Pihamaa

Terveiset tontilta. Perustuksia tehdään juuri nyt ja homma alkaa oikeasti nyt näyttämään todelta. En voi ihan vieläkään uskoa, että minulla on pian oma talo! 

Vanhan kotini piha oli yli 2000 neliötä ja sen laajuus teki sen, ettei ihan jokaista kulmaa voinut pitää ihan tip top kunnossa vaan viidakon kanssa piti oppia elämään. No nyt sitten tulevan kotini piha on puolet tuosta ja se on toistaiseksi kuin tyhjä taulu, pihalla seisoo käytännössä vain muutama omenapuu, luumupuu, kirsikka- ja päärynäpuu.

Juuri nyt kiinnostaa melko särmätty pihamaa ja paljon inspistä löysin näistä kuvista:

10.9277283a.jpg

Soraa ja kasveja, erityisesti talon läheisyyteen. Muutenkin skarpit istutukset.

14.00920016.jpg

Jonkinlainen vesielementti. Veden liplatus on niin rauhoittavaa.

10.8572016a.jpg

Vaaleaa betonia. Puhtaita ja yksinkertaisia muotoja kaikessa karuudessaan, mutta tyylikästä. Suurin himotus on isot betoniset laatat.

10.5372670a.jpg

Yhtenä kysymysmerkkinä on se, että miten saisi nopeasti mahdollisimman tiheän ja korkean aidan yhdelle sivulle tonttia? Pensas-tai kuusiaita? Tai minkä vaan aidan, joka antaisi vähän yksityisyyttä aavalle alueella. Ideoita tai suosituksia?

Kuvat: All Over Press

 

koti sisustus
Kommentit (11)
 1. Pihamaa | Uutiset
  16.5.2020, 13:01

  […] Pihamaa – Coco Sweet Dreams | Lily – Juuri nyt kiinnostaa melko särmätty pihamaa ja paljon inspistä löysin näistä kuvista: Soraa ja kasveja, erityisesti talon läheisyyteen. Muutenkin skarpit istutukset. Jonkinlainen vesielementti. Veden liplatus on niin rauhoittavaa. Vaaleaa betonia. Puhtaita ja yksinkertaisia. […]

 2. Minusta uusissa taloissa tärkeintä on, että piha valmistuisi suht koht samaan aikaa kuin talokin. Hämmästyttää useasti uudet talot ja pihat saattavat olla pitkään kuin kaatopaikat, talokin näyttää surulliselle vaikka kuinka komea olisi.

  1. Kyse on luultavasti resurssienpuutteesta: aika, raha päällimäisinä.
   Olen kanssasi samaa mieltä tästä.

   1. Minäkin olen samaa mieltä. On vaan fakta, että rakentamisessa budjetti melkein aina ylittyy, kaikenlaista yllättävää tulee vastaan ja pihaan budjetoitu raha ei välttämättä riitäkään. Onneksi oma pihani on sen verran pieni, ettei sen saamisessa kuntoon pitäisi mennä ihan tuhottomasti aikaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *