Se Turun hiippari

Coco Sweet Dreams

Ihan uskomatonta! Se Turun hiippari (joka on jo keväästä asti käynyt yhden tunnetun ja suuren vuokranantajatahon asunnoissa omalla yleisavaimellaan) kävi viime yönä rakkaan ystäväpariskuntani luona! Hyi ja kääk! Onneksi visiitti oli hyvin pikainen, mutta voin kuvitella että siinä pelästyy ihan kuoliaaksi. Joku oikeesti tulee sun kotiin keskellä yötä!

Täytyy kyllä ihmetellä. Ihan uskomatonta että lukkoja ei ole vieläkään taloyhtiöistä vaihdettu, vaikka ongelma on ollut jo keväästä saakka tiedossa.

Hiippari pääsi tällä kertaa karkuun, toivotaan että se saatais kiinni. Ja ne lukot vaihdettua!

M A H D O L L I S I M M A N P I A N !

Kommentit

Tanja- Saariston lapset (Ei varmistettu)

ÄH! Just luin lehdestä (taas) siitä juttua! Käsittämätöntä, jos asia on noinkin hyvin tiedossa, ettei lukkoja ole vaihdettu! Ihmiset suhtautuvat asiaan muutenkin ihmeen rennosti (eivät välttämättä ole tehneet heti edes rikosilmoitusta..), jos joku seisoisi mun eteisessä keskellä yötä soittaisin kyllä heti poliisille...

Coco
Coco Sweet Dreams

Tanja, niinpä! Puistattaa ajatuskin että omaan kotiin tulisi joku... :/

Padmerine/ Coconut White (Ei varmistettu)

Ai kauheata :( Toihan olisi ihan hirveätä!

Living in a Box

Todella pelottavaa ja kuten sanoit outoa, että lukkoja ei ole vaihdettu. Tulipa itsekin keskustassa asuvana viime yönä levolle käydessä mieleen, että mitä jos...turvaketju oli kyllä päällä. Ja siis sekin vielä, että ystäväsi ei ollut yksinasuva nainen. Kamalaa, jos lapsetkin heräisivät siihen, että sängyn vierellä seisoo joku. Tuo on kaikkien kauhuelokuvien vakio painajainen!

Stockholm by me

Kauhee juttu, ihan painajaismaista!! Jos mä asuisin tuolla niin vaatisin todellakin asuntoyhtiöltä jotain actionia - tai vaihtaisin lukot itse. Kauheeta yök! Onneksi sun kavereille (ei ilmeisestikään) käynyt kuinkaan. 

 

Coco
Coco Sweet Dreams

Pad, no niin olisi! Varsinkin jos asuisin yksin, olisin jo hommannut kaikenmaailman turvaketjut ja systeemit. Toisaalta, voisin nähdä itseni päivystämässä pesismaila kädessä ovella..

Missu, niin outoa! Tosiaan, ihan kuin jostain kauhuelokuvasta. Herää yöllä ja näkee tuntemattoman äijän omassa kodissa!

Coco
Coco Sweet Dreams

Veera, Tä pariskunta oli vielä viikko sitten soittanut ja vaatinut turvalukkoa ja että asialle täytyy heti tehdä jotain. Onneksi heille ei tosiaan käynyt mitään, pelästyivät vain. Hiippari juoksi tosi nopeasti pakoon...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan hirveetä, jo ajatuskin pelottaa! Sydärin paikka olis kyllä lähellä, mikäli heräisi oven avaukseen :(

-S (Ei varmistettu)

Yök!
Meidän taloyhtiössä on joku murtautunut tasaisesti kaikkien kellari varastoihin, eikä tekijää tiedetä. Käy omalla avaimella.
Tällaiset tapaukset on tosi ikäviä. Meiltäkin lähti kallisarvoista tavaraa! :/
Vielä pahempaa kyllä, että tullaan OMAAN KOTIIN SISÄLLE!
Ihmetyttää kyllä suuresti miksi lukkoja ei vaihdeta pikaisesti!

http://kolmehuonettakeittio.blogspot.fi/

VeeraMaria (Ei varmistettu)

Ohhoh, en ole kuullutkaan moisesta. Kamalaa miten tuollaistakin tapahtuu :( tuli heti mieleen ettei mullakaan ole turvalukkoa ovessa, vaikka keskustan tuntumassa asun :o tämä oli kyllä hyvä muistutus siitä, että sellainen on saatava!

Väsynyt taistelemaan (Ei varmistettu)

Hei,

Olen pahoillani, että ystäväpariskunnallesi kävi näin. Hiippari tuli minun kotiini aiemmin. Asun aivan keskustassa. Vaikka minulla on kaikki mahdolliset lukot, nukun pesismaila, hiuslakkapullo ja hälytin vieressäni. Viime yönä heräsin kolme kertaa tarkistamaan ovisilmästä, että mitä ääniä kuulen käytävältä.Tein asiasta heti rikosilmoituksen. Minä sain heti seuraavana päivänä uudet lukot eli asia hoidettiin hyvin. Hiippari ilmeisesti on vaaraton, mutta esimerkiksi minut hän peitteli päiväpeitolla ja laittoi eteeni niin paljon koristetyynyjä, että onneksi heräsin ja pääsin juoksemaan käytävälle. Näin miehen eteisen peilistäni, kun kunnolla tajusin, että joku on asunnossani. Vaaraton hän varmasti on siihen asti, jos häntä ei uhata tai pakoreitti ei esty.

Olen taistellut asian puolesta todella paljon, että siitä ei hyssyteltäisi ja asiaan saataisiin vauhtia. Onneksi vihdoin alkoi tapahtua ja asiaan suhtauduttiin sen vaatimalla vakavuudella.

Vierailija (Ei varmistettu)

niin sairasta....munkin luana käytiin n viikko sitten yöllä,onneks nukun niin koiranunta että herään pieneenkin ääneen,asun myös ihan keskustassa,tein heti rikosilmotuksen ja asennettiin kunnon turvalukot ym....toivotaan että tällanen hullu saadaan mahd pian kii...

VIIRU (Ei varmistettu)

hirveää lukea juttua tästä ja vielä et se on käynyt teidän kotona, pakkohan sen on olla joku huoltoliikkeeseen tai isännöintiin kuuluva henkilö tai joku tarkastajan
palveluksessa oleva työntekijä sillä se pääsee noihin asuntoihin avaimilla.
Jos poliisi aloittais tutkimaan kaikki työn tekijät joilla on mahdollisuus saada avain asia saattaisi ratketa. no kai ne poliisit tietää mitä tekee! Toivottavasti kaikki saa turussa kohta nukkua yönsä rauhassa!!! Ite kun heräisin et joku on kämpässä huutasin kuin hullu raivoaisn ja etsisin kättä pitempää eli en kovin rauhallinen.
Pitäiskö itekkin ottaa toi mopin varsi viereen kun menee nukkuun ettei täällä
päin joku älykääpiö saa samaa ideaa!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyi!! Saisin varmaan sydänkohtauksen, jos joku hiippailija tulisi meille keskellä yötä. Yöh!

Coco
Coco Sweet Dreams

Väsynyt taistelemaan, kuulostaa tosi hurjalta! Muista puhua paljon kokemuksestasi ja pyydä apua jos siltä tuntuu. Noi jutut on sellaisia että ne täytyy käydä kunnolla läpi. :(

VIIRU, ei hiippari ole meillä käynyt, vaan rakkaan ystäväpariskunnan kotona. Toivotaan nyt että saavat lukot vaihdettua jokaiseen kyseisen tahon vuokrataloon!

Vierailija, mä varmaan saisin kans - eihän tuollaista voi sattua kuin kauhuelokuvissa! :(

 

Yliopistokatulainen (Ei varmistettu)

Ihan kamalaa lukea näitä juttuja. Itse asun kans yliopistonkadulla ja haluisinkin nyt kysyä, että tietääkö kukaan suurin pirtein missä päin yliopistonkatua nämä tapahtumat on sattuneet? Itsekin tässä alkaa jo pelottamaan ja olisi kiva tietää, että missä tarkalleen hiippari on käynyt, että osaa varautua. Voimia kaikille, jotka on joutunut hiipparin hyökkäyksen kohteeksi! :(

Ilon pisaroita

Tiedän että hiippari on käynyt ainakin siinä ns. Pohjolan talossa joka on VVOn. Ihan torin kulmalla.

Minusta on naurettavaa ettei näitä osoitteitakaan voida kertoa suoraan kun kaikki muukin paljon älyttömämpikin asia retostellaan mediassa nykypäivänä.

Riittag (Ei varmistettu)

Tää kuulostaa joltain kauhuelokuvalta, kääk! Tuo juttu peittelemisestä ja koristetyynyistä, sairasta!!! En olisi varmaan pystynyt kotiini enää jalallani astumaan ja muutto olisi ollut heti edessä. Vaikka ei kai sitä jokainen pysty tekemään....

Vierailija (Ei varmistettu)

mä asun humalistonkadulla ja siellä käytiin n viikko sitten yöllä puoli kahden aikaan....ja kyllä tällanen niin jälkeensä jättää....pelottaa olla omassa kodissa,saatikas nukkua.... :( yhtään yötä en ole tapahtuneen jälkeen yksin kodissani ollut....toivotaan et kaikki jonka luana hiippari on käynnyt tekee rikosilmotuksen...mä tein ainakin heti ja soitin heti yöllä hätäkeskukseen...

Elma (Ei varmistettu)

Poliisin mukaan hysteriaan ei ole mitään syytä, mutta mitenkäs siltä vältyt kun tuollainen hullu vaeltelee vapaana?! Jos edes omassa kodissaan ei voi tuntea oloaan turvalliseksi, niin missä sitten.

Vierailija (Ei varmistettu)

sanos muuta....ihmettelin kans tota samaa...

Alien (Ei varmistettu)

Hyi hitto sentään! Onko ne olleet siis VVO:n asuntoja kaikki? Itsekin asun keskustassa ja kyllä vähän vainoharha hiipii mieleen. Kun mies oli viime viikolla yöt pois, mä laitoin turvalukon päälle. Piti sit tietty herätä, kun mies tuli, että pääsi sisälle. Meillä on pieni koira josta lähtee kova ääni, mut tuskinpa se riittäisi pelotteeksi kuitenkaan. Uuh, menee ihan puistatuksia, kun luin tuosta peittelystä ja koristetyynyjen asettelusta.

Vierailija (Ei varmistettu)

mulla ei ainakaan VVO:n asuntoa....tuntuu niin ihmeelliseltä mistä niin monen eri taloyhtiön avaimia saannut??!

Vierailija (Ei varmistettu)

Okei, no hyvä tietää edes vähän suuntaa, että missä päin se hiippari on käynyt, kiitos! Ymmärrän, että osoitteita ei saa paljastaa joukkohysterian vuoksi, mut tosiaan tuntuu aika tyhmältä, ettei ihmiset saa sanoa, koska tässä nyt kuitenkin on kyse ihmisten turvallisuudesta. Koko homma kyllä tuntuu tosi hämärältä ja pelottavalta! Varsinkin kun tyypillä ilmeisesti on useamman taloyhtiön avaimia....

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, sinä joka sanoit että kävi humalistonkadulla, missä numerossa?? Kuulin että oli jo toukokuussa käynyt 4:ssa. Onko palannut takaisin.. Ja kysymys: Jos vaihdattaa tapauksen jälkeen itselleen omakustanteisesti lukot niin käykö silti vanha yleisavain vielä eli pitäisikö hankkia vielä joku turvalukko lisäksi. Kyseinen hiippailijan uhriksi joutunut pelkää tyypin vielä palaavan takaisin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei vierailija, ei sillä vanhalla yleisavaimella enää pääse jos olet vaihtanut lukot. :)

Toivotaan että hiippari saadaan kiinni!

Väsynyt taistelemaan (Ei varmistettu)

Kiitos kannustavista viesteistä! :) Asunnot ovat olleet niin vuokra kuin yksityisasuntoja. Itse olen ostanut asuntoni pari vuotta sitten. Jos sinä asut Yliopistonkadulla, etkä ole saanut turvallisuustiedotetta, tarkoittaa se mitä ilmeisemmin, että sinun rapussasi/talossasi ei ole käyty. Joten voit siinä mielessä olla rauhassa.

Yliopistonkadun ja Humalistonkadun risteysalueella on tämä hiippari varmuudella kuljeskellut.

Jos on turvaketju, turvalukko ja tavallinen lukko ei tämän tyypin kyllä pitäisi mitenkään onneksi päästä kenenkään asuntoon.

Minun asuntooni hän tuli jo maaliskuussa, mutta silloin ei voitu vielä täysin poissulkea sitä, että ovatko pelkästään ostamani asunnon avaimet joutuneet vääriin käsiin tai ovi ollut huonosti kiinni. Kuitenkin kun samantapainen tapaus kävi myöhemmin seinänaapurilleni, asia oli jokseenkin selvä. Niin ja nythän tapaukia onkin tullut jo ilmi aika paljon keskustan alueella.

Toivotaan, että tämä sairas tyyppi jäisi pian kiinni! Koitetaan kuitenkin nauttia kesästä!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Laihian hiippari?

Kippuralla (Ei varmistettu)

Ihan SAIRASTA! Itse varmasti nukkuisin jonkin pesismailan kanssa, tai kasaisin oven eteen kaikkea romisevaa=varmasti heräisin jos joku oven avaisi.
Kyllä tälläisestä varmaan kannattaisi jo alkaa kysellä ihan kaikilta naapureilta, ja yhdessätuumin kertoa isännöitsijälle ja vaikka ylempää kautta vaatia niitä lukkoja.
En kyllä itse tuollaisessa tapauksessa jäisi yhdeksikään yöksi sinne enää ennenkuin lukot olisi uusittu.

Vierailija (Ei varmistettu)

ihmettelin tässä vaan et kun lehdet yhtäkkiä lopetti kirjottamisen tästä turun hiipparista?!? muuten siitä kirjotettiin tosa hetki sitten joka pvä? onko joku kenties kuullut jotain että oisko hiippari saatu kiinni ymym?

Coco
Coco Sweet Dreams

Muistaakseni jossain välissä uutisoitiin että poliisilla on epäilty olemassa...

Vierailija (Ei varmistettu)

kumma ettei siitä sitten mitään ole kerrottu...sais mielenrauhan vaan ku tietäis,mun luana käytiin kanssa tosa 1.5 viikoa sitten....:(

CandyLove

Toivottavasti siellä Turussa saatte hiippailijan pian kiini!  Tiedän, että tuo on todella ikävää, vaikkei 'kaveri' mitään pahempaa ole tehnyt. Täällä Vaasassa puhuttiin aikoinaan paljon ns. Laihian hiipparista, joka sitten myöhemmin saattiin onneksi kiinni. Tällä tyypillä ei ollut tosin avainta, vaan kävi kokeilemassa asuntojen ovia, josko olisivat vahingossa jääneet lukitsematta. Sama kaveri taisi käydä myös oman oveni takana ...koska makkari on aika oven lähellä ...pystyi toisen ihmisen läsnäolon kyllä tuntemaan...sillä taisin herätä juuri siihen...koira tosin heräsi hieman jäljessä :) ja syöksyi oven taakse 'rätköttämään' ...kaveri seisoskeli jonkun aikaa oven takana, käänsi ovikoristeen ympäri ja jatkoi matkaansa...Itse hyydyin ihan täysin ja makoilin vaan sydän kurkussa ja pihadustakaan en saanut suustani ääntä vaikka suht puhelias muutoin olenkin :) ...Päällimmäinen ajatus jälkeenpäin oli että, hemmetti vie!  Istun tossa oven takana seuraavat vuorokaudet koiran kanssa'passissa', että saan tyypin kiinni, minuu ei kyllä aleta pelotteleen :))...mut eipä se sitten saman oven taakse enää eksynyt...

Vierailija (Ei varmistettu)

kamalaa...huh! kyl niitä kaikenlaisia hiippareita kans on kans olemas :( joo,toivotaan et tää turun hiippari saatais kii ja suomeks sanottuna hoitoon...ei voi kaik muumit olla laaksos kyl....

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikea Turun Batman!

sartsa (Ei varmistettu)

On kyllä hullu juttu... puistattaa.
Muistan kun äitini kertoi joskus että oli kerran entisessä kerrostaloasuinrakennuksessamme vahingossa kävellyt joku päivä ajatuksissaan yhtä kerrosta asuntoamme ylemmäksi ja avannut oven ja vasta sitten huomannut olevansa väärässä asunnossa kun eteinen oli ihan vieraan näköinen. Avain kävi siis naapurinkin oveen! Hullua.

Vierailija (Ei varmistettu)

onkos kellään mitään uutta tietoa hiipparista? Kun ei noi lehdet kauheasti kerro. Olis kiva tietää muita kokemuksia hiipparin visiiteistä. pelottavaa

T. Öinen kuumottelija ydinkeskustasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi en asu Turussa ja onneksi meillä on kolme koiraa, jotka varmasti herättävät, jos joku vieras meidän kotiin tulisi. Oli sitten yö tai päivä... Mutta kamalaa tuollainen :(

turkunainen (Ei varmistettu)

Turun Sanomat uutisoi juuri muutama tunti sitten, että turvaketju oli estänyt hiipparin aikeet Kristiinankadulla ilmeisesti viime viikonloppuna. Asunnossa asuva mies oli kuulemma herännyt yöllä siihen, että ovi oli retkottanut auki turvaketjun varassa.

Eli käyttäkäähän hyvät ihmiset turvaketjua! Tuskin tässä sen ihmeempiin toimenpiteisiin tarvitsee ryhtyä. Näyttäisi meinaan siltä, että ei se hiippari ala sisälle väkisin tunkemaan. Näyttäisi myös suosivan samoja katuja. Ja käyvän muuallakin kuin pelkästään yksinäisten naisten luona.

Eihän tuossa mitään järkeä ole, jää varmasti pian kiinni. Ja sitten voi käydä huonostikin, jos jää vääriin käsiin. Toivon ihan todella kaikkien asianosaisten puolesta, että poliisi on lisännyt valvontaansa noilla kaduilla.

Coco
Coco Sweet Dreams

Turkunainen, tai sitten vaan olisi hyvä vaihtaa kaikki lukot jos yleisavain on karkuteillä. Ihan höh koko juttu. Mä jo luulin et hiippari ois jäänyt kiinni...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei nimimerkki Väsynyt taistelemaan!

Olen Turkulaisen toimittaja ja setvin parhaillaan tätä hiipparitapausta. Olisitko valmis kertomaan lehdessä lisää tästä ikävästä vierailusta asunnossasi? Anonyymisti tietenkin.

Jos haluat auttaa, ota yhteyttä osoitteeseen teemu.nurmi@lehtiyhtyma.fi

Kiitos ja hyvää loppukesää!

Jaiks (Ei varmistettu)

Oon muuttamassa piakkoin Turun keskustaan ja vähän nyt pelottaa! Pitääks meiän alkaa pitää jotain jaettuja yöpartiovuoroja, jotta saahaan se kiinni? Mut siis oliks se tunkeutunut myös yksityisasuntoihin vaiko vain vuokra-asuntoihin?

Mä kyllä aion kaivaa esiin jonkun vanhan pappan metsästyskiväärin ja ottaa sen sängyn vierelle, jos sitä ei saada pian kiinni!

Kommentoi