Paras marinadi kaikelle

Coco Sweet Dreams

 

Tämä on jo vanha juttu minulle, mutta en muista kertoneeni tästä täällä puolen.

Olen vankasti sitä mieltä, että kaupan marinadit ovat enemmän tai vähemmän myrkkyä. Parhaimmat marinadit syntyvät kotona helposti ja vaivattomasti. Tämä marinadi sopii mielestäni kaikkeen ja tätä voi soveltaa mielin määrin. Yksinkertaiset raaka-aineet ovat:

Limen tai sitruunan mehut puristettuna, valkosipulia, suolaa ja öljyä. Muita mausteita voit lisätä mielesi mukaan, mutta yksi parhain on tuore korianteri. Kaikki mieluisat yrtit käyvät yhtä hyvin.

Marinadi hierotaan lihalla/kanalla/kalalle tai vaikka kasviksille. Annetaan maustua ja sitten vaan grilliin.

Avot!

/Easy and super tasty homemade marinade: lime/lemon, garlic, salt and herbs (especially coriander...a lot!)

 

Kommentit

Nata - White Trash Disease

Kyllä! Timjamin kanssa natsaa punaiselle lihalle, korianterin kanssa kalalle ja äyriäisille, mut tää on vain mun mielipide ;D lisään tähän itse yleensä myös punaista chilia.

Coco
Coco Sweet Dreams

Jee kiitos! Täytyy koklaa timjamia kans. :)

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.fi/

Just näin! Hyi niitä kaupan marinadililluja - ihmettelen aina että kuka niitä oikeasti ostaa, kai joku kun niitä on kerta myynnissä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Samma här! Tosin ne on yleensä halvempia ja monesti jossain "shokki-tarjouksessa!" :))

Turre (Ei varmistettu)

Kuulemma ulkomailla ei edes tunneta hunajamarinoituja kanasuikaleita... yöks sanon minä, suomalaiset vois vähän enemmän miettiä tätäkin asiaa, ei siinä marinoimisessa niin kauaa mene...

Coco
Coco Sweet Dreams

Heh, miten musta tuntuu et teolliset marinadit on just täällä Suomessa kovin suosittuja...

ja just noin, marinadin tekeminen on niin iisii

Sini/Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Minä välttelen myös marinoituja lihoja viimeiseen asti ja käytän usein saman tyylistä marinadia, tosin lisään usein Natan tapaan joukkoon myös chiliä. Harmillisin asia noissa valmiissa marinadeissa on se, että niillä saadaan piilotettua helposti lihan huonompi laatu kuin marinoimattomissa lihoissa. Lihateollisuudelle siis näppäriä aineita, kun lihat säilyvät marinadin kanssa pidempään. En tiedä, eivätkö ihmiset ole tätä tajunneet vai ostavatko lihansa vain halvimman hinnan perusteella, ainakin minusta erityisesti tuo hunajamarinadi on meinaan suoraan sanottuna pahan makuista...

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, ja vaikka marinoiduissa lihoissa kilohinta on halvempi, täytyy muistaa ottaa huomioon se, että hintaan kuuluu liha + marinadi, eli halvemmalla kilohinnalla saa ihan saman verran tai vähemmän lihaa kuin jos ostaisi lihat marinoimattomana.

Coco
Coco Sweet Dreams

Ei lisättävää, puhutte hyvin pitkälti asiaa! :D

I May Say (Ei varmistettu)

Ruokakauppiaat puhuvat valmismarinadeista "katelihana" ja "kateliemestä". Itse maustan kuivamausteilla tai juurikin sinun (ja minun) marinadilla. Itse tykkään lisätä persiljaa (sitä lättälehtistä) tai dijon-sinappia tuohon mukaan vaihtelun vuoksi.
Ja kananuijat maustan timjamilla, älä kysy miksi..
Kivaa kesää!

Coco
Coco Sweet Dreams

Ainiin, mä olen ihan unohtanut sinapin, kiitos vinkistä! ;)

kiitos samoin! <3

Eeru
Packing peanuts

Oon niiiin samoilla linjoilla kanssasi, omatekemä marinadi = paras marinadi! Kanaa ja kalkkunaa en oikein enää millään muulla maustakaan kuin lime, seesamiöljy, suola & pippuri combolla. Toimii.

I May Say (Ei varmistettu)

Pitääkin kokeilla seesamiöljyn kera! Kiitos vinkistä!

Nim en jaksa kirjautua.. (Ei varmistettu)

Hei kiitos hyvästä vinkistä! Missä suhteessa noin suunnilleen laitat seesamiöljyä, ettei tule liian seesamiöljyistä? Heh :) tuhti maku.

Eeru
Packing peanuts

Mulla on ollut jotain tosi mietoa seesamiöljyä, joten olen ihan reilulla kädellä sitä käyttänyt (niin että on päässyt jo loppumaan...). Suurinpiirtein 2rkl limen mehua ja saman verran sitä öljyä. Mutta jos öljysi on maultaan vahvaa niin laita enintään 1rkl ja käytä lisäksi vielä jotakin maultaan neutraalia öljyä kuten rypsiä. 

Kommentoi