevaatteita.

Avokeittiöstä tismalleen samaa mieltä!

Kiitos kommentista!

<3

 

Julia Thurén
Toimitus

Ihana postaus! Omituista, miten kiinnostavaa on lukea toisten siivousrutiineista. :)

Meillä imuroidaan ja pestään vessa kerran viikossa, keittiön pinnat pyyhin vähintään kerran päivässä ja teen koko ajan pientä järjestelyä (laitan lehtiä hyllykköön, siirrän kaukosäätimet oikeaan paikkaan jne.).

Nautin siisteydestä ihan älyttömän paljon, mikä aiheuttaa toisinaan hienoista ristiriitaa poikaystävän kanssa... Hehheh.

Coco
Coco Sweet Dreams

Ihanaa, että tykkäsit!

Mä kuuntelen kans aina tosi mielenkiinnolla muiden siivousjuttuja ja muutenkin arkisia asioita.

<3

 

Marjo L (Ei varmistettu)

Off the topic, mutta mikä ihana vaaleanharmaa t-paita tuolla kaapin ovessa roikkuu? Juuri tuollainen on ollut etsinnässä jo tovin! Vieläköhän sitä olisi saatavilla?

Coco
Coco Sweet Dreams

Se on ihan perus H&M:stä, tykkään siitä ihan valtavasti ja se on usein päällä. Eniten tykkään yhdistää perus t-paidan johonkin vähän fiininpään. Kyllä mä luulen, että noita olis vielä, aika perusmallistoa. :)

(ostettu loppukesästä 2013)

Ingaaa (Ei varmistettu)

Olipas mielenkiintoista lukee toisen siivousrutiineista!
Meille hankittiin joululahjaks lemmikkieläinperheeseen sopiva robottipölynimuri ja se on ollu tosi hyvä hankita! Se siivoaa suurimmat karvat ja kun se käy melkeinpä joka päivä sen tunnin kaks niin kunnon imurin kaa ei tarvi heilua kun kerran viikossa jos sitäkään. Päänvaivaa aiheutuu kaikista ympäriinsä jätetyistä tavaroista jotka ei meinaa löytää paikalleen, varsinkin vierahuoneessa missä on myös miehen tietokone ja muita tavaroita... Yleensä vierassänky on täynnä puhtaita viikkaamattomia pyykkejä, laskuja, kansioita jne... Ja sitten se vaatekomero, se on aina myllätyn ja sekaisen näköinen!

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, meillä vähän sama juttu noiden tavaroiden kanssa - niille ei löydy kunnollista paikkaa. Ihanaa muuten kun teillä on tuollainen vierashuone. :)

Liina / VillaIlona (Ei varmistettu) http://villailona.blogspot.fi

Aivan ihanan järjestelmälliseltä ja hyvin organisoiduilta kuulostava teidän siivousrutiinit!
Pitäisi itsekin pyrkiä enemmän siihen, että joka päivä jotakin, eikä niin että yhtenä päiväna yritetään kerralla tehdä kaikki. Eihän se onnistu mitenkään...

Coco
Coco Sweet Dreams

Siis nämä siivoustavat eivät ihan aina toteudu, mutta yritän pitää niistä kuitenkin kiinni - välillä hyvällä ja välillä vähän huonommalla menestyksellä.

Tosiaan, avainsana on pienet päivittäiset siivousjutut!

.Tiia

Siivouspostaukset on niin kivoja, koska itsehän siis RAKASTAN siivoamista! Tosin ainoastaan oman kodin siivoamista, hih ;). Imuroin joka toinen päivä, sillä inhoan ylikaiken sitä, jos lattialla pyörii edes yksi pikkiriikkinen pölypallero.. Mutta tuota imurointia en edes oikeastaan miellä siivoamiseksi, se on vain, noh, imurointia :). Kerran viikossa siivoan kunnolla, siihen kuuluu siis myös kylppärin/vessan pesu, lakanoiden ja kylpypyyhkeiden vaihto jne. Hyvä ja toimiva juttu ainakin meillä on myös se, että likaiset astiat laitetaan heti tiskariin eikä jätetä pöydälle lojumaan. Kun tiskari on pessyt, niin se tyhjennetään mahdollisimman pian, jotta tästäkään syystä likaisia astioita ei ala kertymään lavuaariin ja keittiön tasoille :).

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo todellakin, siivous on kivaa (jos sille päälle sattuu). Siivoamiseen tarvitaan aina se sellainen tietynlainen mielentila.

Imuroinnista niin samaa mieltä - se on melkein sama kuin hampaita pesis. Tapa.

Mulla sama toimintatapa likaisten astioiden yms. kanssa. Tätä mies ei ole yhtään sisäistänyt. Lapset olen jo opettanut viemään lautaset tiskipöydälle ja kun tosta vielä kasvavat niin saavat laittaa ne heti koneeseen. Perusjuttui.

Coco
Coco Sweet Dreams

Aaaw, ihana kommentti.

Munkin mielestä on vaan ihanaa, että harrastusjutut ovat esillä ja muutenkin elämä näkyy.

Mä tykkään kans mäntysuovasta - sen tuoksu on niin tuttu ja turvallinen, oikein puhtauden klassikkotuoksu kautta aikojen, ainakin mulle.

♥♥♥♥

 

MS (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Hämmentävän hauska postaus! Mie haluisin olla ahkera imuroija, mut en oo. Olen harkinnut varsi-imuria, joka olisi aina käden ulottuvilla, että piskien karvat saisi imuroitua hetimmiten pois kuleksimasta. Haluaisin olla myös ahkera rätin käyttäjä mut en oo sitäkään. Sen sijaan tykkään pyykinpesusta (etenkin nyt kun on oma kone, mahtavuutta!!), pyykkien viikkaamisesta ja yleisestä järjestelystä. Meillä saattaa olla vaatteet järjestettynä väreittäin kaappiin, mutta nurkissa pyörii villakoirat. Tiskikoneen täyttäminen/tyhjentäminen menettelee myös. Toivon, että uusi ja vaalea keittiö inspiroi heiluttamaan rättiä entistä useammin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskollinen blogisi lukija, mutta koskaan en mitään kommentoi. Nyt vaan jäi mielenpäälle tämä siivouspostaus (itsekin innokas siivoaja) ja ajattelin jakaa meillä hyväksi todetun vinkin :) Eli JOKA kerta kun käydään suihkussa, kylppäri kuivataan lastalla ja sen jälkeen hanat, seinät ja lattia vielä pyyhitään mikrokuituliinalla kuivaksi. Alkuun tuntuu työläältä, mutta 3.5 vuotta ollut jo tapana ja rutiinilla hoituu. Ei tule kalkkitahroja eikä pesuhuonetta pestä meillä kuin kahdesti vuodessa samalla kertaa saunan kanssa.

SannaG (Ei varmistettu)

En asuisi kenenkään toisen terveen aikuisen kanssa, joka ei tekisi omaa osuuttaan kotitöistä. Siitähän kasvaisi ajan mittaan katkeruus, koska molemmat kuitenkin syövät, sotkevat ja käyttävät kämppää. Ilman keskustelua syntyy helposti rooleja, toinen on muka niin paljon siistimpi ja osaavampi, että suorastaan nauttii siivouksesta, ja häneltä se käy niin kätevästi. Se siistimpi itse taas ajattelee, että olisi ihanaa jos siivous olisi itsestäänselvyys toisellekin.

No hei, kaiken voi oppia. Kun näkee ettei itsestäänselvyys toimi, niin sitten neuvotellaan. Jos hyvin käy niin molemmat pääsevät valkkaamaan suosikkihommansa, tai sitten vuorotellaan. Sukupuolien kanssa kotitöiden jaolla ei ole mitään tekemistä. Paitsi jos pienet pojat ja tytöt sukupolvi toisensa jälkeen näkevät, että äiti on kotiorja, mitä he oppivat?

terv. ihanan kaupassakäyvän kokkaavan pyykkäävän silittävän miehen tytär, ja nykyään samanlaisen vaimo

Kommentoi