Ranskalaista kotiruokaa

IMG_2746.JPG

Ruoanlaittoon ihailtavasti erikoistunut kaverini teki minulle eräänä tiistai-iltana ranskalaisen illallisen joka on helppo valmistaa.

Hän on kokkina samanlainen kuin minä, ei seuraa ohjetta vaan tekee kaiken omasta päästä. En tosin osaa valmistaa mitään kovinkaan erikoista mutta hän pyöräytti käden käänteessä alkukeiton herneistä. Pääruoaksi simpukoita valkoviinissä ja jälkkäriksi suklaista Creme Bruleetä. Nyt kun tiedän, ovat ainesosat näiden valmistamiseen perin yksinkertaiset eivätkä vaadi mitään suuria työvaiheita.

IMG_3123.JPG

Opin että simpukoita voi syödä niin että käyttää tyhjää kuorta pihtinä ja napsii simpukan kuorestaan suuhun, eli et tarvitse erikseen haarukkaa.

IMG_2749.JPG

IMG_3120.JPG

IMG_3121.JPG

IMG_3122.JPG

Alkuruoka Crème Ninon eli hernesosekeitto 

Pääruoka öljyssä paistettuja ranskalaisia sitruunamajoneesin kera ja paljon simpukoita.

Jälkkäri suklainen Crème Brulee

Erittäin toimiva setti, minä tiedän ja lämmöllä suosittelen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *