Kiinnitetty postaus

Puhdasta sisäilmaa

Kaupallinen yhteistyö: UniqAir

Kevät tekee tuloaan ja se tekee minut niin iloiseksi! Kaikki se loppuvuoden harmitus ja pimeys on tipotiessään. Aurinko paistaa vielä töistä kotiin tullessa ja pian kadunlakaisukoneet ilmestyvät katukuvaan – varma kevään merkki!

Kevät on ollut meille kaikessa ihanuudessaan myös melko tukkoista aikaa jo vuosien ajan. Erityisesti esikoiselleni, joka saa kevätpölystä tukalan olon infektioastmansa vuoksi. Astmalääkkeet ovat keväällä käytössä ja toisinaan olemme joutuneet menemään päivystykseen vinkuvan henkityksen vuoksi hengittämään tehokkaampaa, hengitystä helpottavaa lääkettä. Itsekin olen sairastellut infektioastmaa lapsena joten hengitysvaikeudet, tukkoisuus ja raskas hengittäminen sekä sen vaikeus on minulle tuttu juttu – tiedän siis erittäin hyvin miten inhottavaa aikaa kevät siitepölyineen voikaan pienelle aktiivista elämää viettävälle lapselle olla.

Senpä takia otin ilomielin vastaan tämän yhteistyön, jossa päästään kokeilemaan UniqAirin sisäilmanpuhdistuslaitetta. Ollaan pidetty laitetta nyt pojan huoneessa viikon verran ja jo alkanut hengenahdistus on jo nyt alkanut helpottamaan. Ollaan sovittu, että laite kulkee keväällä pojan mukana minun kodistani isänsä kotiin, jossa hän saa parhaan mahdollisen höydyn. Jopa 80% ulkoilman epäpuhtauksista päätyy ovien, ikkunoiden ja ilmanvaihdon kautta sisäilmaan.

Ympäriltämme löytyy muitakin lukuisia sisäilmariskejä, joita emme välttämättä huomaa. Kosmetiikkatuotteet, eläinpöly, siitepöly, pesu- ja puhdistusaineet, tekstiileistä irtoavat kemikaalit, viherkasvit ja kukkamulta. Rakennusmateriaaleista irtoavat yhdisteet, pienhiukkaset ja kaasut kulkeutuvat ilmanvaihdon ja rakenteiden läpi huoneilmaan. Keskustassa ennen asuneena liikenteen hiukkaset ja kaupunkipöly olivat silminnähtävän merkittävä haitta ikkunoita pestessä.

Olen tullut yhä vain tietoisemmaksi kynttilöiden polttamisen haitoista, niin ihanaa ja tunnelmallista kuin se onkin. Kodissani palaa liki päivittäin ainakin yksi tuoksukynttilä, joita rakastan. Kynttilöiden polttamisesta syntyy soluille myrkyllisiä ja syöpävaarallisia PAH-yhdisteitä. Hiukkaset voivat aiheuttaa haittoja erityisesti sydän- ja henkityssairaille sekä pikkulapsille. Sen takia olen melkein kokonaan lopettanut kynttilöiden tiuhan polttelun varsinkin lasten ollessa minun luonani.

Olen jo vaihtanut pesuaineet pääosin ekologisiin tuotteisiin. Vaihdan lakanat, pesen tyynyt, tuuletan, tamppaan ja siivoan viikottain. Nyt odotan innolla helpottaako tuon pienen pojan allergia laitteen ansiosta.

Ensimmäiset siitepölyt kulkeutuvat Keski-Euroopasta ilmavirtausten mukana Suomeen jo maaliskuussa, joten nyt onkin hyvä aika tehostaa kotini huoneilmaa. Laitteen sanotaan poistavan 100 % kaasumaisista yhdisteistä, kuten haihtuvat orgaaniset yhdisteet, otsonin, ilmansaasteet, toksiinit ja hajut sekä 99,97 % pienhiukkasista, kuten mikrobit, homeitiöt ja mikromuovin.

Tiesitkö, että hengität 10 000 litraa ilmaa vuorokaudessa. Tärkein, mitä suuhusi laitat, on hengitysilma ja olenkin todella kiinnostunut näkemään, ennen kaikkea hengittämään kotini puhtaampaa huoneilmaa nyt kun laite on meillä kovassa testikäytössä.

Palaan itse laitteeseen ja käytön jälkeisiin kokemuksiin tuonnempana.

Koodilla hennauniq saat -100 euron alennuksen Uniq-tuotteelle. Koodi on voimassa 31.8.2020 asti.

Kommentit (1)
  1. […] Lue koko juttu Hennan ensikokemuksesta Uniq-ilmanpuhdistimen käytöstä ja mietteitä puhtaasta ilm… […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *