Parvekkeen muutos

Coco Sweet Dreams

Muutoksessa mukana Puutarha Tahvoset ja H&M Home

 

Hyvää huomenta! Tässä menikin pari päivää ihan huomaamatta, olen viettänyt aikaa mummulassa ja helatorstaina kävin stailaamassa ihanan tytön parvekkeen uuteen uskoon. Parveke sijaitsee ihan Turun keskustassa ja on jatkoa sievälle pienelle yksiölle.

Ennen:

Jälkeen:


Parvekkeen muutos.

Parvekkeelle ei tehty mitään rakenteellista muutosta tai korjausta, mutta se pestiin huolella ikkunoita myöten. Kunnon siivous tekee jo ihmeitä. Peitot, matto ja tyynyt pidettiin hyvin neutraalinvärisenä. Väripilkuksi laitettiin ihana sitruunanvärinen samettityyny 50x50 koossa, joka on mielestäni se oikea koristetyynyn koko. Viileän lattian suojaksi laitoin pari samanlaista mattoa osittain päällekkäin. Nämä matot ovat muuten toiselta puolelta kuviolliset, joten jos haluaa muuttaa ilmettä graafiseen suuntaan - no problem!

Kaikki ruukut olivat eri paria, mutta kasvien ollessa vain tuijaa ja katajaa, ne muodostivat kuitenkin rauhallisen vihreän kokonaisuuden. Mustat H&M Home säilytyskorit sopivat täydellisesti tuijien pariksi. Sanomattakin ehkä selvää, että avonaiselta parvekkeelta tekstiilit kannattaa nostaa yöksi sisälle; kaupungin pöly, kosteus ja tuuli tekevät nopeasti tepposet. 

Paahteiselle parvekkeelle sopivat kasvit:

Tian parvekkeelle porottaa aurinko koko päivän ja se toki tuo omat haasteensa kasvien valintaan. Tällä kertaa halusin parvekkeelle vallan vihreää ja Puutarha Tahvosten suosittelemana valitsin Rohtokatajan, pari Tarhakatajaa, pari Pilarikatajaa, kolme Pallotuijaa ja kaksi Timanttituijaa. Parveke on pieni, joten sijoitin kasvit ainoastaan yhdelle seinälle suureksi ryppääksi, tulevat parhaiten esille ja tuovat tunnelmaa. 

Mikäli haluat sijoittaa ympärivuotisiin kasveihin, niin paahteiselle parvekkeelle sopii mansikat, herukat, kääpiövuorimännyt ja pensasmustikka. Jos haluaa kasvien talvehtivan, kannattaa ne istuttaa thermoruukkuun, joka suojaa juuristoa jäätymiseltä tai jos käytössä on lähellä nollaa oleva tila, voi kasvit nostella pakkasta pakoon sinne.

/Decorating ideas for small balcony

 

 

Kommentit

hantsku (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen, niin raikas.

Olen kyllä saanut sellaisen käsityksen etteivät tuijat viihdy aurinkoisella partsilla ruukuissa. Eikö ne ole ruskean kuivat jo heinäkuussa vaikka kuinka kastelisi? Mä olisin valinnut heinäkasveja, jos vihreää haluaisi.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiva kuulla. :)

Havuissa katajatyyppiset kasvit ovat parhaimpia aurinkoiselle parvekkeelle... tuijat vaativat tosiaan vähän enemmän kosteutta ja vihreää osaa kannattaa sumuttaa silloin tällöin (totesi puutarhuri).

Tämän stailausprojektin takia valitsin kasveja, jotka näyttävät juuri nyt hyviltä. Aika monet muut kasvit ovat vielä niin pieniä, eivätkä olisi päässeet oikeuksiinsa.

Biatch

Olisin itse varmaan itse laittanut tuonne perällä toisen tuolin seinää vasten ja pöydän siihen viereen, niin saa kivasti jalat pitkäksi kun ottaa aurinkoa. Toisen tuolin nojaamaan ikkunaa vasten. Molemmilla tilaa löhötä auringossa. ;) Oisin tarjottimen tilalle tuonut puisen perunalaatikon ja sen ylle kaksi kaljaa + radio, sekä alas hyllyyn historialehtiä. Tankoihin olisin laittanut kasveja. Niissä voisi olla joko värikkäät ruukut, pieni värielementti tai sitten vaan sellaiset ruskeat (valk+ruskea+vihreä on kesäinen hot trio). Voisin kuvitella että se toisi upeasti korkeutta tilaan. :)

 

Suvi V (Ei varmistettu)

Hei!
Olen etsinyt tuollaista valkoista pikkupöytää.. Mistähän tuo on? Kiitos tiedosta.. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Se on Tian ja muistini mukaan se oli hankittu Ellokselta. :)

Kommentoi