Parin vuoden takainen piha

9CCDA811-8C04-4B27-A31F-6A9764AF8E1B.jpg

1FFD455B-C175-4D4D-916B-6B9ED6042A69.jpg

Nämä kuvat ovat parin vuoden takaa Seinäjoen asuntomessuilta. Muistan, että tämä piha hipoi täydellisyyttä ja parasta oli juuri tuo sisäänkäynti, jossa asteltiin betoniaskelmia pitkin etuovelle. Laattojen ympäriltä löytyi vain kiviä, miten kätevää ja helppohoitoista! Tarvitseeko aina olla perinteistä nurmikkoa, sen hoitaminenkin on jokseenkin työlästä.

Olen katsellut, että vastaavia astinkiviä myydään esimerkiksi täällä. Kestävät myös ajoliikennettä, joten näitähän voisi laittaa vaikka piha-alueelle, johon ajetaan autolla. Reunustaisin laatat kivimurskalla tai toinen idea olisi reunustaa laatat pehmeällä sammaleella. How cool is that. Olen tallentanut joukon inspiskuvia Pinterestiin, tästä pääsette siihen kansioon.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

koti sisustus
Kommentit (5)
 1. Sammal ei haittaa tosiaankaan ollenkaan ja voikukat kukkii vain alkukesästä, sitten nurmi on vihreänä.

 2. Mä en ymmärrä miten nurmikon hoitaminen on työlästä? Nurmikon leikkuu vai rikkaruohojen kitkeminen? Lannoitus, kalkitseminen?

  Minusta näiden kivialueiden hoito vasta työlästä onkin. Vuosien varrella välistä alkaa puskea rikkaruohoja läpi ja niiden kitkeminen on ikävää hommaa, kun niitä ei ole alunperin tarkoitettu kitkettäväksi näiltä alueilta.

  Omaan silmään tuo on todella väritön.

  Mielenkiintoista seurata näitä taloon liittyviä postauksia. Etenkin kun peilaa niitä omaan makuun, huomaa selvästi mistä ei ainakaan pidä 🙂

  1. Olen niin samaa mieltä! Hoidan ennemmin nurmikkoa kuin tuota kivirykelmää. Tuohon kun lentää viereisistä puista kaikki lehdet (kuvan pihassakin näyttää puita olevan sekä omalla että viereisellä pihalla), niin heti on roskaisen näköinen. Entäs jos et korjaa niitä lehtiä pois? Ne alkavat maatua sinne kivien väliin ja siinäpä on humusta rikkaruohoille kasvaa rehottaa. Ja miten korjaat? Lehtipuhaltimella on helppo puhaltaa, mutta nilkathan tuossa menee kun kävelet tuollaisten kivien päällä.

   Lisättäköön vielä kun vauhtiin pääsin, että havupuiden helppous (= roskaamattomuus verrattuna lehtipuihin) on pelkkä myytti. 😀

  2. Joo, juuri noi kaikki… mun vanha piha oli yli 2000m2 ja nurmikkoa hitosti. Oli sammalta, voikukkia niin pe#%eleesti 😀 Toki lapsille on hyvä pitää jonkinlaista nurtsialuetta.

   Mun tyyli on muuten aika karu ja väritön, elämä aavikolla saattaisi sopia tyyliini parhaiten. 😉

   1. Sun pihan kuvista ei saanut sitä fiilistä, että siellä oli rikkaruohoja 🙂

    Mä en välitä vaikka on sammalta, minusta se on mukava jalan alla. Puutarhaihmiset, tietty, on kauhuissaan sammaleesta, mutta minä en. Voikukkiin jne ei ole mitään helpotusta kivikossa eikä nurmialuilla, ne vaan pitää nostaa juurineen pois.

    Ja kivahan se on että on vähän erilaista maisemointia. Mä vaan tykkään runsaammasta (mutta hallitusta) landscapesta

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *