Parvekkeen muutos

Muutoksessa mukana Puutarha Tahvoset ja H&M Home

 

Hyvää huomenta! Tässä menikin pari päivää ihan huomaamatta, olen viettänyt aikaa mummulassa ja helatorstaina kävin stailaamassa ihanan tytön parvekkeen uuteen uskoon. Parveke sijaitsee ihan Turun keskustassa ja on jatkoa sievälle pienelle yksiölle.

Ennen:

image.jpg

Jälkeen:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpgimage.jpg

Parvekkeen muutos.

Parvekkeelle ei tehty mitään rakenteellista muutosta tai korjausta, mutta se pestiin huolella ikkunoita myöten. Kunnon siivous tekee jo ihmeitä. Peitot, matto ja tyynyt pidettiin hyvin neutraalinvärisenä. Väripilkuksi laitettiin ihana sitruunanvärinen samettityyny 50×50 koossa, joka on mielestäni se oikea koristetyynyn koko. Viileän lattian suojaksi laitoin pari samanlaista mattoa osittain päällekkäin. Nämä matot ovat muuten toiselta puolelta kuviolliset, joten jos haluaa muuttaa ilmettä graafiseen suuntaan – no problem!

Kaikki ruukut olivat eri paria, mutta kasvien ollessa vain tuijaa ja katajaa, ne muodostivat kuitenkin rauhallisen vihreän kokonaisuuden. Mustat H&M Home säilytyskorit sopivat täydellisesti tuijien pariksi. Sanomattakin ehkä selvää, että avonaiselta parvekkeelta tekstiilit kannattaa nostaa yöksi sisälle; kaupungin pöly, kosteus ja tuuli tekevät nopeasti tepposet. 

Paahteiselle parvekkeelle sopivat kasvit:

Tian parvekkeelle porottaa aurinko koko päivän ja se toki tuo omat haasteensa kasvien valintaan. Tällä kertaa halusin parvekkeelle vallan vihreää ja Puutarha Tahvosten suosittelemana valitsin Rohtokatajan, pari Tarhakatajaa, pari Pilarikatajaa, kolme Pallotuijaa ja kaksi Timanttituijaa. Parveke on pieni, joten sijoitin kasvit ainoastaan yhdelle seinälle suureksi ryppääksi, tulevat parhaiten esille ja tuovat tunnelmaa. 

Mikäli haluat sijoittaa ympärivuotisiin kasveihin, niin paahteiselle parvekkeelle sopii mansikat, herukat, kääpiövuorimännyt ja pensasmustikka. Jos haluaa kasvien talvehtivan, kannattaa ne istuttaa thermoruukkuun, joka suojaa juuristoa jäätymiseltä tai jos käytössä on lähellä nollaa oleva tila, voi kasvit nostella pakkasta pakoon sinne.

/Decorating ideas for small balcony

 

 

Kommentit (5)
  1. Hei!
    Olen etsinyt tuollaista valkoista pikkupöytää.. Mistähän tuo on? Kiitos tiedosta.. 🙂

    1. Se on Tian ja muistini mukaan se oli hankittu Ellokselta. 🙂

  2. Olisin itse varmaan itse laittanut tuonne perällä toisen tuolin seinää vasten ja pöydän siihen viereen, niin saa kivasti jalat pitkäksi kun ottaa aurinkoa. Toisen tuolin nojaamaan ikkunaa vasten. Molemmilla tilaa löhötä auringossa. 😉 Oisin tarjottimen tilalle tuonut puisen perunalaatikon ja sen ylle kaksi kaljaa + radio, sekä alas hyllyyn historialehtiä. Tankoihin olisin laittanut kasveja. Niissä voisi olla joko värikkäät ruukut, pieni värielementti tai sitten vaan sellaiset ruskeat (valk+ruskea+vihreä on kesäinen hot trio). Voisin kuvitella että se toisi upeasti korkeutta tilaan. 🙂

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *