Puhdistuskuurilla

 

Tänään koitti se päivä, kun aloitin Antitox-kuurin, jonka tarkoituksena on puhdistaa kehoa – erityisesti maksaa.

Lähtökohtaisesti elän terveellistä ja aktiivista elämää, mutta viime viikkoina olen ollut super väsynyt, nuutunut ja alakuloinen, joten päätin kokeilla tätä pientä ja melko helppoa kuuria, josta ystäväni vinkkasi. Puhdistuskuuri ei onneksi tarvitse mitään suurempia ponnisteluja. Apuna tässä kevennyksessä on nuo blogin kautta saadut Vogelin Antitox-yrttiuutetabletit, jotka helpottavat elimistön kuormaa. Antitox sisältää maksan ja sapen toimintaa tukevia yrttejä ja se sopii hyvin erilaisiin kehon puhdistuskuureihin. Aineenvaihdunnan pitäisi nopeutua, elintoimintojen virkistyä ja ihon kirkastua.

IMG_2292.JPG

 

6C2595E8-FBF6-4F90-8E4C-CE1E972D3E24.jpg

Kuurin aikana on syytä keventää ruokavaliota ja helliä maksaa puhtaalla ruualla, kuten höyrytetyillä kasviksilla, kuorineen keitetyillä perunoilla ja luomu täysjyväriisillä. Täysjyvävalmisteet ovat myös erittäin sopivia. Maito kannattaa vaihtaa hapanmaitotuotteisiin. Rasvana luomukasvisöljyä. Kaalit, pavut ja herneet sen sijaan ärsyttävät maksaa. 

5599CA02-6B49-496F-83BE-3307E617FB6B.jpg

 

Vettä pitäisi juoda erityisen runsaasti, jopa kaksi litraa ja muutenkin nauttia nesteitä, kuten porkkanamehua ja mustikkamehua. 

2AA0B6A6-E046-4FF8-A696-D4067EA1E4FC.jpg

 

 

 

Ulkoilu on myös elintärkeää, happi on parasta lääkettä maksalla. Kävelylenkille pitäisi aina löytyä aikaa, se aika voi löytyä vaikka lounastunnilla, jos ei muuten. Saunominen ja muutenkin hikoilu puhdistaa myös elimistöä tehokkaasti. 

Onko teillä kokemusta tästä kuurista tai muuten vaan hyviä vinkkejä kevyeen ja virkeään oloon? Minä olen nyt jotenkin todella innoissani tästä pienestä puhdistuskuurista, raportoin sitten fiiliksiä viikon päästä.

Voikaa hyvin!

Kommentit (17)
  1. Jotkin lääkkeet, huumeet ja alkoholi rasittavat maksaa eniten. Kuten myös ylipaino. Tähänkin vaikuttavat perintötekijät. Jos ei ole ylipainoinen, syö rankkoja lääkkeitä (tavallisista lääkkeistä Paracetamol pahin), käytä huumeita tai juo runsaasti, ei tarvitse maksasta hirveästi huolehtia. Maksa puhdistaa itse itseään tehokkaasti. 4 viikkoa ilman alkoholia/huumeita on paras tapa puhdistaa maksa, jos huoli johtuu siitä (Tässä tapauksessa tuskin 🙂 ) Maksaa uusiutuu kuukaudessa. Jos se on päässyt pahasti rasvoittumaan tai kirroosiin, tilanne on vakava eikä ”detox” enää riitä.

  2. Asiasta kolmanteen: mitä pidät tästä sisustuksesta? http://www.desiretoinspire.net/blog/2017/6/1/storie.html

    1. Tykkään tosi paljon. Erityisesti ilmavasta sisustuksesta ja itse asunnosta. Muuttaisin. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *