Tervettä ilmaa, kiitos

Kaupallinen yhteistyö: UniqAir

Ilma, jota hengitämme on tapetilla nyt ehkä enemmän kuin pitkiin aikoihin. Minulle kotini raikas ilma on ennenkaikkea mukavuustekijä mutta myös tärkeä seikka helpottamaan lasteni allergiaa. Olen aina suhtautunut vähän skeptisesti tälläisiin. laitteisiin, joten laitoin testin vuoksi laitteen hurisemaan täyttä vauhtia ja lähdin koko päiväksi töihin. Kotiin tullessa huomasin ilokseni ilmanlaadussa selkeän raikkauden sillä taloni on niin uudenkarhea ja remonttipölyä on edelleen hurjasti ilmassa.

Odotan todella innolla miten laite helpottanee poikani ikävää siitepölyallergiaa. Kaikki puhdistimet eivät tuota pelkästään puhdasta ilmaa, vaan synnyttävät sivutuotteena tilaan uusia sisäilmariskejä. UniqAir ei synnytä puhdistuksessa sivutuotteita. Tyypillisiä sisäilman riskejä lisääviä ilmanpuhdistimia ovat UV-, sähkö-, plasma- ja ionisointiteknologiaa hyödyntävät laitteet, jotka synnyttävät sivutuotteena otsonia tai haitallisia muuntuneita yhdisteitä. Jokapäiväisessä ympäristössämme on mielestäni jo liikaakin haitallisia yhdisteitä joita ympäröivistä materiaaleista, kosteusvauriomikrobeista, liikenteestä sekä muista ympäristön tekijöistä. Uniqairissa on kolmivaiheinen suodatusteknologia. Esisuodatin, aktiivihiilisuodatin ja EPA/HEPA -suodatin. Erona eri puhdistinmalleissa on ulkonäön lisäksi vain kokoluokka, jolle puhdistin on mitoitettu. Keittiössäni ei ole vielä(kään) liesituuletinta joten olen käyttänyt laitetta täysillä myös silloin, kun valmistan ruokaa – toimii!

Kun lapset ovat pois kotoa laite hurisee useimmiten makuuhuoneessani, sillä koen puhtaan ilman olevan tärkeintä nukkuessamme. Päivisin ja viikonloppuisin laite taas hurisee olohuoneessa kaikessa rauhassa. Kun lapset ovat kotona ja huomaan pojalla hengitysongelmia on laite silloin vallan poikani huoneessa. Huone on pieni mutta laite ei vie tilaa ja sen
voi laittaa hyvin vaikka poikani lipaston päälle, niin lattia on vapaana. Hänen huone täyttyy usein arkena jalkapallovarusteista, sählymailoista ja koulukirjoista.

Olen mieltänyt ilmanpuhdistuslaitteet suuriksi möhkäleiksi ja sellaisia ne suurinosa varmasti onkin. Uniq ei näytä yhtään pahalta, eikä siitä ensinäkemältä edes arvaisi, että kyseessä on tehokas laite. Etupaneelin ja taustaverhoilun voi valita sisustukseen sopivaksi, ja laitteen voi sijoittaa mihin tahansa sisätilassa: jalan kanssa lattialle tai tason päälle tai seinäkannakkeen avulla seinälle. Ilmanpuhdistin kytkeytyy tavalliseen pistorasiaan ja se on helppo siirtää paikasta toiseen.

Koodilla hennauniq saatte 100 euron alennuksen Uniq-tuotteesta. Koodi on voimassa 31.8.2020 asti.

Kommentit (2)
  1. […] Lue koko juttu Hennan ilmanpuhdistimen käyttökokemuksesta ja huomioista Coco Sweet Dreams -blogis…. […]

  2. Ostohousut jalassa
    15.3.2020, 08:49

    Täytyykö laitteen suodattimia vaihtaa ja jos täytyy, kuinka usein ja mikä on uusien hinta? Mitkä värit sinun laitteessasi on?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *