Turun kattojen yllä

IMG_9395.JPG

IMG_9396.JPG

IMG_9397.JPG

IMG_9398.JPG

IMG_9460.JPG

IMG_9400.JPG

IMG_9401.JPG

IMG_9402.JPG

IMG_9399.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Bonava Suomi Oy

Olen päässyt seuraamaan jännittävää projektia, miten uudisrakennus valmistuu yhteistyössä Bonava Suomi Oy:n kanssa.
Brahenportti on nyt viittä vaille valmis. Pihakivetyksiä vielä asennellaan, mutta esimerkiksi kauniit yksinkertaiset istutukset ovat pihamaalla kunnossa. Asunnot on loppusiivottu ja enää tehdään pienen pieniä viimeistelyjä. Kerrostalo näyttää ulkoapäin klassiselta rakennukselta ja siltä, että se olisi ollut siinä aina.

Rakennus sulautuu kauniisti ympäristöönsä, josta löytyy vanhoja taloja. Kaupunkimaisemat inspiroi minua aina suuresti ja kohteessa vietin aikaani unelmoiden millaista olisi asua ihanassa ullakkohuoneistossa, jossa on suuri kattoterassi ja näkymät auringonlaskuineen. Minulla on hyvin visuaalinen pää ja pystyn ajatuksissani luomaan koko sisustuksen kotiin kuin kotiin. Värimaailman tähän kotiin hakisin mustasta ja murretuista väreistä, erityisesti pastelliväreistä, jotka siintävät kaupunkinäkymässä. Kun näkymät ovat pääosassa pitäisin sisustuksen mahdollisimman niukkana.  

Omakin kotini on aika riisuttu, vaikka minulla ei ole edes näin kauniita näkymiä, eikä edes parveketta. Kaikenlainen tavaramäärä kuitenkin ahdistaa. Lajittelen esimerkiksi roskat ja vien ne heti keräykseen. Omat vaatteeni käyn säännöllisesti läpi ja lahjoitan kavereille tai kierrätän. En voi sietää sanomalehtikasoja tai laskuja pöydällä – siirrän ne heti, kun olen hakenut ne postista lehtikeräykseen tai tietysti laskut löytävät tiensä kansioon. Tämä myös siksi, että olen hirmuisen hajamielinen. Järkkäilen ja siivoilen vailla muistia, mutta olen kuullut, että tämä on hyvin tyypillistä myös ystävilläni, joten ei kai minulla huolta. 

Sisustustuote tai huonekalu tulee paljon kauniimmin esille, kun sitä ei ympäröi lukuisat tavarat. Minulle oma koti on melkin kuin taidegalleria, jonne tuon mieluisimmat jutut esille. Oli se sitten kaunis valaisin tai mummon perintömaljakko.

Kommentit (4)
 1. Olet todella taitava kuvaaja!
  Blogiasi seuraan ja toivoisinkin, että ehkä voisit poistaa/siirtää muualle oikeasta yläkulmasta kuvapallerosi. Vähän se on tiellä, kun luen tekstejä ja katselen kauniita kuvia.
  Ihanaa pikkujouluaikaa!

  1. Heippa ja kiitos!

   Mitenköhän kuvapallero on hypännyt tielle? Minulle ei ole käynyt niin.

   Tunnelmallista pikkujouluaikaa myös sinulle. <3

 2. Tässäkin kodissa huomioni kiinnitti taas sama asia, kuin monessa muussa uudis- tai saanerauskohteessa. Miksi keittiöihin ei koskaan panosteta ja ne on lähes aina yhtä rumia? Liesituulettimina aina tuollaiset perinteiset maustehyllyyn integroitavat mallit, välitilassa ruma laatta tai jokin muovinen pinnoite ja tasot laminaattia. Luulisi uusien asukkaiden, jotka kodikseen haluavat uudiskohteen hankkia, olevan valmiita maksamaan myös vähän enemän siitä, että keittiö on toteutettu tyylikkäästi. Vai onko vain näin, että jokaisessa yrityksessä, jotka näitä kohteita saneeraavat, on saman maun omaava sisustusarkkitehti tai suunnittelija?

  Tuo asunto on muuten aivan ihana, mutta silmiin pisti heti keittiän kiiltävät ovet, rumasti asennetut sähköpistokkeet ja se liesituuletin.

  Tähän asiaan olen lähes aina kiinnittänyt huomiota kun olen muuten kauniita uudiskohteita katsellut. Tosi harmillista kyllä.

  1. Samaa mietin, tosi harmillinen juttu – muuten upea ja eksklusiivinen kämppä, mutta keittiö on valitettavan tavallinen karvalakkimalli. Vaikuttaa koko asunnon ilmeeseen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *