Ota askel hyviin tekoihin

Coco Sweet Dreams

Serlan ympäristökampanjan puitteissa minulta kysyttiin, mikä on minun pieni ympäristötekoni? Pienestä asiasta tulee suuri, kun puhutaan kierrättämisestä. Olin aika innoissaan kun hommattiin meidän omakotitalon pihalle kunnon roskis, jossa eri jätteille on omat lokeronsa. Itse kierrätän toistaiseksi lasin, metallin ja paperit. Biojätteiden hoito on vielä ajatusasteella, se onkin seuraava askel tällä saralla.

Harmillista on ettei monikaan tuttuni kierrätä. Lasit ja metallipurkit heitetään samaan astiaan sen enempää miettimättä. Mielestäni jätteiden lajittelu pitäisi olla pakollista ja roskiksina pitäisi olla vain lajitteluroskiksia.

Miten on, kierrätätkö sinä?

Käy osallistumassa Serlan arvontaan tästä, voit voittaa mukavia tuotepalkintoja.

Kommentit

Jatta (Ei varmistettu)

Olen kanssasi täysin samaa mieltä tuosta kierrätyksen tärkeydestä ja soisin sen jokaiselle. Sillä mikäli hankii tuotteita joista koituu jätettä, tulisi jätteet kierrätää asianmukaisella tavalla kun sen aika on.
Se on meidän jokaisen vastuu ja vieläpä esimerkki lapsille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ilman muuta kierrätän, ja kaikkien muidenkin pitäisi! Tuo biojätteiden kierrättäminen on yksi tärkeimmistä asioista, minkä jokaisen ihmisen pitäisi ottaa oikein asiakseen handlata. Kiva, että myös sinä olet päättänyt ''parantaa tapasi'' sen suhteen! (:

Tasaraita

Kierrätän. Toivoisin että kaikki muutkin näkisivät sen vaivan vaikka mielestäni kierrättäminen ei juurikaan vaivaa edes vaadi.

Meillä kierrätetään energiajae, lehdet, pahvit, biojäte, lasit ja metallit. Lasit ja metallit täytyy viedä kauppareissulla mutta muille löytyy onneksi keräyspisteet kerrostalon roskahuoneesta.

Äitini ei kierrätä ja olen yrittänyt puhua häntä ympäri. Joka kerta hänen luonaan tuntuu aivan kauhealta heittää kaikki roskat samaan koppaan. Hän vetoaa siihen että kun hänellä yksin tulee niin vähän roskaa mutta se ei mielestäni ole mikään syy. Jatkan siis hänen käännyttämistään.

Kierrätys ja ympäristöasiat ovat olleet aina jollain tapaa lähellä ja lapsuudenkodissani kierrätettiin kun vanhempani vielä asuivat yhdessä. Isäni kierrättää edelleen. Itse äitinä olen ajatellut ympäristöasioita vielä enemmän kuin aiemmin. Kyllä oikeasti olen huolissani millaisella maapallolla omat lapset joutuvat kasvamaan.

Kiva että teilläkin on mietitty näitä asioita ja olet ajatellut myös biojätteen kierrättämistä.

Anne Kantola (Ei varmistettu)

Kierrätän. Ennen muuttoa Helsinkiin kierrätin kaiken. Lasit, metallit, bio, paperit, energia, seka, pahvi. Hakaniemessä ei näköjään arvosteta kierrättämistä ja metalli menee tällä hetkellä sekajätteeseen. (mikä on niin typerää!! ottaen huomioon että metalli on tärkein kierrätettävä) Lasit saa sentää vietyä torille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kierrätän. Paperit, pahvit, lasit ja metallit menevät eri astioihin, tuon biojätteen kanssa pitäisi kyllä skarpata. Tosin kerrostalossa asuvana kierrättäminen on tehty naurettavan helpoksi, kun kaikki eri pöntöt ovat siistissä rivissä roskiskatoksessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Olisiko mahdollista saada tänne uuteen blogiin vanhasta blogista poikasi syntymäpäiville tekemäsi autot-aiheisen kakun kuva? Yritin etsiä sitä vanhasta blogista mutta en löytänyt.

Kiitos, jos onnistuu! Ja kiitos muutenkin ihanasta blogista. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Se kakku löytyy täältä uudesta blogista:

 http://www.lily.fi/juttu/pojan-synttarikakku

SanMa (Ei varmistettu)

Kierrätän. Meillä on itsellämme omakotitalossa vain sekajäteroskis, mutta vien metallit, lasin ja osan kartonkijätteestä yleiseen keräyspisteeseen, osan paperista poltamme. Biojäte meillä on naapurin kanssa yhteinen ja hyvin toimii.

Pyjama
Pyjamapäiviä

Opettelin jätteiden lajittelun 15 vuotta sitten teini-ikäisenä, kun taloyhtiössämme alettiin erilliskerätä paperin lisäksi muutakin (ehkä biojätettä). Isäni taisi olla melkoinen edelläkävijä silloin ja olen hänestä kovin ylpeä. Jätteiden lajittelu on nykyään perheessämme itsestäänselvyys. Toivon mukaan saadaan pian laki, että kaatopaikoille ei saisi viedä yhtään biohajoavaa jätettä. Minä haastan kaikki konkarikierrättäjät seuraavaan askeleeseen: välttäkää jätteen tuottamista. Jokainen suomalainen tuottaa kotitalousjätettä yli 200 kiloa vuodessa, entä jos seuraavan vuoden aikana tuottaisimmekin vaikka parikymmentä kiloa vähemmän?

Kommentoi