Siivousmietteitä

Kyselin muutama postaus sitten toiveita uusien juttujen suhteen. Siivous ja järkkäilyjuttu oli toiveena ja ajattelinkin kirjoittaa muutaman sanan siitä. Tästä olen kirjoittanut ennenkin, mutta siltikin näistä on kiva höpistä ja toki mitä vanhemmaksi tässä tullaan niin tavat tehdä asioita muuttuvat ja ehkä sellainen tietynlainen rentous tulee enemmän kuvioihin.

Enää en stressaa, jos en ole viettänyt juuri torstaina perinteeksi muodostunutta siivouspäivää. Kuuntelen ennen kaikkea itseäni ja ihmisiä vierelläni mitä milloinkin on syytä tehdä. Huolehdin mieluiten seuraavasta minuutista. Yritän yksinkertaistaa asiat sillä aika moni juttu nyt vaan on yksinkertaista. Jos väsyttää, silloin kannattaa levätä. Jos minulle iskee siivousvimma – järjestän asiat niin, että voin siivota rauhassa ja perinpohjaisesti. Puutarhatyöt ovat minulle kaikkein mieluisimpia ja nautin niistä suunnattomasti, yritän innostaa lapsetkin avuksi ja viettää näin(kin) yhteistä aikaa.

Viikot lasten kanssa ovat tottavie vauhdikkaita ja sanomattakin on selvää, että välillä päässä humisee kaikessa siinä sählingissä. Yritän kuitenkin muistaa kaiken väliaikaisuuden ja että näiden pienten ihmisten seura on niin ainutlaatuista. Elämä menee niin hurjan vauhdikkaasti eteenpäin ja mikä on merkityksellisintä – läheiset!

Yritän tietysti opettaa lapsiani siistimään jäljet, laittamaan vaatteet omille paikoilleen ja muutenkin järjestän asiat etukäteen niin, että ne helpottavat meidän kaikkien arkea. Tälläisenä haaveilijana minun pitää välillä pysäyttää itseni ja miettiä ”mikä olisi nyt järkevintä” ja sen sitten teen.

Huomaan, että suurin sotku tulee vaatteista, jotka helposti lojuvat pitkin taloa ja minä olen siinä ehkä jopa se pahin sotkija. Näihin seikkoihin olen kiinnittänyt paljon huomiota ja yritän viikata sekä ripustaa käyttövaatteita hengariin samalla kun kuljen paikasta A paikkaan B.

Tässä muutaman kerran muuttaneena olen päässyt aika hyvin eroon kaikenlaisesta ylimääräisestä ja hoksannut, että ihmisen ei tarvitse oikeasti omistaa niin paljon kaikenlaista. Sellainen rento väljyys on minulle hyvin tärkeää. Todella monia juttuja voi esimerkiksi lainata tai vuokrata, kaikkea ei tarvitse omistaa. Erimerkkinä vaikkapa kahviastiasto kekkereitä varten, montako kertaa sellaisia tarvitaan?

Kotiprojekteja ei kannata haalia liikaa ja täyttää päätään sillä mitä kaikkea pitäisi tehdä. Yritän keskittää ajatukseni yhteen tehtävään kerrallaan ja hoitaa sen alueen kunnialla loppuun, se ei tosin aina onnistu. Tällä hetkellä minulla on yksi kulmaus pihassa työn alla ja sisällä kodinhoitohuoneen suunnittelu sekä siivous rakennustarvikkeista. Yksinasuminen erityisesti omakotitalossa vaatii vähän enemmän keskittymistä olennaisiin asioihin.

Kaikenlainen pieni tekeminen päivittäin pitää kodin suhteellisen siistinä ja se on ihan riittävää. Ja joskus on todellakin ok olla tekemättä yhtikäs mitään! 😉

koti sisustus
Kommentit (12)
  1. Itselleni siivous on aiemmin ollut suuri stressin aihe. Nyt olen kuitenkin päätynyt siivoamaan pikkujuttuja päivittäin ja näin ollen vapaapäivänä ei ole hirveätä urakkaa. Olen kyllä täysin samaa mieltä, että välillä on täysin ok olla tekemättä mitään! https://www.tasokoti.fi/kotisiivous-helsinki/

  2. Itse tulee kotona tehtyä pari isompaa siivousta vuodessa, mutta muuten harrastan enemmän pientä päivittäistä siivousta ja järjestelyä. Tyttäreni hankki yritykselleen juuri uuden liiketilan täältä Imatralta ja lupasin nyt välipäivinä mennä häntä auttelemaan sen siivouksessa. Eli ei kun rätit heilumaan. https://www.siivousnorppa.fi/liiketilasiivous

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *