Punajuuri-vuohenjuustorisotto
Me ollaan tehty tätä risottoa nyt laskujeni mukaan kolme kertaa sitten viime kuun, sillä ensimmäisen kerran jälkeen se vei kielet jo mennessään. Resepti saatiin mutkien kautta itsellemme ja olen soveltanut tätä testailujen kautta vielä paremmaksi.
Me vietetään tosi mielellään vapaapäiviä kokkailen ja ilman kiirettä – itseasiassa tuntuu, että näin korona-aikana me ei olla muuta tehtykään, kuin syöty hyvin ja opeteltu tekemään uusia kotiruokia.
Tämä risotto valmistuu suhteellisen nopeasti mutta ainekset voi valmistella ja pilkkoa kaikessa rauhassa vaikka viinilasillisen ääressä. Risotto maistuu hyvin vielä seuraavanakin päivänä lämmitettynä ja on hyvä lisä jollekin suuremmallekin aterialle. Ensimmäisellä kertaa paistoimme sivuun myös broccolia hunajassa.
Punajuuri-vuohenjuustorisotto
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
300 g risottoriisiä
2 punajuurta
2 salottisipulia
Kourallinen timjamia
1 valkosipulin kynsi
3 dl biotta punajuurimehua
1 litra kasvislientä
150g vuohenjuustoa, suosittelen sitä pitkulaista juustoa levitettävän sijasta, ennemmän makua.
50 g Grana Panado-juustoa raastettuna
50 G voita
Freesaa kattilassa pilkottu salottisipuli, punajuuri ja timjami öljyssä.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Lisää punajuurimehu ja anna kiehua kuivaksi. Sekoita koko ajan.
Lisää vähitellen lämmintä kasvislientä ja sekoita jatkuvasti kunnes riisi on al dente. Lisää vuohenjuusto ja raastettu Grana Panado ja voi.
Mausta suolalla ja pippurilla, purista lopuksi sitruunamehua.