Puhdistuskuurilla

Coco Sweet Dreams

 

Tänään koitti se päivä, kun aloitin Antitox-kuurin, jonka tarkoituksena on puhdistaa kehoa - erityisesti maksaa.

Lähtökohtaisesti elän terveellistä ja aktiivista elämää, mutta viime viikkoina olen ollut super väsynyt, nuutunut ja alakuloinen, joten päätin kokeilla tätä pientä ja melko helppoa kuuria, josta ystäväni vinkkasi. Puhdistuskuuri ei onneksi tarvitse mitään suurempia ponnisteluja. Apuna tässä kevennyksessä on nuo blogin kautta saadut Vogelin Antitox-yrttiuutetabletit, jotka helpottavat elimistön kuormaa. Antitox sisältää maksan ja sapen toimintaa tukevia yrttejä ja se sopii hyvin erilaisiin kehon puhdistuskuureihin. Aineenvaihdunnan pitäisi nopeutua, elintoimintojen virkistyä ja ihon kirkastua.

 

Kuurin aikana on syytä keventää ruokavaliota ja helliä maksaa puhtaalla ruualla, kuten höyrytetyillä kasviksilla, kuorineen keitetyillä perunoilla ja luomu täysjyväriisillä. Täysjyvävalmisteet ovat myös erittäin sopivia. Maito kannattaa vaihtaa hapanmaitotuotteisiin. Rasvana luomukasvisöljyä. Kaalit, pavut ja herneet sen sijaan ärsyttävät maksaa. 

 

Vettä pitäisi juoda erityisen runsaasti, jopa kaksi litraa ja muutenkin nauttia nesteitä, kuten porkkanamehua ja mustikkamehua. 

 

 

 

Ulkoilu on myös elintärkeää, happi on parasta lääkettä maksalla. Kävelylenkille pitäisi aina löytyä aikaa, se aika voi löytyä vaikka lounastunnilla, jos ei muuten. Saunominen ja muutenkin hikoilu puhdistaa myös elimistöä tehokkaasti. 

Onko teillä kokemusta tästä kuurista tai muuten vaan hyviä vinkkejä kevyeen ja virkeään oloon? Minä olen nyt jotenkin todella innoissani tästä pienestä puhdistuskuurista, raportoin sitten fiiliksiä viikon päästä.

Voikaa hyvin!

Kommentit

Nannil (Ei varmistettu)

Sounds good! Itselläni olen huomannut kofeiinin ja sokerin sekä leivän aiheuttavan "aivosumua" ja varsinkin kofeiini toimii minulla väsyttävänä adaptogeeninä, ei suinkaan virkistävänä (aina kun onnistun sen jättämään kokonaan pois hetkeksi (kun olen ollut kipeä, muuten ei onnistu) olen herännyt virkeänä ja olen jaksanut keskittyä). Lienenkö vaan kofeiinille ja verensokerin vaihteluille erityisen herkkä. Mutta siis, kofeiinia kannattaa vähentää rutkasti puhdistuksen aikana :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, kahvia piti vähentää tai olla juomatta lainkaan. Se on ollut kyllä suuri haaste. :D

SannaHH (Ei varmistettu)

Hei! Onpa sinulla ihana valkoinen keittiö! Mistä/mitä merkkiä se on?

Coco
Coco Sweet Dreams

Se on Kitzenin. :)

IMS (Ei varmistettu)

Sokerin, vaalean vehnän ja alkoholin jättäminen hetkeksi pois piristää aina kummasti. Vaikken nautikaan mitään ym ylettömästi.
Hyvät yöunet auttavat aina. Sekä runsas vedenjuonti.
Jonkun tutkimuksen mukaan nämä lyhyet detox-kuurit ovat huuhaata, mutta jos niistä tulee "puhdas" fiilis, niin "hitto miks ei".

Btw, mitä itseruskettavaa käytät?

Coco
Coco Sweet Dreams

Kyllä, nukkuminen tuntuu tekevän eniten ihmeitä. <3 Ja samaa mietin minäkin, miks ei kokeilis.

En käytä nyt mitään itseruskettavaa, koska oli siellä lomamatkalla ja väriä on tarttunut siltä reissulta. Syön spiruliinakapseleita ja vetelen porkkanoita. Talvisin käytän sitä St.Tropezin itseruskettavaa. :)

IMS (Ei varmistettu)

Kylläpä sinulla on kestävä rusketus. Oma lähtee aina viikossa pois, vaikka kuinka olisin valmistellut ihon rusketusta varten. Olen muutenkin supervarovainen nykyään auringon kanssa, ehkä siksi olematon häivähdys säilyy vain hetken.
Sanotaan auringonotosta mitä tahansa, kyllä ruskettunut iho näyttää paremmalta kuin kalpea!
Onneksi on hyvät itseruskettavat nykyään. Mä itse käytän Vita Liberataa, johon olen tyytyväinen. Etenkin kun sävyjä löytyy tälläiselle kalkkilaivan kapteenille!

Heikkei (Ei varmistettu)

Kannattaa olla varovainen luontaistuotteissa olevien yrttivalmisteiden kanssa. Ne saattavat olla maksalle aikamoinen rasite. Ellei sitten valmistetta ole testattu kuten lääkettä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nämä "puhdistus"tuotteet ovat ihan höpöä. Kukaan terve, monipuolista, mieluiten kasvispainoitteista ruokavaliota noudattava ei tarvitse mitään muuta kuin liikuntaa pitääkseen yllä hyvää terveyttä. Mutta piti tehdä postaus koska ilmainen tuote.

Coco
Coco Sweet Dreams

Totta, minua tosin kiinnostaa ihan testimielessä tämä kuuri. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei pelkkä ilmaisen tuotteen vastaanottaminen vielä velvoita mihinkään, mutta siitä postaaminen useimmiten tuo tuloja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Neljä kaupallista yhteistyötä eli mainosta 13 postauksesta toukokuussa on liikaa.

Niinna78 (Ei varmistettu)

Minullekin jäi epäselväksi, että oliko tämä mainos vai ei.
Vastaisitko?

Coco
Coco Sweet Dreams

Sain tuotteen blogin kautta testiin ja päätin kirjoittaa tästä ilman mitään kaupallista, eli maksettua kampanjaa.

MaikkisII (Ei varmistettu)

Asiasta kolmanteen: mitä pidät tästä sisustuksesta? http://www.desiretoinspire.net/blog/2017/6/1/storie.html

Coco
Coco Sweet Dreams

Tykkään tosi paljon. Erityisesti ilmavasta sisustuksesta ja itse asunnosta. Muuttaisin. :D

Liinak (Ei varmistettu)

Jotkin lääkkeet, huumeet ja alkoholi rasittavat maksaa eniten. Kuten myös ylipaino. Tähänkin vaikuttavat perintötekijät. Jos ei ole ylipainoinen, syö rankkoja lääkkeitä (tavallisista lääkkeistä Paracetamol pahin), käytä huumeita tai juo runsaasti, ei tarvitse maksasta hirveästi huolehtia. Maksa puhdistaa itse itseään tehokkaasti. 4 viikkoa ilman alkoholia/huumeita on paras tapa puhdistaa maksa, jos huoli johtuu siitä (Tässä tapauksessa tuskin :) ) Maksaa uusiutuu kuukaudessa. Jos se on päässyt pahasti rasvoittumaan tai kirroosiin, tilanne on vakava eikä "detox" enää riitä.

Kommentoi