Pieniä keväisiä asioita ja vähän etanoistakin.

Coco Sweet Dreams

Joskus otsikon keksiminen on yllättävän haastavaa....

Suursiivous on tehty, itseasiassa jo viime viikolla, kun blogi oli huoltokatkolla. Itse en erityisemmin nauti siivouksesta, vaan kuulun niihin "raivon vallassa siivoojiin". Lähinnä se tavaroiden keräily tuottaa harmaita hiuksia, muuten siivoilu on ihan kivaa. Pidän myös peittojen ja tyynyjen tamppaamisesta, se kun näkee kuinka pöly irtoaa ja leijailee pois.

Puhtaat lakanat. Se hetki, kun illalla menee ihan vähän aikaisemmin nukkumaan, ihan vaan koska sängyssä on puhtaat lakanat.

Siivoushommiin kuuluu olennaisesti jokin loppuhuipennus, hyvä ruoka tai uusia kukkia pöydälle. Viimeistään kesällä pääsen hakemaan omia kukkia pihalta. Kukista puheenollen, unelmoin magnoliapuusta.

Tämä kuvan magnolia ei valitettavasti ole meidän pihalta, vaan kasvitieteellisestä puutarhasta, mutta toiveissa on löytää tälläinen valkoinen yksilö meille. Magnolia kukkii kauniisti keväällä, vaikka muuten puu on vielä täysin lehdetön. Kaunis.

Löytyykö teiltä magnoliaa?

Minä lähden vielä pihalle käpyttelemään, etanat ovat valtaamassa sitä. Muistatteko viime vuodelta tämän astetta hurjemman kaverin! On kuulema vaaraton, mutta aika lipevän näköinen.

Rauhaisaa iltaa kamut!

Kommentit

VIIRU (Ei varmistettu)

Ihana toi puu niin kauniit kukat! Saanko tiedustella mihin sun vanha blogi on hävinnyt en löydä netistä eikä
sun sivuilla ole linkkiä siihen oletko kenties poistanut sen kokonaan vai pystyykö sitä
enään lukemaan mistään harmi jos ei se oli niin inspiroiva kuten nykyinenkin!!!! : )

Coco
Coco Sweet Dreams

Se löytyy sieltä wordpressistä, mutta kuvien näkemisessä on ollut jotain häikkää. Cocosweetdreams.wordpress.com. Tällä hetkellä kaikki linkit ei näy tuossa sivupalkissa, jot..ilmeisesti jotain vielä säädetään.

I May Say (Ei varmistettu)

Ei löydy magnoliaa. Kerrostalon parvekkeella on yrttiruukku, johon istutin minttua ja rukolaa vierekkäin. Minttu taitaa vallata koko ruukun kesäkuuhun mennessä :-) Lisäksi löytyy basilikaa ja korianteria. Kukiksi valitsin jotkut valkoiset varrelliset puskat; markettaa ei voinut ottaa parvekkelasien vuoksi, tai oikeammin niistä erittyvän hajun vuoksi. Kamala löyhkä ;-)

Kotilot ovat varsinainen vitsaus! Miksi niitä on nyt enemmän kuin esim 20 vuotta sitten?? (silloin vanhempani asuivat vielä okt:ssa, enkä muista äitini tuskastelevan kotiloiden takia. nyttemmin ihan jokainen pihan omistava tuskailee kotiloiden takia, mistä niitä on tullut?)

Coco
Coco Sweet Dreams

En tiennytkään, että marketta haisee. :) Kotilot ovat tosiaan vitsaus, niitä pieniä etanoita kotilo selässä on meillä just paljon, luulen, et viime kesä oli otollinen etanoille ja pääsi munimaan kunnolla ja nyt niitä vilisee entistä enempi, mitä kuivempaa on, niin sitä vähemmän on onneksi etanoita. Tulispa kunnon intiaanikesä. <3

 

 

Hepa (Ei varmistettu)

Etanat todellakin ovat vallanneet ainakin tämän Varsinais-Suomen! Minäkään en muista kenenkään tuskailleet sellaisista vielä jokunen vuosi sitten. Nyt niitä on kaikkialla eikä mikään tunnu auttavan niiden hävittämisessä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä ostin just puutarhainnoissani lehden, jossa oli juttua etanoista. Muutamia konsteja on etanoiden varalle, ehkä tehokkain on sellainen jauhe, jota levitetään kasvien ympärille. Etanat syö sitä ja kaivautuvat maan kätköihin ja kuolevat. Se on vaaraton aine, mutta reakoi jotenkin etanan emäksisen liman kanssa.

OMG, en kuulosta yhtään itseltäni näiden etanajuttujen kanssa. ;)

Lotta Hki (Ei varmistettu)

Luin toisesta blogista, että etanat välttelevät kuparia, joten sitä käyttämään puutarhassa ruukkuina tai takanedus alustaa muiden ruukkujen alla. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, samaa luin yhdestä puutarhalehdestä. Myös kuparinarua voi kieputtaa ruukun ympärille tai istutuslaatikoin reunoille.

yadedd (Ei varmistettu)

Ainakin meilläpäin nuo jättietanat on jotain espanjasta tullutta lajiketta, täysin vaarattomia ällötyksiä ei ole sillä niiden "lima" on ihoa ärsyttävää... niistä on myös hankala päästä eroon. Sillä lajitoverit syövät kuolleet etanat ja siten yksi kuollut houkuttelee lisää kaveteita.

Coco
Coco Sweet Dreams

Teidän etskut on varmaan niitä espanjansiruetanoita, sellaisia oransseja/ruskeita. Toi "mun" etana on ukkoetana, se on melko harvinainen ja vierailee vain satunnaisesti. Tätä lajia ei (sen mun puutarhalehden mukaan) esiinny koskaan massoittain. Suurin riesa on nyt perus kotiloetanat, niitä on ihan kauheesti!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Voi harmi Coco, jos teillä on paljon noita lehtokotiloita (siis selässään kotiaan kantavia etanoita)! Niistä ei pääse eroon millään, jos ympärillä on joutomaita, kaupungin huonolla huollolla olevia maita tai naapurissa asukkaita, jotka eivät jaksa kerätä omiaan pois. Tärkeintä olis kuten sanoit, päästä tuhoamaan lehtokotiloiden munat. Kaikki rytökasat ja avokompostorit pois, niin munintapaikat vähenee. Ja jos oikein pahaksi äityy, piha täyteen havuja - ne ei lehtokotiloille kelpaa!

Ferramol on se aine, josta puhuit. Sen huono puoli on siinä, että se happamoittaa pidemmän päälle maan. Ja hapan maa ei ole suotuisa kuin osalle kasveja: havuille, mustikoille, sammalille, alppiruusuille ja kaikille muille havumetsien eläjille.

Toivottavasti saat ihanaksi suunnittelemasi pihan pysymään kunnossa!

VIIRU (Ei varmistettu)

Todella inhottava toi etana vaiva en uskaltais avojaloin kävellä : / huh!! kiitti blogi vinkistä coco : )

Pirkko
Pirkko

Mulla siivouspäivän ihana huipennus on kun kulta lämmittää rantasaunan ah sitä autuutta .

Joo kotiloita näyttäisi olevan  nyt erikoisen paljon.
Olemme keräilleet ja hävittäneet niitä jo useita.
Kannattaa pitää nurmikko lyhyenä ojanpohjat myös.
No nyt on kuitenkin kaunis päivä tulossa nautitaan siitä .

 

täti moonika (Ei varmistettu)

lueskelen näitä juttujasi joskus ja varsinkin kuvat ovat kauniita ja hyviä mutta yksi asia jos nyt ei häiritse,niin annampa kuitenkin palautetta,,luen aina höpinää höpinää ja postaukse loppu on se hassu juttu,loppuu kuin seinään eli jotenkin näin nyt sitten vielä ulos ja siihen loppuukuin seinään,aina ihan aina luepa itsemutta luulen,että tiedät mitä tarkoitan,koska se taitaa olla sinun heikko kohtasi,eli,wt tiedä miten postauksen lopettaa fiksusti

Coco
Coco Sweet Dreams

Täti Moonika, kiitos hirmuisesti palautteesta! Minulla usein ajatukset harhailevat... lopetus on monesti aika hankalaa, yritän panostaa tähän... saa nähdä onnistunko. ;)

Kommentoi