Tuoksujuttuja

Coco Sweet Dreams

 

 

Minun tekee mieli kirjoitella tuoksuista, ne niin ympäröivät meitä joka hetki.

Tarkka hajuaisti ei missään nimessä ole useinkaan hyvä juttu, mutta kauniit tuoksut huumaavat. Erityisen innoissani olen tuoksuista, jotka palauttavat johonkin mukavaan hetkeen. Aina ei muistu mieleen edes tarkkaa tarinaa, joskus tuoksu saa vain hyvälle mielelle - se muistuttaa jostakin. Toisinaan siihen hetkeen voi melkein sukeltaa sisälle, niin käy esimerkiksi pelargonia-kukkien kanssa. Mummulan veranta oli niitä aikoinaan täynnä. Minun isoäitini sai muuten kaikki pihan kasvit kukkimaan, jopa sellaiset etelän erikoiskasvit, vaikka asuikin tuolla Kainuun-seudulla. Hyttysmyrkky omalla tavallaan muistuttaa minua lapsuuden lomista mummulassa, siitäkin tuoksusta tavallaan pidän.

Olen heikkona miesten tuoksuihin ja saatan joskus suihkauttaa niitä itsellenikin. Miesten tuoksut ovat paljon mielenkiintoisempia, se mystisyys (myskisyys?) viehättää ja saa polvet liki tärisemään.

 

 

Omista tuoksuistani löytyy lähestulkoon aina jotain vaniljaan taittavaa, pehmeitä ja naisellisia vivahteita. Sporttisina päivinä suihkin jotain tyttömäisen makeaa vartalosuihketta. Kun haluan olla aikuinen posh lady, laitan useimmiten Narciso Rodriguezin for her tuoksua.

Mitäs muita hyviä tuoksuja te tiedätte? No ainakin elokuu, se humalluttava kukkien tuoksu helteellä. Tai sateen jälkeinen raikkaus. Kesässä se hetki, kun tulet aamusuihkusta terassille talsimaan, love it. Hiekkaranta ja meri! Aurinkorasva, erityisesti Hawaiian tropical tanning oil.

Niin, että STOP ja smell the flowers. Ja mikä tärkeintä: pysähtykää nauttimaan.

"You're only here for a short visit. Don't hurry, don't worry. And be sure to smell the flowers along the way!"

 

Kommentit

Tasaraita

Aurinkorasvan tuoksu muistuttaa aina etelän lomista. Nivean aurinkorasvat erityisesti juuri niistä lapsuuden lomista mummon ja ukin tai omien vanhempien kanssa jossain Kanarialla. :) Ihania muistoja.

Olen käyttänyt vuosien varrella monia hajuvesiä, ja ne tuovat kyllä ihanasti mieleen sen hetkisen ajan. Itse tykkään kans erityisesti miesten tuoksuista. Tuoksuttelen usein miestentuoksuja ja monesti sieltä onkin löytynyt joku uusi suosikki, joka on sitten tullut omalle miehelle hankittua.

Hassua on, kun kaupungilla lähellä on ihminen joka tuoksuu aivan joltain entiseltä poikaystävältä tai nykyiseltä mieheltä, mutta on kuitenkin täysin vieras. Se on hassu tunne, kun tuoksu kertoo, että vieressä on jotain niin tuttua mutta kun ihmistä vilkaisee, on se kuitenkin aivan vieras.

Coco
Coco Sweet Dreams

Joo, samoja fiiliksiä ja toi vimppa juttu on niin totta ja hämmentävää. 8)

Tuutikki2 (Ei varmistettu)

Miedot tuoksut on ihan ihania, mutta koska minulla on muutama ystävä, jotka ovat tuoksuille hyvin herkkiä ja menevät nopeasti huonovointiseksi tuoksun lähellä, niin olen tyytynyt haistelemaan hyviä tuoksuja vain kotosalla.

Muistataan myös muita tuoksuyliherkkiä tuoksuttomalla viikolla ja vähentämällä voimakkaita tuoksuja
http://www.allergia.fi/tuoksuton-viikko/

Coco
Coco Sweet Dreams

Hyvä pointti. Muutenkin tuoksujen kanssa saa olla tarkkana. Liikaa on ehdottomasti nou nou. :)

sonja m (Ei varmistettu)

Hei, postausaiheen ulkopuolelta kysäisen mistä nuo kirjainkupit/-mukit on? Just yks päivä törmäsin vastaaviin jossakin kuvassa, lähdin googlettelemaankin, mutta en löytänyt vastaavanlaisia. Noi on superkivat, joissa on nuo sirot yksinkertaset tikkukirjaimet.:-) Kivempia kun muiden merkkien kupit fonttinsa vuoksi!

Tasaraita

Kirjainkupit on varmaan Bloomingvillen. Meiltä löytyy samaisia, joten siitä päättelin. Itse olen joskus 3-4 vuotta sitten tilannut ne jostain suomalaisesta sisustuksen verkkokaupasta, en kyllä millään muista, että mistä.

sonja m (Ei varmistettu)

Voi kiitos, näillä jäljillä vähän ehkä olinkin! Ei tahdo tosin löytyä netistä, mutta ehkäpä jos ahkeraan kahlaa läpi eri nettikauppoja nikn saattaiskin tulla vastaan:-)

Coco
Coco Sweet Dreams

Jepulis. Mukit ovat juurikin Bloomingvillen. Omani olen ostanut Ruskolta: Loviisan Aitasta. Tästä ostohetkestä on tosin jo aikaa, mutta olen nähnyt niitä siellä...

lotjake (Ei varmistettu)

näistä tuoksuista tuli mieleen myös kun vähän aikaa sitten (en tiedä jos vieläkin) fazerilla oli myynnissä valkosuklaapatukka, joka oli maustettu basilikalla ja mansikalla. sen maku ja tuoksu toi todella voimakkaasti mieleen jotain lapsuudesta, mutta en kuollaksenikaan muistanut enkä muista vieläkään, että mitä. sellanen kutkuttava tunne vaan vatsan pohjassa, muuta en pysty muistamaan... :D

Coco
Coco Sweet Dreams

:D

Larppa (Ei varmistettu)

Auringossa ja kesätuulessa kuivunut puhdas pyykki. Siltä tuoksuu onni <3

Coco
Coco Sweet Dreams

Damn right! Siltä todellakin tuoksuu onni. <3 <3

Kommentoi