Tyhjä takkahuone+sisustusaatokset

Coco Sweet Dreams

Sain tuttuun tapaan siivouspuuskan ja tyhjensin koko takkahuoneen! Halusin ensisijaisesti tyhjää tilaa, jotta voisin suunnitella ja fiilistellä mitä kaikkea sinne sopisi laittaa. Huone on toiminut välivarastona terassituoleille ja ennemmin tai myöhemmin tila kaipaa jotain kalustetta, kenties myös tekstiiliä.

 

Kangasvarastosta löytyi mattapintaista tummanvihreää kangasta, päällystin nopeasti pari patjaa, jotta sain pienen lököilypisteen perheelle. Ihastuin yllättäen tuohon tummaan sävyyn. Huomaan, että tila tarvitsee matalaa kalustetta. Matalat huonekalut tukevat parhaiten talon arkkitehtuuria.

 

Saas nähdä, tuleeko valmista koskaan.

Tuntuu, että oman kodin laittaminen takkuilee, vaikka ideoita olisi päässä vaikka kuinka. Toisen kotiin on sata kertaa helpompaa miettiä valintoja.

/at home 20.1.2015

Kommentit

Karin // Tunne tilat (Ei varmistettu) http://tunnetilatblogi.blogspot.fi

Tunnistan niin tuon ongelman. Mun mielestä se johtuu siitä, vieras ihminen näkee tilat tilana ja tavarat tavarana. Omiin tiloihin ja tavaroihin liittyy kaikenlaisia tunteita: tuo lipasto oli joskus suuri unelmani, matto oli kallis, seinien maalaus vei hirveästi aikaa ja vaivaa. Ulkopuoliselta nämä viestit jäävät pois ja hän osaa katsoa, mikä tilalle olisi parhaaksi ja mitä se vaatii.

Teidän takkahuonetta katsoessa tulee mieleen, että tunnelma muuttuisi täysin erilaiseksi, jos paraatipaikalla olevaa suuren säilytyskalusteen vaihtaisi. Säilytystilalle varmasti on tarvetta, mutta voisiko muoto olla erilainen; leveämpi, matalampi ja ilmavampi (seinäkiinnitys tai korkeammat jalat, jolloin lattiapinta-alaa jäisi enemmän näkyviin)

Muutenhan tila on isoine ikkunoineen, takkapenkkineen ja takkoineen varsin viehättävä!

Coco
Coco Sweet Dreams

Niin totta, tunteet ja kaikki muistot ovat niin läsnä omassa kodissa.

Takkahuone on tilana aika haasteellinen, sillä se on oikeastaan samalla myös eteinen. Kuvista oikealla on siis ulko-ovi, pieni matka laatoitettua lattiaa ja sitten tullaankin noihin naulakoihin ja kaapistoon, jossa on siis ulkotakit ja muut, eli kaapisto on oikeastaan elintärkeä. Eli tilassa pukeudutaan, siitä kuljetaan läpi ja siellä myös hengaillaan takkatulen ääressä.

inspirations (Ei varmistettu) http://favouriteinspirations.blogspot.fi

Ihanan ilmavaa! Sinulla oli terassikuvissakin kesällä päällystettyjä patjoja ja itseäni huvittaisi tehdä samanlaisia myös. Ompelitko patjoihin huput vai kietaisitko vain kankaan patjan ympärille? Näyttää ihanan rennolta ja kutsuvalta lepopaikalta, mutta silti tyylikkäältä - ja tuosta tilasta tulee kivasti vähän moderni japanilainenkin tunnelma matalilla kalusteilla.

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä diggailen ilmavasta. <3

Kuvassa on itseasiassa just ne samat patjat (päällekkäin), kangas vain eri. Olen niin nopee käänteissäni, että hurautin vain kulmista kankaan, jotta sopii patjaan - reunat taitoin patjan alle... olikin aika hankalasti selitetty. Alla ei siis ole kangasta, ehkä mä siis tein huput. :D 

Kangas on itsessään jotain ohutta keinonahkaa tms, pysyy hyvin paikoillaan.

Coco
Coco Sweet Dreams

Hej Taina, ei yhtään hassumpi! Kiitos vinkistä. <3

Kommentoi