Päivän asu tien päällä

Coco Sweet Dreams

 


P1010472.JPG


Siinä sitä ajellaan kylmän rauhallisesti. Päällä on Minimarketin trenssi, joka on ihanan liikkuvaa materiaalia, jakaa mielipiteet aamutakin ja super hienon trenssin välillä. Alla on Helkaman Saana-pyörä, jonka sain palkkiona, kun olin mukana heidän kuvauksissaan.


Pyörä on minulle tärkeä! Se on arkea helpottava menopeli, samalla se on minulle yksi suurimmista hyötyliikunnan välineistä. Kuljen suurimman osan viikonpäivistä pyörällä töihin, matka on pitkä, mutta siihen tottuu. Teen toimistotöitä ja istun melkein koko päivän tietokoneen äärellä, joten raikas ilma ja pyöräily on minulle tärkeää. Aikainen herätys ja lähtö pilkkopimeälle tielle on usein aika uuvuttavaa, mutta kun vauhtiin pääsee, matka menee yhdessä hujauksessa. Meinaan pyöräillä niin pitkään kun tie on kuiva ja asteet siedettävät.


Olo on vaan miljoona kertaa parempi toimistolla pienen ja tärkeän aamuspurtin jälkeen. Aina välillä mieheni puhuu toisen auton ostamisesta, mutta olen sitä mieltä, että se passivoittaa liikaa. Eli niin pitkään kun jalat kantaa - minä pyöräilen.


Tästä pyörästä on tullut minulle jo todella tärkeä - olen jo useana iltana käynyt tarkistamassa, että onhan pyörä varmasti lukossa ja suojassa - takaraivossa on vieläkin muisto rakkaan valkoisen retro Joponi varkaus. Missä te kaikki varastetut Jopot piileskelette? 


Minua kiinnostaisi tietää miten te matkaatte töihin? Pistäkää kommenttia!


/Trench: Minimarket, gray shirt: H&M, faux leather shorts: Zara, shoes Acne

Kommentit

M.
Avec Mari

Hei tää olis niin hyvä juttu, ihailen tarmokkuutasi kyllä! Meillä on työmatkaa vain silta, mutta silti laiskottelemme aamuisin ja hyppäämme autoon, koska pyörävarkaat ovat käyneet myös meillä. Täytyis yrittää korjata asia, sais ehkä samalla lailla puhtia myös toimistoon :) Hyvää viikkoa Coco!

Coco
Coco Sweet Dreams

Voi hitsin pyörävarkaat, niitä näköjään riittää loputtomiin ja aina. Joku vois kehittää sellaisen laitteen, mikä antaa mojovan sähköiskun tms. pyörävarkaille, khihkhih!

kiitos samoin Mari!:)

Lilliputti (Ei varmistettu)

Täällä toinen pyöräilijä! Koska asun lähellä Turun keskustaa ja työmatkaakin on vain kolmisen kilometriä yritän lykätä auton hankkimista vielä pitkälle tulevaisuuteen. Pyöräilen siis vuoden ympäri, talvella on vain paremmat varusteet ja nastarenkaat.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä olen vähän suru puserossa, kun en ajatellut ajaa talvella. Mutta ihan loistavaa, että sä ajat - ihanan sopiva matkakin sulla. :)

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Tuo fillari on täydellinen. Ensi keväänä on itsellä pyörän osto edessä ja jotain tuollaista haluan. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Toi on niin täydellinen. Nappasin kaikki tarrat pois - mahdollisimman simppelistä tyylistä kun tykkään. 

Mun äidillä on ollut jo pari vuotta sama pyörä, eikä voi muuta kuin suositella! Vaihteita on sopivasti seitsemän ja reippaasti rullaa eteenpäin. Satula on sellainen pehmoinen ja ajoasento mukava. <3

//MAYOPIC (Ei varmistettu) http://mayopic.blogspot.se

Niin ihailen teitä jotka jaksatte jopa syksyn ja talven pimeillä keleillä pyöräillä töihin! Itse ihan jo pitkän matkan takia kuljen bussilla, mutta epäilen ettei tilanne muuttuisi vaikka matkat vähän lyhenisikin :)

Ja takki on muuten hirmu kiva, ei ollenkaan tullut aamutakki mieleen ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mulla loppuu pyöräily jos maa on jäinen, mutta kuivalla säällä meinaan pyöräillä mahdollisimman usein. 

Kiitos! Trenssi taitaa olla jo pari vuotta vanha, mutta edelleen iskussa. Malli on tarkalleen tämä:http://www.minimarket.se/trench-tarot.

Tia (Ei varmistettu)

Pyörällä mennään ja tullaan.. niin lasten kanssa kuin yksin. Auto jää niin kakkoseksi. Ihanaa polkea ja kuunnella musiikkia kun menen yksin. Sielun hoitoa !

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo todellakin. Naulan kantaan! :)

.Tiia

Itselläni työmatka on sen verran lyhyt, että ihan jalkavoimin sinne astelen; kävellen menee 7 minuuttia :). Ja juuri tuosta lyhyydestä johtuen en viitsi ruveta pyörän kanssa temppuilemaan, muutenkin koen keskustassa pyöräilyn hieman ärsyttävänä, kun kaiki esteitä ja hidasteita on pyöräilijöiden kohdalla liikaa.

.Tiia

*kaikkia

Coco
Coco Sweet Dreams

Sä oot tosi onnekas, että työmatka on niin lyhyt. Kävely on kans kivaa! Mä harrastin sitä silloin kun asuttiin Turun keskustassa - erityisesti aamuvarhaisella kaupungissa kävely on aivan ihanaa!

maikku67
Vihreitä unelmia

16 kilsaa joko pyörällä, miehen kyydillä + kävellen viimeinen kilometri tai sitten omalla autolla. Ja nimenomaan tässä järkässä. Omalla autolla mennessä olo on ihan nuhjuinen, kun taas tuo pienikin kävely herättää ja virkistää. Ja hienointa on hurauttaa pyörällä aamuruuhkassa autoissaan kököttelevien ohi. Ja kun pääsee kotiin, ei tarvi enää iltaa käyttää liikuntaharrastuksiin. Mutta meikäläisen pyöräilykausi alkaa kyllä olla ohitse näinä päivinä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Vau, eli 16 kilsaa per suunta? Mulla on noin 12 kilsaa per suunta, menomatka joskus vähän takkuaa, mutta tulo on aina ihanaa! Mä pyrin lähtemään tosi aikaisin, jotta pääsen lähtemäänkin ajoissa lapsia hakemaan. Mulla on ihan sama juttu, autolla ajaessa olo on nuhjuinen, pyöräilystä tai kävelystä saa niin paljon enemmän virtaa ja happea heti aamusta. 

Mä ajattelin pyöräillä niin pitkään kun tie pysyy kuivana, pieni aamupakkanenkaan ei haittaa.

maikku67
Vihreitä unelmia

Per suunta, jep, mutta itse asiassa uusi silta lyhensi tänä kesänä matkaa, eli eihän se enää olekaan kuin reilut 14 km, enkä siis polje läheskään joka päivä. Mulla on aina kotimatkalla vastatuuli ja enemmän ylämäkeä ja poljen aamuisin täysiä, joten kotimatka alkaa yleensä painaa puolivälissä  :)

kkk (Ei varmistettu)

Mun mielestä se on just toistepäin, piinaava ylämäki on tulomatkalla, tai siis sun tulomatkalla! Mä ajoin sun työmatkaa eestaas,mut toistepäin:) Matka oli toisinaan (liian) pitkä, mutta suurimmaksi osaksi päivistä tykkäsin kun oli niin ihana tulla kotiin työpäivän jälkeen kun ajomatkalla oli saanut omassa rauhassa tuuletella ajatuksia, hoitanut päivän reippailut, ja suurimmaksi osaksi oli kuitenkin ihan kivat kelit! Nyt uuden työpaikan matka puikkelehtii tylsästi halki keskustan, ei oo nautinto se juurikaan,höh.

Fille (Ei varmistettu)

Täällä kans ilmoittautuu innokas työmatkafillaristi. Mun työmatka täällä Helsingin keskustan läheisyydessä on vain muutama kilometri, mutta aina yritän fillaroida kun mahdollista. Talvella jää kyllä n.3-4 kk sellaista kautta kun en pyöräile ja harmittaa jo etukäteen kun se aika taas koittaa. Mulla on 7 v. vanha jopo, joka on tärkeä perheenjäsen. Fillarini nätissä etukorissa on jo monet vuodet kulkenut käsilaukku ja usein myös paljon muuta tavaraa... kerran kuskasin sillä jopa HAY:n pukkijalkoja ;-) Viime keväänä tilasin jostain nettikaupasta sellaisen lukittavan "peräboksin" mun tarakalle, johon oon kehitellyt sadevarustuksen sateen sattuessa (sadeviitta, nätti satulasuoja, vedenpitävää kangasta etukoria ja käsilaukkua suojaamaan jne... taitaapa siellä olla myös saippuakuplia). Boksiin saa kätevästi myös kypärän ettei sitä tarvii kannella ympäriinsä, mutta vähän laiskasti sitä välillä käytän. Tuo boksi on ihan hurjan kätevä ja kukaan ei oo ainakaan toistaiseksi sitä yrittänyt pölliä. Ootko muuten seurannut Copenhagen Cycle Chic -blogia? Sisältää kivaa fillarikulttuuria. Kivoja syyspäiviä sinne Turun suuntaan ja ihania syyskirpeitä fillarikelejä :-)

Coco
Coco Sweet Dreams

Sun fillarointi kuulostaa tosi coolilta peräbokseineen. Ihanasti vielä kaikkea kätevää varustusta löytyy, mun täytyy kans tsekkailla! 

Joo, mä olen joskus käynyt tuolla Copenhagenin sivustolla, mutta olen ihan unohtanut sen olemassa olon, nyt täytyy alkaa seurailee. 

Fillarointi lienee tosi trendikästä nyt ja hyvä niin, mun mielestä se on ihan valtavan hieno juttu.

kauniita syyspäiviä ja ollaan tarkkana liikenteessä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisi niin ihana kans pyöräillä työmatkat tai sitten kävellä, mutta kun on 35km matkaa töihin, niin on se vaan autolla mentävä. Kaunis kuva pyöräilevästä cocosta kukkien kera :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitoksia! :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä voisin ehkä tulevaisuudessa harkita nastarenkaita - varsinkin aurinkoisella säällä ja ihan pienellä pakkasella pyöräily on varmasti ihanaa myös talvella.

Mä kokeilin Helkaman sellaista sähköpyörää, jossa on etuosa - niin siisti ja se etukoppa vaikutti niin kätevältä. Ihanaa, kun te siellä maalla pyöräilette ja loistava löytö toi Pulsu! ;)

-Jen- (Ei varmistettu) http://casavolmari.blogspot.fi

Ihana syyslook! Toivottavasti sinulta löytyy mielenkiintoa palata vielä menneen kesän kuvasaldoon, sillä blogissani odottaa sinua haaste. :) http://casavolmari.blogspot.fi/2013/10/haaste-7-kuvaa-kesasta.html

Coco
Coco Sweet Dreams

Ehdottomasti löytyy mielenkiintoa - kesäkuvat on aina hyvä idea! Kiitos.

Rimbeki (Ei varmistettu)

Pyörällä kuljen ja kypärä päässä! Vasta pari viikkoa sitten työkaveri jäi kolmion takaa tulevan auton alle. Kypärä halkes. Onneks ei pää. Sulla toivottavasti on myös kypärä, mutta et laittanu sitä tähän kuvaan :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, siis toi liikenne on tuolla välillä ihan hullua. Mä olen pistänyt merkille, että rekat ajaa ihan hurjaa vauhtia, eikä useinkaan huomaa/tajua katsoa pyöräilijöitä - saa olla koko ajan tarkkana ja extra huolellinen risteyksissä. Mulla on aina kypärä päässä - postauksen kuva vain oli tuollainen fiininpi.

Emilia M

Piti tulla tuosta samasta asiasta kommentoimaan! Laita Coco tänne myös kypäräpäinen kuva, sit ihmiset kehtaavat käyttää kypäriä, kun näkevät, että ne kelpaavat kyllä hienommillekin leideille :)

Mä pyöräilen kanssa Turussa ympäri vuoden, pari vuotta sitten hankin nastarenkaat ja ne on kyllä mahtava keksintö. Kun on jäänyt koukkuun pyörän tuomaan vapauteen, tuntuu autossa ruuhkassa köröttely ihan hullulta.

Coco
Coco Sweet Dreams

Nappasin Instagramista tämän kuvan minusta kypärä päässä. Onneksi ainakin täällä Turussa työmatkaa pyörällä taittavat käyttävät kypärää! Tosi harvassa on ne jotka ei käytä.

Hertta
Lilou's Crush

Mulla sama pyörä nyt kohta kaksi vuotta -hyvä on. Nappasin itsekin tuolloin tarrat pois, paljon kauniimpi on hän silläviisiin!

Coco
Coco Sweet Dreams

Me ollaan siis pyöräsamikset. <3 Tykkään tosi paljon tosta, jotenkin niin mukava pyörä!  

Unea (Ei varmistettu)

Ei hitsi, täytyykö mun nyt yötä vasten lähteä rappaamaan tarroja irti Saanastani!

Coco
Coco Sweet Dreams

No kävitkö? :D

phocahispida

Poljen pyörällä asemalle, hikisenä ja pylly märän satulan kastelemana, tukka kypärän alla lätässä, mutta sentään aivot turvassa. Istun pissanhajuisessa junassa ja kävelen lopun matkaa koululle. Ja sama käänteisessä järjestyksessä sitten päivän päätteeksi. <3

Coco
Coco Sweet Dreams

Sun täytyy hommata semmonen suojus satulaan. :) jos jotain positiivista, niin ainakin vaihteleva koulumatka sulla. :)

phocahispida

Arkiliikunta. Ja hieno kypäräkuva! :))

murmeli80 (Ei varmistettu)

Minun työmatkani on junan, metron ja kävelyn yhdistelmä. :) Työmatkaan kuluu reilu pari tuntia päivässä, paitsi niinä kahtena päivänä, jotka työskentelen kotona.

Coco
Coco Sweet Dreams

Sä onnekas, kun saat tehdä myös kotona töitä. <3 asutko muuten Helsingissä, siellä vissiin työmatkoihin suttaantuu aika paljon aikaa...?

Upsider (Ei varmistettu)

Wau, olet mahtava kun pyöräilet töihin ja takas, kuinka nopeasti sun matka taittuu per suunta?

Coco
Coco Sweet Dreams

Tänään meni 45 minsaa per suunta, se menee loppupeleissä tosi nopeasti! <3

elliina (Ei varmistettu)

itsekin kuljen pyörällä ja jo nyt harmittelen milloin tämä ihanuus loppuu. yllättävän hyvä kelinen syksy ollut:) mulla matkaa noin 12km suunta eli tulee mukavat hyötyliikunnat. eli jos ei jaksa illalla mennä jumpalle, niin ei haittaa:)

olisi kiva kuulla sun pyöräilyvaatteista, meikkaus ja hiustenlaittotottumuksista pyöräilypäivinä? ainakin itse pähkäilen aina ajoittain niitä ja vertaistukivinkit voisi olla hyviä:)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä hyppään pyörän selkään ihan naturellina ja laitan hiukset alanutturalle kypärän alle. Vaatteet ovat tilanteeseen sopivat, eli tuulipuku, tai tarkemmin juoksuhousut ja tuulitakki, joskus laskettelutakki jos on kylmä. :) Matkaksi laitan jotain hyvää ja hoitavaa kasvorasvaa, ettei iho kärsi kylmästä viimasta yms. Töihin tullessa teen pikafreesauksen, pesen kainalot ja vaihdan eri vaatteet. Laitan vähän meikkiä ja keittelen kahvia rauhassa. 

elliina (Ei varmistettu)

Kuulostaa samantyyppiseltä mitä itsekin teen. Aluksi pyöräilin töihin meikeissä ja farkuissa. Sitten huomasin, että pyöräilystä nauttii paljon enemmän juoksutrikoissa/tuulipuvun housuissa ja ilman pelkoa meikkien valumisesta. Ja onneksi näin naisena pelkkä kainalojen pesu riittää, poikaystävä näet ihmettelee miten voin olla ilman suihkua työpäivän. Mutta olipa helpottava kuulla, että blogityyli-idolikin tekee samoin:)

asdfghjklöä (Ei varmistettu)

Mulla on 15 km suunta ja haluaisin pyöräillä mutta kun ei millään raski pitää lapsia kymmentä tuntia hoidossa, autolla kulkiessa hoitoaika on silti yli 8 tuntia mutta kohtuullisempi kuitenkin.
Mutta kun lapset on haettu ja muut jutut niin voi käydä polkasemassa sen 30 kilsaa.

Coco
Coco Sweet Dreams

Me ollaan siinä mielessä onnellisessa asemassa, että mun mies vie lapset myöhemmin päiväkotiin, kun taas mä lähden tosi aikaisin - pääsen näin aikaisemmin töistä hakemaan lapsia. Töistä tullessa nappaan matkan varrella lapset ja kävellään kotiin pyörää taluttaen. 

Omenainen

93 km ja taxilla/ autolla/ pyörällä + junalla. Kolmen suuren ylämäen takia ei juuri tule läppärin, laukun & joogakamojen kanssa fillaroitua junalle, harmi. Kaupunkiin saavuttuani kävelen mukulakiviä päivän tapaamisista toisiin, siinä saa ihanasti aurinkoa ja d-vitamiinia! En erityisemmin fanita pääkaupungin julkisia - vain jos sataa tai on jäätävän kylmä niin sitten hyppään metroon/ sporaan.

Coco
Coco Sweet Dreams

Aikamoinen matka, mutta kuulostaa silti kivalta. Varmaan se asenne ratkaisee. :)

Mustann (Ei varmistettu)

Muista käyttää kypärää! :)

Annika / valentine's afternoon (Ei varmistettu) http://valentinesafter12.blogspot.fi/

Heips! Ihailtavaa pyöräilyä, olet reipas! Mäkin pyöräilin aina ennen töihin, ja talvisin kävelin. Mutta silloin matkaa oli vain pari kilsaa. Nyt työpaikkani muutti kauemmas kotipaikasta, joten työmatka pitää taittaa autolla. Tosi tylsää, sillä mäkin tykkäsin pyöräillen / kävellen tehdystä aamu- ja iltapäivähappihyppelystä, toimistohiiri kun minäkin olen päivisin. Nykyään on pakko lähteä joka ilta reippailemaan ulos, sillä tuntuu ettei muuten saa tarpeeksi happea päivässä.

HannaHooo (Ei varmistettu)

Oi ihana Coco! Olipas positiivinen yllätys, että sinäkin olet työmatkapyöräilijä. Itse kuljen myös pääosin pyörällä. Kiinassa meitä pyöräilijöitä on paljon :)

Kommentoi