Valinnan vaikeus

Coco Sweet Dreams

Meillä on tosiaan edessä se omakotitalon täydellinen remontti. Pidän siitä että kaikki revitään pois ja saadaan uutta tilalle. Luulin että olen ihan selvillä mitä uuteen kotiin haluan, mutta nyt lukuisten vaihtoehtojen edessä olen ihan sormi suussa. Sekin viel, että on yks toinenkin kenen mielipiteitä pitää kuunnella. Onneksi meillä on suhteellisen sama maku. Ehdottomasti haluan sellaisen neutraalin pohjan josta pidän sitten monet vuodet.

Nyt mietinnässä ovat muuan muassa lattia + lattialämmitys, katto, julkisivun korjaukset, keittiö, ilmastointi, kylppäri, pihasauna(?) ja kaikkea ja mitä vielä.

Hyviä idiksiä, linkkejä ja kuvia otetaan ilolla vastaan.

Leppoisaa huomista vapaata nuppuset!

Kommentit

anjuska (Ei varmistettu)

meillä rakennettiin yläkerta taloon muutama vuosi sitten ja siitä tuli ihku! Halusin aivan neutraalit pinnat; kylmäsävyinen laminaattilattia (käytännöllisyyden vuoksi; paljon lapsia), valkoista peruskaakelia kylppäriin, Lasten huoneisiin yksi tapetoitu seinä, jota voi sit muutella halunsa mukaan. EI MITÄÄN KIINTEITÄ KALUSTEITA esim. lastenhuoneisiin. Ylhäällä on yksi vaatehuone ja kahdella tytöllä lipastot vaatteille ja kaikilla on nykyään niin muodikas rekki sellaisille vaatteille, joita ei voi viikata laatikkoon. "Paremmat" kengät voivat olla hyllyssä esillä ja ne, joilla potkitaan pihassa, ovat tietty eteisen kaapissa. Olen edelleen tosi tyytyväinen ratkaisuihini. Tekstiileillä, matoilla ym. saa hetkessä huushollin ilmeen muutettua vuodenaikoijen ja juhlapyhien mukaan!!

Vierailija (Ei varmistettu)

On teillä projektia sitten tiedossa :) Onko teillä jonkinlainen aikataulu, milloin pitäisi olla valmista?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa miettiä sisustus talon rakennusvuosikymmenen ja tyylin kautta ettei talon ulko- ja sisäpuoli riitele keskenään. :)

Stockholm by me

Kaunis kuva susta, olet niin hehkeän näköinen! 

Wow, kunnon kokoinen remontti teillä tulossa. Minkä tyyppisen talon olette ostaneet, miltä vuosikymmeneltä? Sori ehkä olet maininnut sen aikaisemmin mutta siinä tapauksessa mulla on mennyt se ohi. Mukavaa pitkää viikonloppua! terkuin Veera

Tiinakaisa

Vaaleat pinnat, vaalea lattia, valkoinen keittiö.. ne ovat ajattomia ja sopivat joka aikakauteen + helppo yhdistellä sitten muita värejä ajan myötä, jos enää isompia värejä kaipaakaan. Lattiaksi suosittelen lautaa, jonka voi käsitellä mieleisekseen esim vahaamalla. Meillä on sellainen uusi lautalattia yläkerrarrassa joka on kyllä unelman pehmeä ja lämmin jalan alla (ilman lattialämmitystä).

Nauti suunnitelmien teosta, se on yksi parhaimmista osista muutossa/rempassa.. ;)

Saimi (Ei varmistettu)

Minä ihastelen aina Ulla Koskisen Lato-talon materiaaleja. Luonnollisia ja ajattomia valintoja, joita katselee varmaan mielellään pitkään. Jos itsellä olisi talo remontin alla, haluaisin sinne vaaleaa puuta, valkoista, luonnollisia harmaan kiven sävyjä tummasta vaaleaan ja selkeitä linjoja.

http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/tila/ohjelma__ka...

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletpa kauniina! Pidätkö sä joka päivä tuota clip-on tuuhennusta? Näyttää meinaan tosi hyvältä hiuksesi! Vai onko tässä ihan oma tukka?

.Katja. (Ei varmistettu)

Kuulostaa niin tutulta. Meillä tosin oli edessä ihan vaan rivarikaksion remontti silloin muutama vuosi sitten. Ja kun oli tosiaan se toinenkin puolisko sanomassa mielipiteensä, kompromissina meillä on nyt mm. tummanharmaalla helmiäisöljyllä vedelty sauna.. :) Itse tykkään, että on paljon valkoista ja melkein harmittaa, ettei silloin laitettu vaaleita/valkoisia laminaatteja näiden tummien sijasta. Muut kompromissit liittyvätkin sitten lähinnä huonekaluihin ja elektroniikkaan. Viimeisin idea on raahata meille kuntopyörä, mutta olen vähän tiukemmin ilmaissut ettei se oikeasti mahdu tänne. Ja vaikka mahtuisi, en todella sitä olkkariimme halua. :D

Tervetuloa tutustumaan blogiini :) http://styledecorblogi.blogspot.com/

Coco
Coco Sweet Dreams

anjuska, kuulostaa hyvältä. Samat ajatukset mulla! ;)

Vierailija, no on! 8) Ei mitään tarkkaa aikataulua vielä... täytyy katsoa miten suurimmat hankkeet etenevät yms..

Jatta (Ei varmistettu)

Uskon kyllä vahvasti, että teet(te) ne oikeat valinnat ja ratkaisut pohdintojen pääteeksi, sillä tyylinne on hyvin selkeä ja siltä pohjalta on helppo lähteä rakentamaan suuria pintoja, ne pienet jutut sitten tuovat sitä vaihtelua mitä aika ajoin kaipaa.

Pihasauna kuulostaa tosi kivalta ja varmasti kannattava ratkaisu. Siintä tulee heti mieleen kesämökkeily ja sen tuoma tunnelma :) Entäpä maakellari?

Jos itse olisin rakentamassa taloa, niin maalämpö olisi ihan ehdoton, en tosin tiedä onnistuisiko se remonttikohteeseen.

Hyviä suunnitteluja sinne :)

Monasdailystyle (Ei varmistettu)

Ihana Coco <3 Niin kiva kuva:)
Ja voi vitsit, aika jännää!!:) Mä niin odotan kaikkia ihania sisustuspostauksia!!:)

Sed (http://vanhalintuhakki.blogspot.com/) (Ei varmistettu)

Oi, nuo kuvat. Mattamusta etenkin miellyttää silmää :) Onnea miehen kanssa valintojen tekemiseen. Täälläkin päin aina välillä joutuu vääntämään, mutta onneksi kans aika samanlainen maku.

SaEmSa (Ei varmistettu)

Voi, tiedän tunteen: On niin paljon erilaisia ihania vaihtoehtoja materiaaleihin liittyen ja kaikkea kun ei voi saada (ellei sitten satu olemaan useita kylppäreitä, olohuoneita ja keittiöitä)! :) Voihan valinnan vaikeus!

Seuraava linkki ei auta lattioiden, kaakeleiden ja keittiön valinnassa, mutta inspiraatiota se kyllä antaa. Housedoctorin blogista pääsee myös katalogiin. Olen niin tykästynyt tuotevalikoimaan, voi kun heidän tuotteitaan saisi ostaa verkosta!
---> http://housedoctordk.blogspot.com/

Itsekin peukutan kaikkea vaaleaa. Esimerkiksi keittiötasossa sisustusbetoni näyttää niin hyvältä! Voisi sattua teidänkin kodin tunnelmaan?
---> http://www.sisustusbetoni.fi/betonialtaat.html

Nauttikaa projektista, lopputuloksena siintää taatusti KOTI, jossa teidän porukalla on hyvä olla! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi

Uudet lankkulattiat on tosiaan parhaat. Tai betoni.
Meillä remppa kesti käytännössä 1 v kun piti kestää 3 kk. Kaikki pinnat vaativat useamman käsittelykerran. Kannattaa huomioida se, esim. Vahoissa kuivumissika on 1 vk ja kun asutte samalla talossa on esim. aika haasteellista olla käyttämättä eteistä, portaita tai keittiötä viikkoon ;) tämä vinkiksi.

-S (Ei varmistettu)

Ihanaa suunnittelun aikaa. Itse odotan suuresti jo meidän alkavaa putkiremonttia.
Saan uuden kylpyhuoneen ja kettiön samalla, vaikka ne kivat on nytkin. Mutta sitten oman makuni mukaan! :)

Suosin vaaleita pintoja, iättömiä/ajattomia valintoja.
Itse valitsisin ehkä tulevaan keittiöön esim. 10x10 valkoisen välilaatoituksen, jos laatta vaihtoehtoon päädyttäisiin.

-S (Ei varmistettu)

Ainiin! Ja todella kivoja kuvia olet tähänkin poiminut.
Hyvältä näyttää tuo marmoritaso myös... Itse pidän myös aidoista puutasoista.

Taidat pitää yksinkertaisesta sisustuksesta? Pienillä kikoilla sitten sitä jotain ilmettä...

http://kolmehuonettakeittio.blogspot.com/

Coco
Coco Sweet Dreams

Veera, ostettiin sellainen oman aikakautensa yksi helmi - 70-luvun omakotitalo josta saadaan modernisoimalla tosi kiva. :) Hope so.

Tiinakaisa - kiitos! Me myös mietittiin lautalattiaa, mutta lueskelin ettei se sovi lattialämmityksen kanssa. Päästää lämpöä liikaa lävitseen ja vie siis energiaa. Täytyypi tutkailla...

Saimi - jooh! Lato on a i v a n ihana!!!

Vierailija, joo tuossa mulla taitaa olla sellainen. Pidän kyllä aika usein joo yhtä pidennystä - mulla on hiustenkasvatus projekti menossa ja tuolla pidennyksellä saa hiukset vähän paremman näköiseksi.

Katja, jooh ymmärrän tilanteen! :))

Jatta, me tykätään niin kovasti pihasaunasta. Puukiuas ja kaikkee, tulee vähän mummula mieleen. Pihasauna tullee vasta myöhemmin, nyt panostetaan ekaks tuohon omakotitaloon.

Thanks Mona! Kuva on keväältä - samaa sarjaa kuin tän palstan profiilikuva. Piti olla nättinä. :D

Sed, mä myös diggailen mattamustasta ja muutenkin mattaväreistä. Olen kuullut että kiiltojutut ovat nyt vähän poistumassa ja matta olisi varmempi valinta. Näyttää myös niin hyvältä! <3<3

SeEmSa, joo vaihtoehtoja on LUKUISIA! Mä olen siinä onnekkaassa asemassa että meillä on kaksi vessaa... olisi kiva toteuttaa jotain tosi jänskää. Kiitos ideoista ja linkeistä. Sisustusbetoni ei ois yhtään huono! :)

Vierailija, mä luulen että lankkulattiaa ei laiteta, kun tulee lattialämmitys. Näin juuri luin ettei lauta/lankku sovi lattialämmityksen kanssa. Päädytään varmaan parkettiin...

-S, se 10x10 on varmasti tosi iätön ja hyvä valinta! :) Onnea putkiremppaan, kivaa kun se on sitten valmis ja hoidettu. Menee taas monet vuodet.

Joo pidän yksinkertaisesta sisustuksesta - piilotan mielellään kaiken turhan ja pidän avarasta tilasta. Melkein tyhjästä. Lasten kanssa se toki on vähän haasteellista mutta näin niinkus toiveajatteluna.

 

 

 

Meille on tulossa Lato. Ulla Koskisen oma Lato on aivan mahtava, ihania sisustusratkaisuja. Itse olen tällä hetkellä tosi innostunut betonista. Harmikseni kuulin, että esim. betoniset keittiö- tai kylppäritasot ovat vaativia hoidettavia, joten se vähän ainakin minun kohdallani vähentää niiden hehkua. Pitää tätäkin asiaa vielä selvitellä jos noita sisustusbetoneita vaikka olisi erilaatuisia.

Olemme myös miettineet lautalattiaa, mutta emme ainakaan vielä ole löytäneet ratkaisua miten sen saisi sovitettua lattialämmitykseen, joka meille myös tulee. Jos sinä löydät siihen ratkaisun, niin kirjoittele ihmeessä siitä! Toisena (ja todennäköisenä) vaihtoehtona tällä hetkellä on massana levitettävä ns. design-lattia, joka näyttää ainakin kuvissa betonille. Sitä pitää päästä katsomaan jossain ihan livenä.

Mitään lopullisia materiaalivalintoja emme ole tehneet, mutta kodissamme tulee olemaan harmaata, mustaa ja valkoista. Keittiön (ja muutkin tilat) haluamme rakentaa niin, että mahdollisimman paljon tavaraa on piilossa kaapeissa, mutta kuitenkin helposti otettavissa käyttöön, jotta saadaan paljon puhdasta tyhjää pintaa. Onneksi nykyään on vaikka mitä ratkaisuja olemassa.

Meidän projektin etenemistä voi seurata täältä http://kotilato.blogspot.com .

Coco
Coco Sweet Dreams

Hei kivaa kun kommentoit! Ehdottomasti seuraan teidän projektia. Joo ja mun mies on ihan lautalattian kannalla - koitetaan mahd.pian selvittää kandeeko sitä laittaa lattialämmityksen kanssa. Laattalattia lienee parhain lattialämmityksen kaverina, mutta kyllä aito puu ois se paras jalalle. <3

Kommentoi