Reissulta

Coco Sweet Dreams

Ou jee, kotona ollaan. Aika väsyneinä mutta kivalta reissulta palanneena. Välillä toki mietittiin että millainen reissu meillä olisi ollut ilman lapsia? ;) Riekkua hotellin alakerran kauniissa kulmabaarissa myöhään ja kulkemaan portaita hissien sijaan ja niin pois päin. Reissaaminen lasten kanssa vaatii vähän enemmän suunnittelua, mutta kyllä se onnistuu ihan hyvin. Kunhan ei vaan aseta liian tiukkoja aikatauluja minkään suhteen ja on avoimin mielin liikkeellä.

Eilen sanottiin hyvästit meidän hotellille, Scandic Grand Centralille joka sijaitsee muuten ihan loisto paikalla, ihan lähellä rautatieasemaa (Centralstation). Olin siellä toistamiseen ja hotelli on vaan niin kaunis. Sieltä löytyy niin paljon kaikkea kaunista katseltavaa. Silmänruokaa. Jos haluaa lomalta hyviä unia niin hotskun sänky on muuten ihan unelma, oli niin hyvä nukkua. Sen sängyn kun olisi saanut mukaan.

Nyt laukkuja purkamaan ja tulevaa muuttoa organisoimaan.

Terkut!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei millään pahalla, mutta mitä järkeä on peittää lapsen kasvot? Lapsi ei kuitenkaan ole mikään Ruotsin prinsessa tai Beckhamien lapsi. Toisaalta hekään eivät salaa lastensa kasvoja. Ehkä järkevämpää olisi olla ottamatta kuvia lapsesta jos niitä ei halua julkaista. Ei sitten ottaisi niin pahasti silmään.Muuten hyvissä kuvissa tuo ei vain toimi.

Ja kuka tunnistaa vauvan vuoden päästä esim. kadulla? Ja taas toistaalta mitä sillä on väliä?

Coco
Coco Sweet Dreams

Tuntuu tosiaan tyhmältä peittää, mutta parempi näin. Esim toi vimppa kuva oli vaan niin kiva myös tuolla tähdellä. Ja tosiaan kuka nyt meidän vauvaa tunnistaisi vuoden päästä kadulla mutten halua jakaa hänen kasvojaan muille. Ja tosiaan reissu oli lasten kanssa tehty joten melkein joka kuvassa jompi kumpi lapsista näkyy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan ihana kuva tuo viimeinen, söpö :)

Vierailija (Ei varmistettu)

minustakin tuo viimeinen kuva on hiukan hölmö tänne, koska selvästi on kuvattu lapsi, muuta katsottavaa siinä ei ole ja kuitenkin kasvot on peitetty joten olisi ehkä ollut sama jättää julkaisematta. Kevään jatkoa=)

Heluna (Ei varmistettu)

Mun mielestä on tosi hyvä, että bloggaajat ja muutkin netin käyttäjät eivät tuosta vaan julkaise lastensa kuvia netissä. Lapsella pitää olla oikeus itse päättää haluaako esiintyä omilla kasvoillaan internetissä! Facebookin myötä netti täytyy lasten kuvista ilman mitään sensuuria. Fakta kun on että, kun kuva on kerran nettiin ladattu, niin täällä se sitten pysyy lähes ikuisesti. En ainakaan itse olisi kovin mielissäni, jos nyt löytäisin jonkun lapsuudenaikaisen nakukuvani internetin ihmeellisestä maailmasta! Minä ainakin kannatan lasten kasvojen peittämistä, jos heistä on kuvia julkaistava. Onhan noiden tuntemattomien aikuistenkin kasvot peitetty, kun heiltäkään ei ole kuvauslupaa. Teoriassahan se on laitonta julkaista kuvia henkilöstä ilman hänen suostumustaan. Toki tähtinaaman huoltajana voit tehdä päätöksen hänen puolestaan. Mun mielestä olet tehnyt hyvän päätöksen, kun olet peittänyt kasvot!

Coco
Coco Sweet Dreams

Eli kuvat voidaan nähdä monelta eri kantilta. ;)  

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytyy sanoa että tuo viimeinen kuva on ihan mahtava, tähti kasvoilla tai ei. Tyttö makoilee sängyllä, aivan kuin olisi itse tuohon asentoon mennyt, näyttää niin rennolta. Ihanaa kevättä:-)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä tykkään kans! :) kiitti samoin!

Cellu (Ei varmistettu)

Ihan hyvä vaan peittää lapsen/tai muun henkilön kasvot, jos siihen on oman rajansa asettanut! Tosiaan ikinä ei tiedä minne kuvat tulevat netissä päätymään ja mihin niitä käytetään. Jokainen bloggaa tyylillään, joten harmi, että joidenkin täytyy aina negatiivisesti kiinnittää huomiota pieniin mitättömiin yksityiskohtiin. Jos jokin blogin valinta ei miellytä, täytyykö siitä edes kommentoida? Onhan kuvassa paljon muutakin kuin kasvot, esim. sommittelu ja värimaailma, jotka luo tunnelmaa tarinalle! :)

Pumpkin (Ei varmistettu)

Ihan viisas päätös tuo kasvojen peittäminen. Kysyinkin asiasta yli vuosi sitten yhdeltä nykyään muodin sijaan ruoasta kirjoittavalta bloggaajalta, onko hän ajatellut lapsensa kuvien julkaisemisen olevan uskaliasta (lapsi silloin 3-4 v.). Kuvia oli läheltä ja suoraan kasvoista. Hänpä sitten ärähti minulle ja kommentoi minun olevan jokin leijonan lailla lapsiaan suojeleva tms., ei oikein tajunnut mielestäni näitä netin riskejä. Olin vain niin hämmästynyt kuvien avoimuudesta. Koskaan kun ei tiedä, mitä sairaita yksilöitä netissä liikkuu...
Kaunis blogi ja kauniita kuvia, kiva lukea nyt, kun olen kahden viikon ikäisen vauvan kanssa kotosalla. Silloin kun ehtii ja jaksaa;)

Ihastelin jo viime visiittisi hotelli-kuvia joten ehdottomasti täytyy kokeilla tuota kyseistä seuraavalla Tukholma-reissulla. Mulla on vähän semmoinen paha tapa suunnitella seuraavia reissuja vaikka tuleva ei ole ehtinyt vielä toteutua ( alle 2kk Provencen reissuun, jei) :)

Ai, että kun olisi unelmaa jos voisi pitää matkablogia ja kaiken aikaa vaan reissaisi ympäri maailmaa ja kirjoittelisi hotelli ja kohdevinkkejä :)

AnnaS /haivahdyspurppuraa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia taas kerran! Mielestäni on ihan viisasta peittää lapsen / vieraiden ihmisten kasvot ja suojella näin omaa, sekä muiden yksityisyyttä. Jokainen toki tekee omat päätöksensä kuviensa suhteen. Viimeisessä kuvassa on kiva tunnelma ja tähti sopii siihen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Coco, onko kotinne esitelty joskus Avotakassa? Selailin vanhoja lehtiä ja silmään osui samannäköinen asunto..

Susse (Ei varmistettu)

"Teoriassahan se on laitonta julkaista kuvia henkilöstä ilman hänen suostumustaan."

Itse asiassa ei ole, paitsi jos kuva esiintyy mainoksessa tai loukkaavassa yhteydessä (kuvataan ihmistä humalassa tai tai alasti tai annetaan kuvatekstillä ymmärtää, että ihmisellä on huumeongelma tai että hän on tehnyt rikoksen tms.).

Jos kävelen kadulla ja otan kuvan katuvilinästä, voin aivan vapaasti julkaista kuvan missä tahansa - myös painetussa lehdessä - kysymättä lupaa kuvan ihmisiltä, kunhan en esitä heitä loukkaavassa yhteydessä.

Tästä huolimatta olen kuitenkin samaa mieltä muiden kuvien julkaisemisesta luvatta netissä. Minusta on tosi kiva, että Coco ei julkaise täällä lastensa kuvia. Vaikka he ovatkin varmasti hurjan söpöjä, on minusta mukavaa, että joku antaa tällaistakin esimerkkiä. Kun kuva on netissä, se on siellä ikuisesti.

Prinsessoihin vetoaminen on vähän outoa, koska he ovat julkisia henkilöitä, joiden eläminen ja oleminen rahoitetaan valtion kirstusta. Näin ei käsittääkseni Cocon kohdalla kuitenkaan ole. ;)

F (Ei varmistettu)

Kirjoitan itsekin melko suosittua blogia, jossa esiintyy joskus myös lapseni. Hänen kasvonsa eivät näy kuvissa koskaan. En mielestäni ole sellaisessa asemassa, että voisin pienen lapsen puolesta päättää, haluaako hän kasvonsa nettiin vai ei. Samasta syystä en myöskään julkaise lapsen etunimeä tai sen mitään osaa blogissani. Jos lapsi haluaa joskus itse esitellä itsensä internetin lukuisille ventovieraille surffaajille, hän saa tehdä sen itse sitten, kun on sen ikäinen, että ymmärtää.

Todella hyvä päätös, Coco. Tosin nämä kuvat kyllä oikeasti ovat sen päätöksen takia ehkä vähän tökeröitä :D

Avec Sofie

 

Heippa!
 
Aivan ihania lomakuvia :))
 
Minusta olet todella järkevä netin käyttäjä koska et julkaise kuvia lapsistasi. Tänne kun mahtuu yhtä jos toista lukijaa, niin ainakin itse toimisin juuri niin kuin sinäkin :))
 
Täällä Vaasassakin elellään pahvilaatikkoelämää :)
 
Räntää tulee taivaan täydeltä, mutta tärkeintä on että sisällä paistaa aurinko.
 
http://avecsofie.indiedays.com/

Coco
Coco Sweet Dreams

Cellu- nimenomaan, luo tunnelmaa tarinalle. Juuri kuvilla haluankin luoda sitä tunnelmaa mitä en ehkä tekstissä aina pysty kertomaan.

Pumpkin, näin on. Mua myös pelottaisi että joku alkaisi arvostelemaan mun perhettä tai muuta sellaista. Se satuttuttaisi todella kovasti. Olen törmännyt joissain blogeissa tälläiseen arvosteluun ja se on jotenkin ihan hullua. Yleisö täällä on tosiaan ihan sattumanvarainen ja arvaamaton.

Lora, sama juttu täällä! Matkustelu on ihanaa!!! <3

AnnaS, mun mielestä siinä on tosi kiva tunnelma. Sellainen rento ja kuvassa myös se super ihana sänky! <3

Susse, mä en tosiaan ollut ihan varma tuosta että miten se menikään. Suurta ihmisjoukkoa muistaakseni saa kuvata esim. kaupungilla, mutta päteekö se myös esim.ravintolassa? En ole varma haluaisinko että itse näkyisin juhlatunnelmissa jonkun blogissa . Ja juu ei olla kuninkaallisia eikä  julkkiksia. ;)

F, en mä usko että sun suosittu blogi on tökerö vaikka samoilla periaatteilla kuvaat ja lapset vilahtavatkin ilman niitä kasvoja. Mun mielestä ihmiset kuvissa antavat lämpöä ja fiilistä juttuun.

Sofié, no hei muru! kiitos ja loma oli ihana! Yritin bongata hotellista sitä kivaa vastaanottovirkailijaa - muttei hän ollut töissä. Hotsku oli tullut tooodella suosituksi paikaksi - porukkaa oli paljon. Ja, huhheh, onneks pahvilaatikkoelämä on hetkellistä. Nähhään! pus

 

Tiianen (Ei varmistettu)

Viimeinen kuva oli musta kuvista paras, söpö pötköttelijä! Ja mun mielestä on ok että lapsen yksityisyyttä suojataan kasvot peittämällä, eihän ne kasvot välttämättä kuvan "juju" olekaan!

Nnoora (Ei varmistettu)

Munki mielestä toi viimeinen kuva on suloinen ja pieni pötköttelijä söpö. Ja minä ainakin ymmärrän täysin, ettet julkaise lastesi kasvoja täällä blogissa! Jokainen tavallaan ja hyvä niin. :)

Susse (Ei varmistettu)

Paikassa, johon kenellä tahansa on mahdollisuus päästä (vaikka sitten lippu ostamalla), saa kuvata, koska se on silloin julkinen paikka, ja kuvat saa myös julkaista. Tällaisia paikkoja ovat yleensä ravintolat (pois lukien yksityistilaisuudet), konsertit (vaikka monet järjestäjät koettavatkin rajoittaa niissä kuvaamista), kaupat ja tavaratalot.

Laki sekä hyvät tavat ja eettisyys ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Minusta ei ole hyvien tapojen mukaista julkaista kenestäkään kuvaa yhtään missään kysymättä lupaa. Eli ristiriitaistahan tämä sillä lailla on. Tykkään siitä, että olet ottanut blogissasi nämä asiat huomioon ja kunnioitat muiden yksityisyyttä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan hyvähän tuo on tuo kasvojen peittäminen, ei siinä mitään valittamisen aihetta mun mielestä ole! Sitä paitsi, tuolla kun joku sanoi, ettei lasta tunnistettaisi vuoden päästä kadulla, niin jos nyt näyttäisi kasvoja ja vuoden päästä enää ei, jossain tulee se raja kuitenkin, ettei niitä kasvoja enää näkyisi täällä, ja silloin siitä kanssa valitettaisiin. En nyt osaa tätä selittää tuon paremmin, mutta ehkä joku ymmärtää pointin? Sitä paitsi, vaikka lapsi kasvaa, voi hyvinkin olla tunnistettavissa. Ja nyt kun ajattelee, en itsekään ihan välttämättä haluaisi nyt löytää omia lapsuuskuvia netistä, en ikinä!
Tee, Coco, vaan niin kuin itse parhaaksi näet, sinun blogistahan tässä on kyse!

Kommentoi