Terassin syysistutukset

Coco Sweet Dreams

Pohdin pitkään kivoja syyskasveja terassille. Jotain mahdollisimman yksinkertaista piti saada, joten kekkasin laittaa ruukkuihin sammalta, näyttää niin kauniilta ja juuri sopivan minimalistiselta. Tuskin kyllästyn pitkän talven aikana. Sipuleita en uskaltanut ruukkuihin upottaa, sillä kuulin lukijaltani, että sipulit voivat ruukussa paleltua ulkosalla. Sipuleita istutin kuitenkin suureen ryhmään pihalle. Opin, että tulppaaneita kannattaa nimenomaan istuttaa vieriviereen isoina ryppäinä - ei sinne tänne muutamia. Keväällä kukkiessaan isot tulppaaniryhmät ovat sitten näyttävä näky.

Tiesittekö, että on olemassa kaunis kukka, joka kukkii juuri nyt lokakuussa, se on Tarhasyysvuokko! Aika siisti kukka, kun jaksaa ilahduttaa meitä kukallaan näin lokakuussa. Näitä voisin metsästää lisää meidän pihamaalle. Nyt on kuulema hyvä aika istuttaa uusia kasveja, ovat tähän aikaan myös hyvässä alennuksessa monessa paikassa.

Mutta onko kukkaa, joka kukkii marraskuussa - niitä haluan ehdottomasti!

Kasvit jaksaa aina hämmästyttää minua. Tällä viikolla on uutisoitu, että Turun Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa kasvaa erikoinen puu, joka on kasvanut siellä 50-vuotta ja nyt ensi kerran kukkii. Tämä puu kukkii vain kerran ja sen jälkeen se kuolee. Miten ihmeellistä ja niin kummallista, samalla jotenkin todella surullista. Minä uskon, että kasveissa on jotain korkeampaa voimaa ja ulottuvuutta mitä me ei tiedetä.

Jotta ei menisi nämä höpinät ihan hihhuloinniksi, toivotan teille hyvät yöt, tai jos jo nukutte, niin kauniit huomenet!

Peace, love and flower power!

 

Kommentit

Kaisa J -CaiSan Koti (Ei varmistettu) http://caisankodissa.blogspot.fi/

Miten mahtavan hauskat palloruukut sammaleineen! Tarhasyysvuokko on uusi tuttavuus, mutta meillä tosin kukkivat vielä pelargoniatkin parvekkeella ja verstaan edessä :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitti, tuo vuokko oli mullekki ihan uusi tuttavuus, tykästyin sen kauniiseen ja herkkään kukkaan, plussana se että kukkii myöhään. <3

Taina L.

mä odotan jo hyasintteja ja joulutähtiä, kuukauden päästä sitten . Joulukaktuksiini sain paljon nuppuja. Viimevuonna tuli vain pari kukkaa ja ystävä FB:ssä neuvoi, että vie ulos kesäksi ja syksyksi, mutta sisälle ennen kylmiä öitä. Tuotti tulosta, katsotaan nyt, puhkeavatko kaikki kukkaan. Tuo sammal on kaunista ja edullista. Täytyypä kokeilla. Ja Puolukanvarpuja jouluksi keräämään.

Coco
Coco Sweet Dreams

Oih, puolukanvarvut on ihanii, niistä saa kauniin kranssin. <3

mäkin vähän jo odotan joulukukkii ja joulua muutenkin, se on ihanaa aikaa.

Mrs.K. (Ei varmistettu) http://mrskandherlife.blogspot.fi

Voi miten sympaattiset ruukut sammalien kera! Ja tuo vuokko - kaunis!

Coco
Coco Sweet Dreams

Vuokko kiittää! :))

elinalla (Ei varmistettu)

Jouluruusu (joka nimestään huolimatta näyttää vuokolta) on tosi kaunis ja kukkii loppuvuodesta. Se on tiemmä vähän vaativampi kasvatettava, mutta Turun korkeudella menestynee hienosti, jos pihasi ei ole kovin hallan arka.

Coco
Coco Sweet Dreams

Oli pakko googlettaa jouluruusu, IHANA! 

Tiia L (Ei varmistettu)

No, jopas onkin hyvä idea laittaa sammalta ruukkuihin. Näyttää kyllä todella hyvältä! Huomenna siis lasten kanssa retkelle metsään ja keräämään sammalta. Hyvää viikonloppua :)

jonsku123 (Ei varmistettu)

Tovottavasti omaan metsään, sillä sammalen keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Tai meidän pihalle, täällä viihtyy sammal hyvin, toisaalta tykkään sammaleesta, mutta yritetään päästä siitä eroon, jotta nurtsin ajaminen ois helpompaa.

hyvää weekendii!

maikku67
Vihreitä unelmia

Miten olisi tämä komeamaksaruoho? Löysin viime vuotisen postauksen 17.11., jolloin kukki vielä. Tämä kuva on tältä syksyltä. Ulkoruukkujen kanssa kannattaa olla varovainen, etteivät halkea pakkasessa. Jos sisällä on kosteaa multaa, niin käy helposti, varsinkin tuon mallisissa ruukuissa. Syysvuokko on ihana, viime syksynä hankkimani kuoli talven aikana. Luulen, että se olisi pitänyt istuttaa vähän aikaisemmin.

Coco
Coco Sweet Dreams

Maksaruohosta mä tykkään kans, mun äidillä on paljon tuota... Tulee aina vahvasti lapsuuden koti mieleen. Kiitos vinkistä, tätä vois laittaa kans!

Äitini varoitteli samaa, täytyy siirtää ruukut katoksen alle kunnolla, ettei menis ihan jäähän.

kiitos! <3

HelenaK
All things soft & sweet

Komeat ruukut ja hauskat pohdinnat kasvien mystisistä ulottuvuuksista :) Mutta tuo lyhty. Se on oikeastaan tosi kiva ja joskus olen miettiny tuollaista kulmikasta lyhtyä, mutta sitten kun jotain tiettyä juttua näkee ihan joka paikassa niin tulee jonkinlainen kyllästyminen. On tällä blogi- ja sisustusmaailmalla vaan hassu vaikutus, kun lopulta itse samaan aikaa ihailee ja silti ihan periaatteesta vastustaa jotain juttua. 

Coco
Coco Sweet Dreams

Heipsan, mulla on joskus sama juttu, liian nähty juttu ei kiinnosta/innosta, vaikka eihän sillä ole mitään väliä loppupeleissä, tärkeämpää on se tunne miten sen itse kokee kotonaan. Esim Hay:n tray table on tosi suosittu ja "kaikilla on se". Silti tykkään paljon sen yksinkertaisesta muotoilusta ja voisin hyvin sen meille hankkia, ei väliä vaikka se onkin jo niin nähty.

Ninni1 (Ei varmistettu)

Ihana ja tunnelmallinen piha! Mistä muuten tuo kaunis lyhty on?
Mukavaa viikonloppua!

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiitos! <3 

Lyhty on Norman Copenhagenin Lighthouse -lyhty, näitä löytyy tosi monessa värissä nykyään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,
Muista että ruukut jos on saviruukkuja ni ne voi talven aikana haljeta pakkasessa kun vesi menee jääksi...näin minulle kävi kauniille ruukuilleni :(

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä olen siirtänyt ne nyt katoksen alle ja toivon ettei halkeis...

AnskuM (Ei varmistettu)

Moi!

Täydellinen tuo lampaantalja! Mistä ihmeestä olet noin muhkean onnistunut löytämään?

Coco
Coco Sweet Dreams

Satulasoppi -nimisestä nettikaupasta ostettu, islanninlampaantalja. <3

Poletti (Ei varmistettu)

Kyllä joskus se yksinkertaisin asia voi olla kaunein! Tykkään hirmuisesti sammaleesta kivien päällä ja sammalmättäistä. Olenkin sammalta käyttänyt jonkin verran ruukuissa, mutta en yksinään. Sinun kuvat osoittivat sen, että sammaleesta on yksinäänkin todella kauniiksi asetelmaksi.

Apinoin idean. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hehee, siitä vaan. Yksinkertainen toimii yllättävän hyvin. :)

Pilvi6 (Ei varmistettu)

Ihanat noi ruukut! Sopisivat meidän talon edustalle ihan täydellisesti. Mistä olet hankkinut ne?

Kommentoi