Ruusuja juhlapöytään

Minussa asuu pieni Party Planner. Rakastan juhliensuunnittelua ja kaikkea koristelua ja sainkin viime viikolla kivan idiksen juhlapöydän kukka-asetelmasta. Yksi kiva tyttö saa valkolakin ensi viikolla ja yksi toinen ihanuus menee kesällä naimisiin – että idiksenä vaikka teille tyttösille.

Ruusut sain yhteistyössä Kukkakauppa Fiorista ja halusin nimenomaan valkoisia, isoja ja hyvin auenneita ruusuja. Katkaisin varret lyhyiksi ja teräviksi ja tökkäsin ne kukkasieneen joka sitä ennen oli kastettu kauttaaltaan veteen.

p5189716.jpg

Alustaksi keksin käyttää sellaista keksirasian muovikantta ja veistelin kukkasienen sen kokoiseksi. Kukkasieni siis muotoillaan kuivana ja upotetaan veteen jotta se imee itseensä vettä. Sitten vaan ruusuja tökätään sieneen ja valmis.

p5189724.jpg

Halusin asetelmaan myös vähän tunnelmaa, joten laitoin pari pöytäkynttilää sekaan. Ehkä sellaiset vähän korkeammat ovat paloturvallisesti parempia…

p5189729.jpg

p5189731.jpg

Pientä särmää toivat vielä mustat narut jotka laitoin pitkin pöydän päitä ja keskelle. Sidoin päihin pienet valkoiset kivet jotta narut pysyvät paikoillaan. Naru oli muistaakseni jotain paperinarua jota löysin kaapista – Tiimarista alunperin.

p5189732.jpg

Oma astelmani näytti pyöreältä vaikka se on tehty neliönmuotoisen kannen päälle.

p5189798.jpg

Tästä kuvasta näkee vähän tuota pohjaa ja kukkasientä:

p5189803.jpg

p5189762.jpg

p5189761.jpg

 

p5189738.jpg

Sitten halusin vähän muuttaa tunnelmaa. Tässä ehkä vähän rennompi tunnelma olutpulloineen päivineen. Vastaavan asetelman voi tehdä vaikka ihan luonnonkukista tai lehdistä. Nyt on aika kauniita ja muhkeita versoja puissa.

Mitä runsaammin olet lisännyt asetelmiin kukkia/lehtiä – sen parempi. Tähän toiseen asetelmaan siis käytin ruusunoksan lehtiä…

p5189809.jpg

p5189833.jpg

p5189839.jpg

Aika kivat, eiks ookki? Vaatii pientä näpertelyä, mutta ei mitään suurempaa. Itse olen aika nopea käänteissäni enkä olisi edes jaksanut näpertää mitään kovin vaativaa.

Ihania juhlia kaikille sankareille!

Kommentit (15)
  1. Jatta, hyvä idis. Mä halusin tehdä pari vähän erilaista asetelmaa. Toiseen en halunnut yhtään kukkaa vain vihreää.

    Vierailija, joo laitoin vihreät myös siihen sieneen. Jätin lehtiin pienet varret että pysyvät ja saavat kosteutta.

    Anne, mä yritän selvittää miksi kuvat eivät näy vanhassa blogissa…

    Louise, noissa tarrajutuissa on varmaan kaksi koulukuntaa, mä olen aina pitänyt niitä niin kauan kun vain pysyvät. Tiskaan aina käsin noi. Mä olen myös pitänyt tuosta sarjasta – mun äidilläkin on tuota ja se on jotenkin kotoinen.

     

  2. Ihania asetelmia. Tuota ruusuasetelmaa täytyy joskus kokeilla ja mahtava idea käyttää luonnosta kerättyjä lehtiä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *