Sairaalakassi (sektiopotilaan näkökulmasta)
Nätti ja freesi olo sairaalassa.
Minusta on tärkeää tuntea olonsa nätiksi ja raikkaaksi, joten kaikki tuotteet, jotka sitä edesauttavat lähtevät mukaan.
Paplarit, kompakti kokoelma meikkejä, kuten ripsiväriä, kulmakynä, huulipuna ja kuivashampoo (Batiste on mielestäni paras). Älä unohda huulirasvaa ja meikinpoistoainetta tai pikemmin meikinpoistoliinoja; kosteuspyyhkeitä on kiva käyttää, jos suihkuun ei heti pääse ja sektion jälkeen ei heti pääsekään. Mieheni on tehnyt minulle jonkin yllärisetin herkkuja, joten luotan häneen tässä asiassa. Hän on niin rakas ja huomaavainen. Kaikenlaista hyvää naposteltavaa kannattaa ottaa mukaan! Itse olen elänyt viimeisen kolmanneksen lähes täysin ilman herkkuja ja olen jättänyt karkit ja pullat kokonaan pois (ellei nyt muutamaa kahvihetkeä lasketa). 🙂
Paljon hemmottelutuotteita ja kosteuttavia voiteita, sairaalassa on muuten usein kuiva sisäilma. Minulla on varsin hyvä kokoelma kangasmaskeja, joiden käyttö on iisiä noissa olosuhteissa. Muista muuten, että niihin maskipakkauksiin jää sisälle paljon sitä vaikuttavaa ainetta, älä siis heitä pussia heti pois vaan hyödynnä sisältö myöhemmin. Ota mukaan mukavilta tuntuvat sukat.
Mukaan lähtee Ben&Anna pesukuulia, ihanan helpot! Kasvoseerumi, päivävoide, yövoide, silmänympärysvoide ja huulirasva. Tykkään myös suihkutella kasvosuihketta pitkin päivää. Deodorantti ja hammasharja+tahna. Guasha-kampa ja kasvoöljyä tätä varten. Bebanhenia ja sitä äitiyspakkauksessa olevaa rintavoidetta. Sanoinko jo huulirasvan, älä unohda sitä!
Muistan vanhasta, että sinut helposti ”unohdetaan” ellet rohkeasti paina sitä kutsu -nappulaa. Tiedän, että henkilökunnalla on kiire, mutta toisaalta sinua ja muita potilaita varten he siellä ovat ja auttavat uuden pienen vauvan kanssa kaikessa.
Omat tossut, itse otan jotkut muoviset, en kankaisia. Ajatus omista pehmeistä tossuista sairaalaympäristössä ei houkuta. Ylipäätänsä pakkaan mukaan sellaisia tekstiilejä, jotka on helppo pestä kotona. Mukaan lähtee myös parit imetysliivit, liivisuojat ja mukavat pikkarit x 2.
Ota paljon kuvia. Tulee aika, kun muistelet tuota ihmeellistä aikaa vastasyntyneen kanssa ja katselet niitä kuvia. Ota kuvia isästä ja vauvasta. Sinusta ja vauvasta. Ota kuvia tunnelmasta. Toi on niin maagista aikaa. Mukaan tietysti laturit, kännykkä, kamera, kertakäyttökamera ja polaroid-kamera.
Nauti jos vaan pystyt siitä, että vierelläsi on uusi pienen pieni ihminen ja tutustukaa rauhassa. Vauva nukkuu (ehkä) paljon joten aikaa on lukea ja inspiroitua, ajattelin ostaa jonkun ihanan uuden sisustuslehden ja muotilehden, jotka korkkaan vasta sairaalassa. Otan myös kuulokkeet mukaan ja meinaan kuunnella uusinnat rikosaiheiset podcast -jaksot: itse kuuntelen lähinnä Jäljillä, Murha joka tapahtui ja Maanantaimysteri.
Sektiopotilaalle varhainen liikkeellelähtö on tärkeää parantumisen kannalta, joten toivon, että pysyn tolpillani ja voin rullata beben kanssa pitkin käytäviä jaksoja kuunnellen.
Kotiinlähtövaatteet sinulle ja vauvalle. Sain teiltä vinkiksi ottaa mukaan kaksi vaatekertaa vauvalle, tämä oli hyvä vinkki! Itselleni otan menovaatteeksi mekon ja kotiintulovaatteeksi ihanan rennot neulehousut ja väljän t-paidan sekä lämpimän villatakin. Kunhan minulla on hyvä olla niissä vaatteissa. Vauvalle vielä ulkovaatteiden lisäksi torkkupeiton ja tietysti turvakaukalon. Otan myös varoiksi tutin. Älä unohda pieniä tumppuja vauvalle. Vauvalle edellä mainittujen lisäksi body, housut, pipo ja sukat.Tänään ajattelin silittää kaikki vaatteet vielä, olen myös pessyt jokaisen vaatekappaleen ennen käyttöä.
Kaikenlainen tärkeä. Neuvolakortti on täällä sähköisenä, joten sitä ei tarvita. Lompakko (henkkarit!) kasvomaskit ja matkakäsidesiä.
Tukisukat ja juoma.
Sektiopäivän aamuna ennen sairaalanmenoa puen tukisukat ja juon kotona proteiinipitoisen juoman, jonka sain aiemmin sairaalasta mukaani. TYKS:ssä sektiopotilaille on annettu nyt puolisen vuotta tälläinen juoma mukaan, sillä se aamupäivä saattaa venyä pitkäksi mikäli leikkaussali on varattuna. Sektioon valmistaudutaan olemalla syömättä ja juomatta, lukuunottamatta tätä juomaa, joka juodaan 2-3 tuntia ennen sovittua sairaalaantulo ajankohtaa.
Ajatella, että pian meidän auton takapenkillä matkustaa pienen pieni perheenjäsen. Tuleva isoveli ja erityisesti isosisko odottaa pientä niin paljon! Tyttäreni on valmistellut pikkusiskon tuloa jo monet kerrat! Ollaan avattu lähetyksiä ja järjestelty ne huolellisesti kaappeihin. Välillä otettu ne sieltä pois ja taas vähän ihasteltu. Tässä on vielä hetki odottelua – sektiopäivä me jo tiedetään! Tulevaa isää jännittää ehkä meistä kaikista eniten, veikkaan näin.
Olen aika rento pakkaaja ja uskoisin, että näillä pärjää. Jos jotain vielä tarvitsen sairaalassa, niin mieheni saa tuotua sen mukanaan, no problem.
Valmistaudu niin henkisesti kuin fyysisesti. Laita koti kuntoon, jotta sinne on kiva palata tai pyydä apua tähän, jos voimat ei enää riitä. Petaa lempilakanat, varaa paljon tyynyjä. Varaa jääkaappiin jotain valmisruokaa tulevien päivien ja viikkojen varalle. Pyydä apua tässä kaikessa ja kerro toiveistasi ääneen. Muista täyttää myös toiveesi synnytystä koskien ja ota ne mukaan sairaalaan. Täällä nämä toiveet kirjataan sinne sähköiseen ipana-neuvolakorttiin.
Keskeneräisyyttä on turha panikoida, kaikki järjestyy kyllä. Ja muista pyytää apua lapsivuodeosastolla ja kertoa rohkeasti missä tarvitset apua tai missä lapsen isä voisi tarvita apua.
Sektio kahden viikon päästä tulossa joten sain tästä hyviä vinkkejä. Ainakin valmisruokia valmiiksi jääkaappiin:). Ja sairaalassa hyvä huulirasva on kyllä ehdoton ja usein melko viileä joten villasukat on kyl pakko ottaa mukaan.
Oliko tämä postaus huumorikirjoitus? Toivottavasti 😄
Itse olen raskaana ja vaikka en vielä tiedä millä tavalla lapsi tulee syntymään, sain tästä kirjoituksesta paljon iloa ja vinkkejä. En ymmärrä miksi tämmöiset postaukset pitäisi tulkita huumoripostauksiksi. Jos kokee saavansa hyvää oloa itsensä hoitamisesta hyvin ja vaikka esim. varmuutta sekä tsemppiä siitä, että on valmistellut itselleen mukavaa ohjelmaa ja eväitä sairaalaan, niin varmasti siitä on hyötyä myös toipumisessa. Pienistä jutuista lähtee se toipuminen, ei pidä vähätellä 🙂