Kiinnitetty postaus

Raha-asioita

Kaupallinen yhteistyö: OP

Minulla on ollut Osuuspankin rahastoja käytössä jo usemman vuoden, olen säännöllisesti sijoittanut sinne summia. Minulla on ollut matalan riskin rahasto ja korkean riskin rahasto jo vuosia, jälkimmäiseen olen saanut jo suuren summan säästettyä. Olen kuullut, että säästössä tulisi olla muutaman kuukauden palkka yllättäviä hankintoja varten ja näin yksinasujana voin kertoa parin vuoden kokemuksella, että kaikenlaista yllättävää tulee jatkuvasti. Auto hajoaa ja sille pitää tehdä perusteellinen korjaus – talonrakentamisesta puhumattakaan. Minulle on tärkeää olla kenestäkään riippumaton ja haluan pärjätä itse taloudellisesti, senkin takia vähän suunnitelmallisempi taloudenhoito on minulle erityisen tärkeä asia. Ilman tälläistä ajatusmallia saattaisin vähän leväperäisenä ihmisenä hullutella ja ostella kaikenlaista, elää kuin viimeistä päivää taloudellisesti ja se nyt vain ei ole mahdollista.

Säästämisen vuoksi olinkin iloinen, kun kuulin Osuuspankin uudesta Säästölipas palvelusta, kun aiemmin olen siirtänyt varoja erikseen niin nyt se hoituu helposti korttimaksamisen yhteydessä, kätevää! Olen toisinaan hirmuisen laiska nettipankin käyttäjä ja nyt kun jokaisen ostoksen yhteydessä säästölippaaseen menee kolmisen euroa niin säätäminen tapahtuu kuin huomaamatta!

  • Säästämisen aloittaminen Säästölippaalla on todella vaivaton, klikkaat vaan itsesi sisään ja mietit minkä summan haluat säästää.
  • Sen jälkeen valitset minkälaisen summan haluat laittaa pankkikorttimaksujen yhteydessä säästöön, minulla se on nyt kolme euroa.
  • Kolmas steppi on indeksirahaston valinta, jonne jo säästetty summa sijoitetaan. Palvelu siirtää automaattisesti joka perjantai säästötavoitteesi ylittävät varat valitsemaasi rahastoon.

Minulle tuo kolme euroa on niin pieni summa, ettei se tunnu oikein missään. Voit säästää Säästölippaaseen kahdella eri tavalla, kertatalletuksena tai korttimaksujen yhteydessä.  Mielestäni erittäin oiva ja helppo palvelu päästä alkuun säästämisessä. Minä olen huomannut tulleeni jopa säästeliäämmäksi, kun tuo palvelu on käytössä. Mietin tarkemmin mitä ja minkä hintaisen tuotteen ostan, sillä lisään siihen päässäni aina sen kolme euroa. Esimerkiksi lounaani ovat muuttuneet minulle vähän kevyempiin keittolounaisiin, kun mietin säästämistä ja halukkuutta saada säästöä tuleviin talohankintoihin.

Juuri nyt säästän talolle tulevia hankintoja varten ja näistä suurimpia lienee takka taikka aurinkoenergia sekä terassi. Terassi on tällä hetkellä minua ja perhettäni eniten palvelevin, joten toivon kovin, että me saadaan se tänä kesänä valmiiksi. Kunnianhimoisena tavoitteena minulla on tehdä se ainakin osittain itse. Kaikenlainen tekeminen itselleen on erityisen palkitsevaa, kun mietin vaikka viime vuoden lattianasennusta, joka hoitui omin kätösin ja voin olla siitä todella ylpeä.

Totta puhuen en olisi ikimaailmassa osannut kuvitella itseäni tähän paikkaan, tilanteeseen ja elämään vaikkapa viitisen vuotta sitten. Niin se vaan elämä yllättää ja heittää yks kaks aivan toisenlaiseen tilanteeseen ja taloudellinen pienikin turva on rauhoittava ajatus suurten yllättävienkin muutosten tullessa kuvioihin. En oikein vieläkään käsitä, että minä todella rakennutin itselleni ja lapsilleni yksin omakotitalon!

Kesätoiveena on viettää kauniita kesäiltoja terassilla, olohuone muuttuu vähintäänkin tuplasti suuremmaksi tulevan terassin myötä. Tällä hetkellä suurten ikkunoiden kautta näkymä sisälle on melkoisen esteetön mutta terassin ja kaikenlaisten kasvien myötä tila tulee olemaan yksityisempi.

En malta odottaa, että lumet sulaa ja saan alkaa tositoimiin terassin suhteen.

Huomaathan, että Säästölipas on käytettävissä OP Ryhmän pankkien käyttötileillä, OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy

tyo-ja-raha sisustus
Kommentit (2)
  1. Kevätlintu
    30.3.2019, 10:00

    Hei! Mistä ihanat ruokapöydän tuolisi ovat?

    1. Ne on HAY:n Soft Edge tuolit… Sisustuksen Koodista. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *