Siististä kodista

image.jpg

 

Kaikki pois pöydiltä ja lattioilta, siinä on yksi minun siivousfilosofiani, jota noudatan.

Viime viikon jälkimainingeissa raivasin taas lisätilaa, järjestelin lehdet ja rakensin uusia inspiroivia asetelmia. Tekee niin hyvää mielelle. Asetelman rakentamisesta kannattaa lukea lisää täältä.

Listasin tähän muutamia omia siivousjuttuja, joita noudatan:

Kahden lapsen äitinä olen yrittänyt sisäistää sen ettei kaikkea tarvitse tehdä kerralla, vaikka se on minulle vieläkin vaikeaa. Järjestystä ja siivousta kannattaa ylläpitää päivittäin pienillä teoilla. I will do one thing today.

 • Rutiinit ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta ja näistä rutiineista kannattaa pitää kiinni. Laita tavarat aina samaan paikkaan sisälle tullessasi. Laita kengät samantien kaappiin tai ainakin siistiin riviin ja imuroi heti hiekat. Odotan kurakelejä jo kauhunsekaisin tuntein.
 • Keskiviikkoisin pesen kylpyhuoneen: lattiat ja seinät samalla kun käyn suihkussa. Torstaina yritän olla reipas ja järjestelen kodin viikonloppua varten. Me imuroidaan molemmat ihan päivittäin, imurointi lienee yksi lempiharrastuksistani! 🙂
 • Vie roskat heti roskiin ja nappaa mainoslehtiset samalla mukaasi.
 • Tuuleta kotia säännöllisesti, raikas ilma ja tuoksuton koti on itsessään jo kaunis.
 • Yritän olla enemmän tai vähemmän tehokas ja tehdä joka päivä jotain.
 • Sammuta telkkari, jos sitä ei katsota (tämähän ei ole kaikille ihan itsestäänselvyys). Television ollessa päällä siihen jumittuu helposti ja ne muut hommat jäävät monesti tekemättä. Sama juttu tietokoneen kanssa – tee vain pakolliset hommat.
 • Pöllytä koristetyynyt ja sohvanpäälliset kerran viikossa. Varsinkin omakotitalossa on helppoa viedä koko setti terassille ja tampata. Pölyä kertyy jäätävän paljon tekstiileihin jo yhdessä viikossa. On koukuttavaa huomata miten pöly lähtee kuin tuhka tuuleen. 
 • Ja sitten. (!!!) Joskus ei vaan jaksa ja silloin on parempi sammuttaa valot ja antaa asioiden olla. Laita tuoksukynttilät palaamaan ja ota lasi viiniä. Ovet kiinni ja rento mieli. Uusi päivä on taas huomenna. 😉

 

Kommentit (5)
 1. Meillä noudatetaan samoja periaatteita ja siivoaminen on osa meidän arkea. Imurointi on varmaan se mitä tulee tehtyä useimmiten ja sitten tietysti tiskit. Pesen peilit joka viikko, kerään kampeet pois pöydiltä ja olen osatannut viime aikoina paljon kasveja parantamaan sisäilmaa:)

 2. Paras ja ihanan vapauttava tuo viimeinen kohta ;0)!

  1. <3 Kiva kuulla. Aina ei todellakaan vaan jaksa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *