Ota askel hyviin tekoihin

pa265039-tile.jpg

Serlan ympäristökampanjan puitteissa minulta kysyttiin, mikä on minun pieni ympäristötekoni? Pienestä asiasta tulee suuri, kun puhutaan kierrättämisestä. Olin aika innoissaan kun hommattiin meidän omakotitalon pihalle kunnon roskis, jossa eri jätteille on omat lokeronsa. Itse kierrätän toistaiseksi lasin, metallin ja paperit. Biojätteiden hoito on vielä ajatusasteella, se onkin seuraava askel tällä saralla.

Harmillista on ettei monikaan tuttuni kierrätä. Lasit ja metallipurkit heitetään samaan astiaan sen enempää miettimättä. Mielestäni jätteiden lajittelu pitäisi olla pakollista ja roskiksina pitäisi olla vain lajitteluroskiksia.

Miten on, kierrätätkö sinä?

Käy osallistumassa Serlan arvontaan tästä, voit voittaa mukavia tuotepalkintoja.

Kommentit (9)
  1. Opettelin jätteiden lajittelun 15 vuotta sitten teini-ikäisenä, kun taloyhtiössämme alettiin erilliskerätä paperin lisäksi muutakin (ehkä biojätettä). Isäni taisi olla melkoinen edelläkävijä silloin ja olen hänestä kovin ylpeä. Jätteiden lajittelu on nykyään perheessämme itsestäänselvyys. Toivon mukaan saadaan pian laki, että kaatopaikoille ei saisi viedä yhtään biohajoavaa jätettä. Minä haastan kaikki konkarikierrättäjät seuraavaan askeleeseen: välttäkää jätteen tuottamista. Jokainen suomalainen tuottaa kotitalousjätettä yli 200 kiloa vuodessa, entä jos seuraavan vuoden aikana tuottaisimmekin vaikka parikymmentä kiloa vähemmän?

  2. Kierrätän. Meillä on itsellämme omakotitalossa vain sekajäteroskis, mutta vien metallit, lasin ja osan kartonkijätteestä yleiseen keräyspisteeseen, osan paperista poltamme. Biojäte meillä on naapurin kanssa yhteinen ja hyvin toimii.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *