Työhuoneella

9F6239CF-0E0E-492E-91B5-830515E35989.jpg

IMG_4863.JPG

Olen muuten vuokrannut itselleni työhuoneen ja vein sinne muutamia kalusteitani. Asunto on kaunis kivitalo ihan Turun keskustassa Puolalanpuiston kupeessa. Samassa kolmiossa on muitakin luovanalan ihmisiä ja tälläinen ympäristö on super inspiroiva.

Tässä muutama kuva sieltä, mitä nyt ehdin ottamaan. Voisin ottaa laajempia kuvia kun taas ennätän mestoille ja järjestelemään. Totta tosiaan olen käynyt huoneellani vain pikaisesti kääntymässä sillä olen hoitanut niin paljon juoksevia asioita mitä tulee uuden kotini rakentamiseen ja käytännönasioihin.

Talon piirustuksia piirretään juuri nyt ja pian on aika hakea rakennuslupaa jonka jälkeen maanrakennustyöt voivat alkaa. Olen onnekas, sillä ystäväpiiristäni löytyy alan ammattilaisia, joilta olen saanut paljon ihan käytännönneuvoja. Löysin tätä kautta myös kokeneen rakennusmestarin, jonka tehtävä on siis pitää huolta, että kaikki menee suunnitelmien mukaan. Talon rakentamisen toteuttaa Designtalo.

Toivon, että projektin loputtua saatte minulta innostusta siihen, että yksinkin pärjää. Vaihtoehtoja on! Toivon, että saatte ihan käytännönneuvoja mitä tulee rakentamiseen ja että pelko pois. Toivon, että tekin osaatte etsiä ratkaisuja muuttuviin elämäntilanteisiin ja löydätte mahdollisuuksia. Asioilla ON tapana järjestyä! Toivon tietysti, että kaikki menee suunnitelmien mukaan, eikä tulisi mitään suuria mutkia matkaan.

Uusia juttuja innolla odottaen. 

<3

Kommentit (12)
 1. Yksinkin pärjää? Vaihtoehtoja on?
  Maailma on täynnä yksinpärjääviä naisia, eiköhän siihen joukkoon yksi rakennusprojekti mahdu. Ihan kuin tämä olisi joku extreme-päätös. Et kai sinä itse sitä rakenna, vaan se tulee jonain pakettina jonnekin tontille.
  Taloudellinen riski, toki, pitää kantaa yksin, mutta kaipa sekin on lainarahalla rahoitettu ja pankki arvioinut riskinsä. Riski siis on ettei taloa ole varaa pitää, mutta jos näin on, voi aina myydä pois ja siirtyä seuraavaan asuntoon.
  Se on vain materiaa.
  Ja eikös joku toinenkin bloginpitäjä saata rakennusprojektia loppuun yksin?
  Kyse on rahasta ja hetkellisestä puristuksesta.

  1. Et ole tainnut itse rakennuttaa? 🙂 Minä rakennutin miehen kanssa talon, ja vaikka se oli avaimet käteen -paketti, siinä oli aivan hirvittävän paljon hommaa: talon valinta ja sopimus talotehtaan kanssa (ei ole niin helppo ja nopea asia kuin miltä kuulostaa), tontin raivaus ja pohjatutkimus ja perustusten tekeminen, rakennusluvan hankkiminen ja muut viranomaishommat, kaikki organisointi, valvonta, tavaroiden vastaanotto, yhteydenpito moneen eri paikkaan (viranomaiset, vastaava mestari, talotehdas, arkkitehti, sähköyhtiö, kaupunki, vesiyhtiö, talotehtaan alihankkija, naapurit…), maanrakennuksen (joka muuten on yksi isoimmista ja tärkeimmistä ja hintavimmista asioista taloa rakennettaessa) järjestely ja seuranta, muuttotarkastuksen järjestäminen ja loppusiivous… Varmaan unohdin listasta jotain. Lisäksi pankki ei ainakaan meidän tapauksessamme tupsauttanut koko lainaa kerralla tilillemme, vaan pankille piti toimittaa valmiustodistuksia minkä jälkeen sai lisää rahaa. En todellakaan olisi halunnut ryhtyä sellaiseen projektiin yksin. Valmistalot eivät todellakaan ”tule vain jonain pakettina jonnekin tontille”. 🙂 Että hattua nostan kaikille yksin rakennuttaville, niin miehille kuin naisillekin!

   1. Ja ylempi kommenttini oli siis tarkoitettu nimimerkille Miigig. 🙂 Tsemppiä Coco!

 2. Hienoa todellakin? Onko Palatalo -systeemillä? Ne näyttää kivoilta. On tai ei, sun talosta tulee takuuvarmasti upea. Onnea, rohkea päätös!

  1. Määräykset eivät anna rakentaa ihan sellaista mitä haluaisin mutta muutamia haaveissa olleita juttuja (lähinnä sisätiloihin liittyviä) saan toteuttaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *