Tuoksujuttuja

 

maalaus_lehdet.JPG

 

Minun tekee mieli kirjoitella tuoksuista, ne niin ympäröivät meitä joka hetki.

Tarkka hajuaisti ei missään nimessä ole useinkaan hyvä juttu, mutta kauniit tuoksut huumaavat. Erityisen innoissani olen tuoksuista, jotka palauttavat johonkin mukavaan hetkeen. Aina ei muistu mieleen edes tarkkaa tarinaa, joskus tuoksu saa vain hyvälle mielelle – se muistuttaa jostakin. Toisinaan siihen hetkeen voi melkein sukeltaa sisälle, niin käy esimerkiksi pelargonia-kukkien kanssa. Mummulan veranta oli niitä aikoinaan täynnä. Minun isoäitini sai muuten kaikki pihan kasvit kukkimaan, jopa sellaiset etelän erikoiskasvit, vaikka asuikin tuolla Kainuun-seudulla. Hyttysmyrkky omalla tavallaan muistuttaa minua lapsuuden lomista mummulassa, siitäkin tuoksusta tavallaan pidän.

Olen heikkona miesten tuoksuihin ja saatan joskus suihkauttaa niitä itsellenikin. Miesten tuoksut ovat paljon mielenkiintoisempia, se mystisyys (myskisyys?) viehättää ja saa polvet liki tärisemään.

 

cocodreamskylpyhuone.jpg

 

Omista tuoksuistani löytyy lähestulkoon aina jotain vaniljaan taittavaa, pehmeitä ja naisellisia vivahteita. Sporttisina päivinä suihkin jotain tyttömäisen makeaa vartalosuihketta. Kun haluan olla aikuinen posh lady, laitan useimmiten Narciso Rodriguezin for her tuoksua.

Mitäs muita hyviä tuoksuja te tiedätte? No ainakin elokuu, se humalluttava kukkien tuoksu helteellä. Tai sateen jälkeinen raikkaus. Kesässä se hetki, kun tulet aamusuihkusta terassille talsimaan, love it. Hiekkaranta ja meri! Aurinkorasva, erityisesti Hawaiian tropical tanning oil.

Niin, että STOP ja smell the flowers. Ja mikä tärkeintä: pysähtykää nauttimaan.

”You’re only here for a short visit. Don’t hurry, don’t worry. And be sure to smell the flowers along the way!”

 

Kommentit (12)
  1. Auringossa ja kesätuulessa kuivunut puhdas pyykki. Siltä tuoksuu onni <3

    1. Damn right! Siltä todellakin tuoksuu onni. <3 <3

  2. näistä tuoksuista tuli mieleen myös kun vähän aikaa sitten (en tiedä jos vieläkin) fazerilla oli myynnissä valkosuklaapatukka, joka oli maustettu basilikalla ja mansikalla. sen maku ja tuoksu toi todella voimakkaasti mieleen jotain lapsuudesta, mutta en kuollaksenikaan muistanut enkä muista vieläkään, että mitä. sellanen kutkuttava tunne vaan vatsan pohjassa, muuta en pysty muistamaan… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *