Paikka auringossa

Coco Sweet Dreams

P1013494.JPG


Meiltä puuttuu vielä terassi, mutta olen suunnitellut sitä jo monta kuukautta, rakentaminen on siirretty jonnekkin hamaan tulevaisuuteen. Talossa on muutamia juttuja, jotka pitää saada ensin kuntoon ja terassi on tärkeysjärjetyksessä melkein viimeisellä sijalla. Buu.


Valoisa puoli tässä on se, että suunnittelulle jää nyt aikaa. Me halutaan iso terassi, ihmiset tekee usein liian pienen. Terden pitää kuitenkin sopia meidän talon malliin ja olla jotenkin yhteydessä arkkitehtuuriin. Onko teillä muuten hyviä vinkkejä terassin suhteen?


Olen kerännyt Pinterestiin terassikansiota, sieltä voi löytyä kivoja idiksiä! Tällä hetkellä haaveilen leveästä laudasta ja leveistä betonisista portaista, jotka johtavat kauniisti puutarhaan. Tämä on yksi tosi ihana!


/A sunny day and here is my current place before terrace...

Kommentit

Annika / valentine's afternoon (Ei varmistettu) http://valentinesafter12.blogspot.fi

Wau, toi linkin takaa auennut terde on upea. Sopisi aika muikeesti teidän taloon! Ja siinä olisi jo varmasti tarpeeksi kokoakin :) Pitääkin mennä sun pinterest-tilille tutustumaan ja nappailemaan pinnejä itsellenikin!

Coco
Coco Sweet Dreams

No niin on ja niin sopisi! Ois aikas makee, olen vasta hiljattain innostunut pinterestistä, pinnailen nyttemmin koko ajan kivoja kuvia.

Nāiádes
Naiádes

Meidän suvussa tuo menee juurikin päinvastoin - terassi on aina to-del-la suuri! Ja sitä on sekä mökin etupuolella mihin paistaa  päivä- ja ilta-aurinko, sekä takapuolella mihin paistaa aamuaurinko, ja vähintään kerran kesässä joku laajentaa terassia, joko omaa tai mökin! Lapsuudesta muistan miten hirvittävää se oli, kun meidänkin ihana nurmikkopiha ja monet omenapuut lähtivät osittain tulevan terassin tieltä..: D

PS. Terassi on englanniksi terrace : )

Coco
Coco Sweet Dreams

Hyvä, että tilaa riittää. Usein kuulen, että terassi on jäänyt liian pieneksi, ruokailuryhmä ja istuskelupaikat vievät aika paljon tilaa kokonaisuudesta.

Ja kiitos korjauksesta, taisin olla vahingossa ruotsinkielessä. ;)

Omakotiasukki (Ei varmistettu)

Laitattehan tuon patolevyn reunaan listan, ettei kosteus pääse väliin?

Ja kysymyksiä kalusteista vielä, millaiset nuo Toy-tuolit on istua? Meillä on hakusessa tuolit ulos ison ruokapöydän ympärille ja nuo olisivat aika ihanat. Mistä olet ostanut ne? Uskaltaisiko tilata jostain nettikaupasta?

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo laitetaan! :) Se onkin yksi niistä to do -jutuista ennen terassia.

Mä tykkään tosi paljon Toy-tuoleista, niissä on hyvä istua ja keskellä on reikä josta vesi pääsee valumaan, voi siis hyvin jättää ulos. Mun tuolit ovat olleet pakkasessa ja paahteessa - hyvin ovat kestäneet. Ostettiin noi muistaakseni vuonna 2010? Mä ajattelin noita hommata sitten lisää tulevalle terassille, ruokapöydän ympärille. Ovat toki aika kookkaat ja ehkä vähän kömpelöt - muuten tosi jees. Noi on ostettu Vepsäläisestä, yleensä syksyllä tulevat pieneen alennukseen, noista me maksettiin 150€/kpl pienen tinkimisen jälkeen.

bichon (Ei varmistettu)

Väriä kantsii kans miettiä. Yleensä otetaan Se perus vähän harmahtava ruskee, mikä kaikilla on. Itse olen funtsinut mustavalkoseen talooni mustaa terassia! ..mutta en tiedä miltä tuntuu paljaiden jalkojen alla jos oikein porottaa :-)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä kyllä tykkään siitä vähän harmahtavasta, yritän suosia klassista mallia tässäkin. Musta on kans hyvä valinta, mutten ehkä valkkais sitä komposiittilautaa, se on liian "muotia". Jotain hyvin perinteistä lautaa sais olla. Tässä kodissa oli muuten mustaksi maalattu alkuperäinen pikku terassi kun me muutettiin, eli se valinta olisi ihan sopiva tähän 70-luvun kotiin.

Omakotiasukki (Ei varmistettu)

Mustassa on se ongelma, että siinä näkyy aina ja jatkuvasti pöly ja jäljet kengistä ym. Laitettiin uuden talomme pääoven edustan portaisiin ja tasanteelle grafiitinharmaat (lähes mustat) laatat ja niissä näkyy aina jalanjälkiä ja pölyä. Takapihan terassille päädyttiinkin sitten laittamaan se ihan tavanomaisin terassilauta (olikohan lämpökäsiteltyä, uritettua kuusta). Vähän tylsä, mutta päädyttiin siihen harkinnan jälkeen. Terassia tuli 40 neliötä plus portaita, joten metrihintakin merkitsi jotain. Mietittiin lehtikuusta ja komposiittiakin, mutta lehtikuusesta kuulemma irtoaa tikkuja, voi olla sateella liukas ja komposiitti olisi näyttänyt jotenkin luonnottomalta metsän ympäröimällä tontilla. Sen ominaisuuksiin kuuluu myös voimakas eläminen lämpötilojen vaihdellessa, asennuksessa on sen vuoksi omat jipponsa. Komposiitti taisi olla myös vaihtoehdoista kalleinta. Terassille tulee lasikate ja isompaan osaan myös lasitus ympäri. Vuosi sitten olin sitä mieltä, ettei meille tule "tavislautaa", mutta tarkemman analyysin jälkeen päädyimme siihen. Vielä kun saadaan lasitukset, voin keskittyä terassin sisustushommiin. Täytyy laittaa Toyt harkintaan, Canelinen Diamond-sohva on jo odottamassa...

Hay (Ei varmistettu)

Jos tekee puusta terassin, niin siitä tulee kauniimpi, jos saa ruuvit ruuvattua alhaaltapäin, niin ne ei jää näkyviin. Hirveä homma vain. Meillä 7v vanha leveästä lämpökäsitellystä puusta tehty 100 neliöinen terassi ja se on sopivan kokoinen. Itse tekisin nyt komposiitista, koska jonkinmoinen käsittely pitää tehdä joka kesä ja aineet maksaa. Lapset on oltava myös pois silloin, ettei tule jälkiä :-)

Isolle terassialueelle jättäisin myös "aukkoja" puille tai istutuksille, koska tuo 100 neliötä terassia näyttää vähän kylmälle/paljaalle. Itsellä on kyllä isoja ruukkuja yms. , mutta itse kaipaisin jotain puuta alueella. Vaaleammalla harmaalla pohjalla lika ei tosiaan näkyisi niin hyvin. Meillä tumman ruskea (tikkurilan Karhu),sopii metsämaisemaan ja mäntyihin.

Ihanalle näyttää noi sun terassi-ideat.

Omakotiasukki (Ei varmistettu)

Meillä meni muistaakseni 4000 ruuvia timpurin mukaan... Miten ne ruuvataan alhaaltapäin? En ole kuullutkaan.

Hay (Ei varmistettu)

Ne ruuvit ruuvataan alhaaltapäin siihen tukirunkoon, niin ne ei jää näkyviin. Kauhea homma juu. Parvekkeelle ollaan tehty niin, mutta ei tähän valtavalle terassille.

Coco
Coco Sweet Dreams

En ole ajatellutkaan, että ne voi ruuvata alhaalta päin, just ne ruuvit on vähän tylsän näköiset ja monesti niistä kohden tulee tikkuja jalkaan.

Tässä http://pinterest.com/pin/74379831318793809/ on mun makuun just täydellinen lauta väreineen päivineen, vähän saman tapaista mitä meillä on nyt räystäslautoina.

Ja joo, noi aukot sun muut on munkin ajatuksissa. Ehkä myös jokin muuri tai kaide. Yhdessä saksalaisessa mainoslehdessä näin tosi kivoja lasikaiteita terassilla. <3

Mun mielestä noi komposiittimatskut on vähän liian kylmiä ja sopii paremmin paljon modernimpaan taloon.

Hay (Ei varmistettu)

Deko lehden jutun mukaan toi puu on lehtikuusta, joka harmaantuu ajankuluessa. Ei tarvitse käsitellä jatkossa. Joku mainitsi, että siitä tulee tikkuja, mutta ei kokemusta.

VIIRU (Ei varmistettu)

Hei musta terassi olis tosi makee ja olishan se jalalle kesällä lämmin mutta niin hyvän näköinen. : )
Mutta terassia ei kannata missään nimessä tehdä kuusesta. Kuusi alkaa ajan myötä ilmaston takia vääntymään ja voi vääntyä jopa niin että se repii naulat ja ruuvaukset irti. Aikuisten oikeasti.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mulle tulee mustasta terassista ihan lapsuus mieleen, meillä oli sellainen mustaksi maalattu.

Mä olen ihaillut siperianlehtikuusta Suvin (valkoinen harmaja) ja Annen (muoti mielessä) terasseilla, ne varmaan passaa Suomen ilmastoon hyvin.

Jos oikein prameiltais, niin haluisin sitä samaa puuta terassille, mitä meillä on saunassa. http://www.lily.fi/blogit/coco-sweet-dreams/meidan-melkein-valmis-sauna Ois niin jees! :)

Omakotiasukki (Ei varmistettu)

Ongelmia voi olla käsittelemättömän kuusen kanssa, mutta ei kai sellaisesta terasseja kukaan tee?

Omakotiasukki (Ei varmistettu)

Nyt korjaan... Mäntyä, lämpökäsiteltyä sellaista meillä on...

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä Siperian lehtikuusesta terassi 90 neliötä, toimii hyvin ja on helppo hoitaa. Suosittelen!

Lotta Hki (Ei varmistettu) http://wholelottah.blogspot.fi/

Ainoa neuvo: suunnitelkaa ISO terassi ja tehkää siitä vielä isompi. Sen tiesitkin.

Mun vanhemmilla on tosi iso terassi, joka jatkuu pihalle eri tasoina. Se on mahtava. Nuo haluisivat jatkaa sitä vielä talon pitkille seinustoille. Mikään ei lopulta riitä... :D

a-m.y
Kotia tekemässä

Mutta hei tuo puulattiahan on aivan ihana tuossa kuvassa. Mikä puu ja miten se on käsitelty? Meillä ei oikeen ees tuu terassia, vaan sellanen sisäpiha on, johon on laitettu raekivi-lattia, mikä toimii kyllä nyt aika hyvin meidän taloon (alkuun piti olla betonia). Mutta silti vähän noita kuvia katellessa alkoi harmittaan :D 

Kommentoi