Takkahuone muutosten kourissa

Coco Sweet Dreams

Ehkä teidän mielestä meidän koti on vähän kolkko, mutta olen huomannut, että pidän eniten siitä, että olen siivonnut kaiken tavaran piiloon (eikä kukaan niitä sen jälkeen löydä). Tulen vähän hermostuneeksi kaikenlaisista somisteita... kyllä se elämä täällä muutenkin näkyy, se on varma.

Siirsin Bo Conceptin Morini daybedin takkahuoneeseen ja aloin yks kaks kaipaamaan mattoa. Mielestäni mattoa on äärimmäisen vaikea ostaa! En ole vielä omistanut mattoa, jota jaksaisin kauaa katsoa. Musta talja on ainut, jonka kaivan silloin tällöin esille.

Olen kuitenkin tuumaillut, että tarpeeksi iso matto ryhmittäisi eri tiloja kodissa. Kuten takkahuonetta ja olohuonetta. Olisi kiva olla vähän rohkeampi mattojen suhteen.

Jos teillä on mielessä joku matto tähän tilaan, vinkit otetaan vastaan. Olen alustavasti funtsinut tätä mattoa kaksin kappalein mattoteipillä yhteen liitettynä. Kaksi sen takia, että takkahuone on suhteellisen iso, vaikkei se ehkä kuvista tule selville.

Takkahuone on meidän kodin sydän. Siihen saavutaan eteisestä ja takkahuoneessa on myös toinen ovi ulos, tulevalle terassille.

(Siinä minun raisut ja vähän surkeat töppöset tönöttää. Näistä en tule varmaan ikinä luopumaan. Emut. Rakastan.)

(Lempijutuista vielä... tässä minun lempilaukut. Kovassa käytössä ovat. Opening Ceremony ja H&M laukut. Nähty monta kertaa täälläkin.)

Mattovinkkejä siispä vaan kehiin! Miltä mahtaisi näyttää punertava persialainen matto?

 

 

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Juuttimatot ovat ihania, harkitsin meillekin, mutta päädyin turvallisempaan paperinaru-villamattoon ja siitä olen tykännyt, joskin on isona hankala käsiteltävä. Itse en tykkää kahdesta osasta kootuista matoista, paitsi nukkamatossa, jossa sauma ei näy. Kannattaa katsoa, miltä kaupassa näyttää rinnakkain laitettuina. Lue myös keskustelu tuosta matosta: http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/ikean-juuttimatto-kamalaa-tohnaa-ja-polya-jattaa-lattiaan-muilla-kokemuksia-2209493-tulosta/

 

 

 

Coco
Coco Sweet Dreams

En mäkään tykkää kahdesta matosta, jos ne ei näy yhtenäisenä... Ikeassa olivat saaneet kaks mattoa jotenkin huomaamattomasti yhteen, se näytti kivalta. 

Hei kiitos tosta linkistä, täytyy vielä harkita pidempään tuota mattoa, pitäis varmaan raahata testiin useampi matto ...

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko katsellut Woodnotesin mattoja? Itse olen tykästynyt etenkin ks.merkin paperinarumattoihin ja olen ollut erittäin tyytyväinen yksinkertaiseen narumattoon olohuoneessamme. Helppohoitoinen, ei pölise ja kestää kovaa kulutusta. Esim.tuo beach - malli on ihanan!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos paljon, olin jo melkein unohtanut woodnotesin...

Tintti- (Ei varmistettu)

Ei muuten ole yhtään kolkko! Meillä on aivan yhtä kolkko, koska minäkin hermostun pikkusälästä enkä voi nykyään sietää koriste-esineitä (enkä myöskään ketjujen kertsirättejä) :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä toivoisin, että tykkäisin asetella kaikenlaista esille, erityisesti lehtiä ja kirjoja, mutta jotenkin tulee vaan tunkkainen olo parin päivän jälkeen. Onneksi kukista ei sentään, nyt innostun myös suurista viherkasveista.

Hay (Ei varmistettu)

Hei, omistan juuttimaton ja se on aika karhea ja pistelevä, että esim. Lasten ei ole kiva pyöriä siinä. Omistan myös punaisen itämaisen maton, josta pidän tosi tosi paljon, mutta sitä pitää kierrättää muissa huoneissa välillä, kun se väri on niin tunkeileva varsinkin tilassa, jossa viettää paljon aikaa. Ajattomien mattojen osto on tosiaan vaikeaa. Eniten pidän vieläkin 10v vanhasta pitkäkarvaisesta vaaleasta matosta, koko jotain3x4m. Lapset tykkää siinä pyöriä ja se akustoi tilaa kivasti. Oisko vm carpetin, pystyy ostamaan mittatilauskoossa. Niitä on monessa kodissa, mutta itseä ei haittaa.

Coco
Coco Sweet Dreams

Sellainen yleellinen, suuri ja klassinen matto ois hakusessa. Tällä hetkellä paimentolaismatto houkuttaa, mutta mies ei innostu siitä ollenkaan.... Boooring. :))

Aivan ihanan näköistähän tuolla on, eikä yhtään kolkkoa! Persialainen matto saattaisi olla aika kiva. Jotenkin jännittävä. 

Coco
Coco Sweet Dreams

Samaa mieltä. Oispa iso varasto jossa olisi mattoja ja niitä vois vaihdella fiiliksen mukaan... <3

kiitos! <3

eveliina24 (Ei varmistettu)

Sinun postauksia on sitte aina yhtä ihana lukea :) tässäki aivan ihania kuvia! Oot aivan huippu!

Coco
Coco Sweet Dreams

<3

Saara_hki (Ei varmistettu)

Miten olis mun unelmamatto, Private0204:sen uudelleenvärjätty vanha hamppumatto Turkista? Tai samantyylinen, persialainen "paloista koottu" matto? Molemmat harmaana mulle, kiitos - heti kun rahakeiju tuo ylimääräisen tonnin :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hehe, hyvä idis - keiju ja hamppumatto. :)

JohannaKata (Ei varmistettu)

Ääni itämaisille matoille! Itse hankin juuri iranilaisen kylämaton yltiömoderniin kotiini ja voin sanoa että kontrasti on vallan hauska. :D Kreisikuvioiset matot ovat meikäläisen kasvava pakkomielle. Miten olisi Kelim-tyyppinen matto tuohon?

Coco
Coco Sweet Dreams

Uuh, teillä on varmasti aivan ihanan näköistä. Ihailen paljon yltiömoderneja koteja, joihin on tuota just jotain vanhaa, kuten iranilainen matto. Vastakohdat viehättää.

Kodissanne on niin kaunista. Turha sälä ahdistaa. Mieli lepää edes blogikodeissa, kun oma ahdas väliaikaiskotimme tympii. Molemmat mattoehdokkaat ovat kivoja. Itse olen ajatellut jossain vaiheessa hankkia itämaisen maton sitten uuteen kotiimme. Toisi ihan eri fiiliksen taljaan verrattuna. Meillä ei myöskään ole oikeastaan muita mattoja kuin iso talja olohuoneen lattiaa peittämässä.

Coco
Coco Sweet Dreams

I hear you! Mulla oli vähän samankaltaiset fiilikset, kun me asuttiin väliaikaiskodissa. Mutta kaikelle on aikansa - hyvää kannattaa odottaa! <3

mun mielestä (Ei varmistettu)

Takkahuoneessa pitää olla matto joka on pehmeä, upottava - just joku talja/nukkamatto tms.
Askosta saa ihan kohtuuhinnalla tilauttua mittojen mukaan maton kuin maton, meillä on isohko olohuone/takkahuone yhdistelmä ja tilattiin sinne paksu nukkamatto kokoa 4,6mx3,3m, kyllä kelpaa kölliä oikeastaan nyt ei tarvisisi olla enää tuoleja koko perhe istuu matolla ja muutamat tyynyt kaverina :)
http://www.asko.fi/matot/mittatilausmatot

Coco
Coco Sweet Dreams

Samaa mieltä oon kanssasi, jotain muhkeeta mattoa tarvitaan... Tässä on vaan pieni mutta kun eteisestä tullaan suoraan takkahuoneeseen, joten täytyy vähän sumplii maton väriä ja materiaalia sen kannalta...

MS (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Miten olisi paimentolaismatto? Muistuttaa vähän taljaa ja on ihanan pehmoinen :) itämainen matto sopisi kyllä hyvin yhteen tuon daybedin kanssa! Talveksi olisi ihana hankkia punainen itämainen matto olkkariin mutta se saattaisi olla too much tummanvihreän seinän kanssa.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei, kiiitos tästä. Paimentolaismatto vois sopia tosi hyvin...siinä on jotain 70-luvun fiilistä. <3

mimosia (Ei varmistettu)

Tuosta teidän parketista on ihan pakko kysyä. Kenen valmistajan se on, mitä puulajia ja mikä väri/ käsittely? Perheellämme on käynnissä omakotitaloprojekti ja lattia(kin) pitäisi päättää ja tuo lattianne näyttää aika täydelliseltä.

Punaista persialaismattoa en pidä lainkaan pahana, olen yllättänyt itsenikin haaveilemalla sellaisesta :-)

Coco
Coco Sweet Dreams

Meidän parketti on Upofloorin, Marble matt kartano. Lattia on tosi kaunis, me tosin ollaan saatu se osittain aika klommoille, mutta tämähän on vain puun ominaisuus.

emmio (Ei varmistettu)

Ma aina ihastelen juuttimattoja, mutta ne tuntuvat tosiaan niin epamiellyttavilta etta ostamatta on lopuksi jaanyt. Vaihtoehdoksi olen loytanyt bambumatot (esim taalla http://www.naturalrugco.com/All-Bamboo-Rug-Colors-s/1887.htm). Niita loytyy tosi kauniilla savyilla, ovat kestavia ja tuntuvat hyvalta jalan alla. Mua miellyttaa myos niiden jampti muoto, juuttimatot on aina vahan venahtaneita jostain kulmasta. Reunanauhaan voisi variksi napata esim. tuon takkasyvennyksen punaisen laatan tai wienertuolin mustan.

MHT (Ei varmistettu)

Matot on hankalia! Vinkkejä seuraan siis minäkin :) meillä oli tuo Ikean juuttimatto hetken olohuoneessa, mutta lähti eteenpäin nopeasti, sillä oli pienten lasten kanssa melko epämiellyttävä... Konttaavan vauvan polvet olivat aivan epämääräisessä sotkevassa nöyhtässä, ja matto muutoinkin oli inhottavan tuntuinen jalan alla. Lisäksi alla oleva parketti hävitti kiiltoaan tuon maton ansiosta, vaikkakin siis ohjeen mukaan sitä ensin tamppasin. En siis voi tuota suositella valitettavasti, vaikka ulkonäöltään siitä kovasti pidinkin. Design House Stockholmilla on mielestäni kaunis matto kahdessa eri harmaan sävyssä, olikohan Björk nimeltään. Erityisesti sen kauniit nahkareunat viehättävät &lt;3

Jessy1 (Ei varmistettu)

Kaunista, vaikka itse saattaisin kaivata vähän pehmennystä - ehkä juuri se matto.

Olin joskus ihan "matoton ja verhoton ihminen", mutta suunta on kääntynyt. Kuviolliset matot on nyt sydäntä lähellä, varsinkin (salmiakki)ruudulliset ja itämaiset. Itse en yhdistäisi tuohon kauniin daybedin sävyyv punaista, vaan ennemmin siniseen menevää, tummahkoa. Konjakki ja petroolinsininenkin on aivan ihana väriyhdistelmä!!
Kokeilemaan vaan! :)

santsikuppi (Ei varmistettu) http://santsi-kuppi.blogspot.fi

Kauniita kuvia! Mun on pakko joskus saada meille toi Bo conceptin divaani, ihana! Mun mielestä sopis kumpi vaan sun vaihtoehdoista! Ikean vaihtoehto edullinen ja nopea. Sopivaa itämaista voi joutua hetken metsästämään, mutta lopputulos olis varmasti vieläkin upeempi;) Carpet vistassa vois kyllä löytyä edullinen ale-aikaan.. Mä oon haalinu meidän kotiin muutaman itämaisen maton ja aina tuun niistä hyvälle tuulelle!

Vierailija (Ei varmistettu)

En suosittele juuttimattoa. Se on ikäväntunutuinen paljasta (ja sukallista) jalkaa vasten. Ja kuten yllä mainitaan, pilaa helposti lattiamateriaalin. Niin ja mattoteipillä yhdistäminen? Miten se toimii käytännössä? Miten sitä saa siivottua?
Omassa päässä pyörii päivittäin mattoajatukset. Uudessa kodissa mittasuhteet ovat niin erilaiset, että matot ovat vääränkokoiset. Mutta en osaa päättää millaisen maton haluan esim eteiseen. Sen tulisi olla imurointia kestävä, kuravettä vastaanottava ja silti kaunis..
Olohuoneen haluan ehdottomasti itämaisen maton. Jokainen yksilöllinen ja kaunis.
Hei entäs teille sellainen kelim patchwork?

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos kun kommentoit, mä veikkaan, että juutimatto ei ole meille se oikea näiden kokemusten perusteella.

Kunpa olisi iso varasto, niin ois kiva omistaa useampi matto, vois fiiliksen mukaan vaihdella. Itseni tuntien luulen, että kyllästyn aika nopeasti itämaiseen mattoon tai kelimiin....

Täytyy vielä sumplii tovi jos toinenkin...

HelenaK

Ei ole kolkkoa tai tyhjää vaan ainoastaan ihanan väljää teidän takkahuoneessa! Mutta olen maton kannalla, vaimentaa kaikua ja toisi pehmeyttä. Meillä on olkkarissa punainen itämainen matto ja ruokapöydän alla sininen. Huoneet on käytännössä samaa tilaa joten kaksi voimakkaan väristä mattoa on vähän too much.. Mutta kun saatiin ne lainakäyttöön ja muita ei ole, niin ei viitsi olla ilmankaan mattoja :) Enkä ole keksinyt kumman vaihtaisin, ja jos vaihtais niin millaiseen.. ideoita ? :) Tästä näkyy kuvia molemmista matoista jos innostut käymään katsomassa: http://www.lily.fi/blogit/all-things-soft-sweet/kevatta-kotona

Ramppa (Ei varmistettu)

Mattoasiaan minulla ei ideaa ole, liputan tuon itämaisen maton puolesta. Meillä ollut jo vuositolkkuja pääväriltään punainen kyseinen matto, enkä ole kyllästynyt, en lainkaan!

Se, miksi lähdin kommentoimaan liittyy noihin huikeisiin kenkiin, tuossa ekassa kuvassa. Yritin etsiä blogistasi toista kuvaa ja mainintaa niistä mutta turhaan :) Eli siis, mistä ne on hankittu?

Coco
Coco Sweet Dreams

Tilasin kengät asokselta, olivat tosi hyvässä alessa ja olin etsinyt pitkään tuollaisia 'mules-tyylisiä korkkareita.

Mattoliisa (Ei varmistettu)

Miten olisi Marokkalaismatto? Ei ihan niin boheemi kuin paimentolaismatto, mutta kuitenkin rennon tyylikäs-

M / Vastarintama (Ei varmistettu) http://vastarintama.net

Ah, niin ihania kuvia! Ja joo, henkeen sopisi loistavasti joku kunnon vintage-matto. Se persialainen, tai berberi tai muu. Tuo daybed on jotain niin ihanaa, samoin tuo kepeälinjainen Thonet. Tykkään, tykkään.

Haastoin muuten sinut, toivottavasti ehtisit toteuttamaan. &lt;3

Kommentoi