Puutarhajuttuja

Olen tässä jo useamman päivän sellannut kuvia Dwell:stä ja keräsin tänne muutaman inspiroivan.

Näin keväällä kaikki kauniit pihat ja puutarhat kiinnostavat. Pidän kovin kiviröykkiöistä, liuskekivistä, muhkeista heinistä, saniaisista (eli kotkansiipi) ja vehreistä köynöksistä. Olen jo pitkään haaveillut sellaisista suurista betonilaatoista, mutta mahtaako ne kestää Suomen talvea…

Me ollaan alustavasti suunniteltu pihajuhlia ja mietimme tässä sellaisen pergolan rakentamista. Pää on täynnä idiksiä, mutta kuka ne kaikki toteuttaa?

Tässä kuitenkin muutama inspiskuva:

gropiushagertyhouse.jpg

tunquen-treasure-thermal-mass-wall.jpg

paula-hayes-santa-fe-private-garden.jpg

miller-house-front-facade.jpg

chimney-house-exterior-garden-protrait_0.jpg

dialogue-house-garden.jpg

(kuvat Dwell)

Me lähdetään pian temppukouluun eli temppikseen.

Nähään taas!

Kommentit (5)
  1. Kyllä noi betonilaatat kestää Suomen olosuhteissakin, etenkin jos maalaji on routimaton ja tosiaan jos kaivuu ja ns. perustukset on tehty kunnolla.
    Aikaisemman kommentoijan pintamietiskelyyn voisin kommentoida, että ei se pintahiottu betoni mihinkään ”karhennu”, ja betonille soveltuvia käsittelyjä löytyy nykyään jo niin monia, että eiköhän ulkoilmoihin soveltuva ratkaisu löydy.
    🙂

  2. Hei Coco, tosi herkullisia kuvia sulla valittuna! Isot betonilaatat kestää kyllä, kunhan perustukset on tehty kunnolla routimattomiksi ja valun keskelle on tehty hyvä raudoitus. Mua kuitenkin epäilyttää tuon linkin takana olevan kuvan sileä, kiiltävä pinta. Sellainen saattaa karhentua meidän pakkasissa. 

    Betonilaatta ja heinät on niin hyvä yhdistelmä! Ja niitä täydentämään joku kukkiva puu, ai ai!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *