Ruokaa arki-iltaan + kilpailu

 

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Kaupallinen yhteistyö: HK Rypsiporsas

Nopeat ja pikaisesti paistetut, tuoreista raaka-aineista valmistet ruoat maistuvat meillä päivittäin

Yritän aina keksiä perheelleni nopeita ja helppoja, mutta ennen kaikkea ravitsevia ruokia. Meidän arki on useimmiten kiireistä, joten annos pitää saada lautaselle nopeasti, jotta ehdimme seuraavaan paikkaan. 

Lisään ruokiin erilaisia yrttejä ja vihanneksia, niitä kun lapset syövät meillä huonoiten ja niitä haluan heidän kuitenkin oppivan syömään aina vain enemmän ja enemmän.

Melkoisen uutena tuttavuutena otin itselleni haasteen vastaan tämän yhteistyön tiimoilta ja päätin kokeilla pitkästä aikaa possua ruoassamme. HK:n rypsiporsaan liha on sataprosenttisesti kotimaista, maukasta ja pehmeää laatulihaa ja kokeilemani maustamaton suikale maistuu puhtaalta, liha melkein sulaa suuhun.  Suikaleet kypsyvät näppärästi parissa minuutissa ja ovat siitä syystä todella helppo valmistaa.

Valmistin nopean nuudeliwokin, jossa oli ajatuksena käyttää tuoreita ja aitoja makuja maustamattomasta lihasta alkaen.

Nopea Nuudeliwok kahdelle:

HK Rypsiporsasta maustamattomana suikaleena (ota rasia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä)

Puolikas porkkana suikaloituna

Kevätsipulia kourallinen silputtuna

Kiinankaalia 4 dl silputtuna 

Maustekastike:

Soijakastiketta 4 rkl

Ruokosokeria 1 rkl

Inkivääriä 2 tl

Päälle:

Suolapähkinöitä ja tuoretta minttua sekä korianteria.

Voit tehdä marinadin jo edellisenä päivänä, onnistuu toki yhtä lailla vaikka samana iltana.

Marinoi suikaleet ja paista avokadoöljyssä, muutaman minuutin paistoaika riittää. Siirrä suikaleet suureen kulhoon. Pyöräytä kevyesti porkkanaviipaleet ja kevätsipulit samalla pannulla, vastapaistettu rypsiporsas tuo kasviksiin sopivasti makua. Siirrä kasvikset possujen kanssa samaan kulhoon. Kypsennä pilkottu kiinankaali pannulla, tähänkin riittää pari minuuttia.

Keitä nuudelit. Nosta ne possujen ja kasvisten kera kulhoon. Sekoita kaikki ja kasaa lautasille. Ripottele valmiiden annosten päälle suolapähkinöitä, ne antavat mukavan suutuntuman ja lisämakua annokseen. Päälle maun mukaan (eli reilusti) minttua ja korianteria. Nämä yrtit antavat ruoalle sen viimeisen raikkaan silauksen ja muistuttavat muuten jännästi yhdessä kaiken kanssa maultaan vähän vietnamilaisia kesärullia. Nam! 

*

LOPUKSI sain järjestää mukavan kilpailun teille lukijoille. Kommentoi tätä postausta ja jaa oma lempipossuresepti kommenttikenttään. Valitsen joukosta minun mielestäni parhaimman ja palkinnoksi voittajalle lähtee Opa Valu paistokattila 4l. Lycka till kisaan ja kokkailemisiin! 🙂 Vastausaikaa 2.3 asti.

Kommentit (12)
  1. Hei!
    Olen itsekin vähän huono kokkailemaan possusta, mutta ihastuin rypsiporsaan suikaleisiin ja kiepautin ne suosikkiruokani, vietnamilaisten salaatilehtien sisään makeassa marinadissa yhdessä maukkaan riisin sekä vihannesten kera !
    Suosikkipossureseptini tällä hetkellä : http://www.lily.fi/blogit/500-days-autumn/122nd-day-autumn-vietnamilaiset-possurullat 🙂 
    Aurinkoista kevättä, 
    Tiina 

  2. Hapanimelää possua!

    Porsaanliha suikaleita(marinoi soijakastikkeessa ja omenamehussa)
    Paprikaa
    Sipulia
    Valkosipulia
    Ananasta
    Kastikepohjaan:
    Omenaviinietikkaa
    Soijakastiketta
    Omenamehua
    Ananas tölkin mehu
    (Maizenaa jos haluaa paksuntaa kastiketta, ei välttämätön)

    Suikaloidaan vihannekset ja paistetaan lihan kanssa, sekoita kastike ainekset keskenään ja lisää pannulle. Anna hautua hiljalleen niin pitkään kuin maltat odottaa 😀 määrät voi päättää oman maun mukaan ja sekaan voi laittaa lisäksi milloin mitäkin. Tarjoillaan riisin tai nuudelin kanssa.

    Ihan parasta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *