Ruokaa arki-iltaan + kilpailu
Kaupallinen yhteistyö: HK Rypsiporsas
Nopeat ja pikaisesti paistetut, tuoreista raaka-aineista valmistet ruoat maistuvat meillä päivittäin
Yritän aina keksiä perheelleni nopeita ja helppoja, mutta ennen kaikkea ravitsevia ruokia. Meidän arki on useimmiten kiireistä, joten annos pitää saada lautaselle nopeasti, jotta ehdimme seuraavaan paikkaan.
Lisään ruokiin erilaisia yrttejä ja vihanneksia, niitä kun lapset syövät meillä huonoiten ja niitä haluan heidän kuitenkin oppivan syömään aina vain enemmän ja enemmän.
Melkoisen uutena tuttavuutena otin itselleni haasteen vastaan tämän yhteistyön tiimoilta ja päätin kokeilla pitkästä aikaa possua ruoassamme. HK:n rypsiporsaan liha on sataprosenttisesti kotimaista, maukasta ja pehmeää laatulihaa ja kokeilemani maustamaton suikale maistuu puhtaalta, liha melkein sulaa suuhun. Suikaleet kypsyvät näppärästi parissa minuutissa ja ovat siitä syystä todella helppo valmistaa.
Valmistin nopean nuudeliwokin, jossa oli ajatuksena käyttää tuoreita ja aitoja makuja maustamattomasta lihasta alkaen.
Nopea Nuudeliwok kahdelle:
HK Rypsiporsasta maustamattomana suikaleena (ota rasia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä)
Puolikas porkkana suikaloituna
Kevätsipulia kourallinen silputtuna
Kiinankaalia 4 dl silputtuna
Maustekastike:
Soijakastiketta 4 rkl
Ruokosokeria 1 rkl
Inkivääriä 2 tl
Päälle:
Suolapähkinöitä ja tuoretta minttua sekä korianteria.
Voit tehdä marinadin jo edellisenä päivänä, onnistuu toki yhtä lailla vaikka samana iltana.
Marinoi suikaleet ja paista avokadoöljyssä, muutaman minuutin paistoaika riittää. Siirrä suikaleet suureen kulhoon. Pyöräytä kevyesti porkkanaviipaleet ja kevätsipulit samalla pannulla, vastapaistettu rypsiporsas tuo kasviksiin sopivasti makua. Siirrä kasvikset possujen kanssa samaan kulhoon. Kypsennä pilkottu kiinankaali pannulla, tähänkin riittää pari minuuttia.
Keitä nuudelit. Nosta ne possujen ja kasvisten kera kulhoon. Sekoita kaikki ja kasaa lautasille. Ripottele valmiiden annosten päälle suolapähkinöitä, ne antavat mukavan suutuntuman ja lisämakua annokseen. Päälle maun mukaan (eli reilusti) minttua ja korianteria. Nämä yrtit antavat ruoalle sen viimeisen raikkaan silauksen ja muistuttavat muuten jännästi yhdessä kaiken kanssa maultaan vähän vietnamilaisia kesärullia. Nam!
*
LOPUKSI sain järjestää mukavan kilpailun teille lukijoille. Kommentoi tätä postausta ja jaa oma lempipossuresepti kommenttikenttään. Valitsen joukosta minun mielestäni parhaimman ja palkinnoksi voittajalle lähtee Opa Valu paistokattila 4l. Lycka till kisaan ja kokkailemisiin! :) Vastausaikaa 2.3 asti.