Puutarhakierroksella

Coco Sweet Dreams

Me käytiin siskosein kanssa kasvitieteellisessä kierroksella. Menen sinne mielelläni ihan vain katselemaan kasveja ja lepuuttamaan mieltä.

Bongattiin eräs "to die for" kasvi: Virginiantädyke, joka näkyy alimmassa kuvassa. Sellaisen kun jostain löytäisin, niin meidän pihalta löytyisi noita pilvin pimein. Toinen kiva idis oli viljojen käyttö... erityisesti ohra näyttää kauniilta pitkine vihneineen. 

Voisin pikku hiljaa alkaa virittelemään taas asukuvia blogin puolelle, viime kerrasta on jo aikaa. Tuntuu, että viimepäivät ovat menneet täysin kesäheinänä; yhdessä samassa hellemekossa. 

/cool plants: Veronica Virginica and barley

Kommentit

annap. (Ei varmistettu)

Hei, virginiantädyke on suht yleinen perenna, varmasti löytyy Turusta esim. Kauppilasta. Omani olen ostanut aikoinaan Tommolan tilalta Keski-Suomesta (heillä on myös postimyyntiä, jos ei muualta löydy). Muistelisin, että Tommolassa oli ainakin aikoinaan myynnissä kahta eri kantaa, vähän rentokasvuisempaa ja jämäkämpää, pystyssä pysyvää jota itselläni on. Virginiantädyke on yksi suosikiperennoistani, todella kaunis koko kasvukauden ja mikä parhainta myös kimalaiset rakastavat sen kukkia.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos paljon vinkistä. Mä jotenkin ajattelin, että kasvia pitää lähteä hakemaan tyyliin jostain Virginiasta. :)

Hay (Ei varmistettu)

Todella hyvä idea ne viljat! Maissista tulee myös näyttäviä, istuttelimme niitä ruukkuihin. Ei ne ikinä ehdi valmistua, mutta näyttää hyvälle ja edullista.

Coco
Coco Sweet Dreams

No hei kiitos itsellesi...Tosi kiva idis noi maissit!

Viime vuonna meilläkin oli maissia, oli hyvä kesä niin saatiin hyvä sato. 

suhmura (Ei varmistettu)

Virginiantädyke on todella upea. Olen etsinyt pääkaupunkiseudun puutarhamyymälöistä valkoista lajiketta nyt kolme vuotta eikä vielä ole tärpännyt. Vaaleanpunaista olen nähnyt pari kertaa, mutta kun haluaisin juuri valkoista. Täälläpäin se ei siis ole kovin yleinen. Pitääkin käydä tsekkaamassa Kauppilan valikoima, jos toimittavat nettitilauksena.

Kommentoi