Terassin syysistutukset

PA090015.JPG

P9010244.JPG

PA090007.JPG

PA090020.JPG

PA090003.JPG

PA090011.JPG

PA090024.JPG

PA090036.JPG

Pohdin pitkään kivoja syyskasveja terassille. Jotain mahdollisimman yksinkertaista piti saada, joten kekkasin laittaa ruukkuihin sammalta, näyttää niin kauniilta ja juuri sopivan minimalistiselta. Tuskin kyllästyn pitkän talven aikana. Sipuleita en uskaltanut ruukkuihin upottaa, sillä kuulin lukijaltani, että sipulit voivat ruukussa paleltua ulkosalla. Sipuleita istutin kuitenkin suureen ryhmään pihalle. Opin, että tulppaaneita kannattaa nimenomaan istuttaa vieriviereen isoina ryppäinä – ei sinne tänne muutamia. Keväällä kukkiessaan isot tulppaaniryhmät ovat sitten näyttävä näky.

Tiesittekö, että on olemassa kaunis kukka, joka kukkii juuri nyt lokakuussa, se on Tarhasyysvuokko! Aika siisti kukka, kun jaksaa ilahduttaa meitä kukallaan näin lokakuussa. Näitä voisin metsästää lisää meidän pihamaalle. Nyt on kuulema hyvä aika istuttaa uusia kasveja, ovat tähän aikaan myös hyvässä alennuksessa monessa paikassa.

Mutta onko kukkaa, joka kukkii marraskuussa – niitä haluan ehdottomasti!

Kasvit jaksaa aina hämmästyttää minua. Tällä viikolla on uutisoitu, että Turun Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa kasvaa erikoinen puu, joka on kasvanut siellä 50-vuotta ja nyt ensi kerran kukkii. Tämä puu kukkii vain kerran ja sen jälkeen se kuolee. Miten ihmeellistä ja niin kummallista, samalla jotenkin todella surullista. Minä uskon, että kasveissa on jotain korkeampaa voimaa ja ulottuvuutta mitä me ei tiedetä.

Jotta ei menisi nämä höpinät ihan hihhuloinniksi, toivotan teille hyvät yöt, tai jos jo nukutte, niin kauniit huomenet!

Peace, love and flower power!

 

Kommentit (24)
  1. Ihanat noi ruukut! Sopisivat meidän talon edustalle ihan täydellisesti. Mistä olet hankkinut ne?

  2. Kyllä joskus se yksinkertaisin asia voi olla kaunein! Tykkään hirmuisesti sammaleesta kivien päällä ja sammalmättäistä. Olenkin sammalta käyttänyt jonkin verran ruukuissa, mutta en yksinään. Sinun kuvat osoittivat sen, että sammaleesta on yksinäänkin todella kauniiksi asetelmaksi.

    Apinoin idean. 🙂

    1. Hehee, siitä vaan. Yksinkertainen toimii yllättävän hyvin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *