Valintoja

008DD0EC-C74E-4A4C-A5EE-1FC91551A809.jpg

 

Minä olen sellainen tyyppi, joka saattaa helposti joustaa omasta mukavuudesta, jotta toisilla on asiat paremmin ja aika usein huomaan että se kostautuu ja se oma jaksaminen kärsii. Itsekkyys on toisinaan hyvä valinta, vaikka uskon, että kun antaa paljon saa vastavuoroisesti itsekin jotain, mutta näin se ei aina mene.

Suosittelenkin raivaamaan kalenterista aikaa itselleen. Tärkeintä on uni ja rauhalliset hetket ennen nukkumaan menoa. Pikku hiljaa alan viihtymään yksin kotona, vaikka toisinaan se on hankalaa, mutta useimmiten ihan kivaa. Huomaan, että tietyt rutiinit pitävät mielen rauhallisena. Pakotan itseni joko aamulenkille tai työpäivän jälkeen ulos. Urheilu ulkoilmassa valmistelee parempaan uneen ja siihen kiinni pääsemiseen. Iltasuihku, joka on muuten aamusuihkua parempi valinta sanovat asiantuntijat, sillä iho uudistuu yön aikana ja puhdas pohja on tälle prosessille tärkeä. Pidän siitä, että nukkumaan mennessä olo on mahdollisimman puhdas. Levitän ihoöljyä, uusin suosikkini on appelsiinikukilta ja kookokselta tuoksuva vartoloöljy. 

Kasvoille levitän kasvoseerumia, puen ihanat yövaatteet ja laitan hiukset letille. On hyvä muistaa, että kotona on syytä pukeutua nätisti itseään varten. Ennen unia avaan kattoikkunan ja annan kylmän ilman virrata huoneeseen. Viileässä on hyvä viettää yönsä. Yöpöydälläni palaa aina yksi kynttilä ja katselen sen liekkiä ja funtsin omia asioita. Tämä on minulle paras nukkumaanmenorutiini.

Ja vaikka minun elämästäni puuttuu nyt monta asiaa, niin yritän muistuttaa itseäni aina siitä mitä minulla jo on. Tommy Hellstenin haastattelusta poimin hyvän oivalluksen: ”Jos katsot maailmaa kiitollisuudesta käsin, niin sinulla on erilainen tunnetila kuin jos katsot asioita puuteista käsin. Jos vain ajattelet, että minulle kuuluisi tämä ja tuo ja on suuri vääryys, ettei sinulla niitä ole, tulet vain katkeraksi. ” Olen Tommyn kanssa myös samaa mieltä siitä, että olemme menettäneet kyvyn iloita arjen pienistä iloista. Minulle monet arjen valinnat ovat sellaisia, jotka tuottavat minulle nautintoa – näistä päällimmäisenä on tietysti lapset. Liikunta ja lepo – mutta on moni muukin, kuten hyvä ruoka, seura ja kodinsisustus – visuaalisesti kiinnostava ympäristö, jossa viihdyn.

Simple as that, niinkuin elämä muutenkin, sikäli sen niin oivaltaa.

IMG_1479.JPG

Ylin kuva: Ville Lahtinen

Kommentit (5)
  1. Kaikki aikuiset ovat vastuussa itsestään. Omasta elämästään ja onnestaan. Nyt vasta kun lapsi on 6-vuotias olen ottanut itselleni aikaa ilman pätkääkään huonoa omatuntoa. Mies ja tytär pärjäävät vallan hyvin ilman minua. Aiemmin ärsytti kun illan oli pois, koti oli sekaisin, tyypit söivät eineksiä ja kukaan ei ollut pessyt pyykkiä. Enää ei ärsytä. Ei jaksa. Ihassama.

  2. Itse erosin lapsen ollessa 1,5-vuotias ja alkuun oli tuskallista olla yksin kotona. Lasta oli niin suunnaton ikävä ja sattui sairaasti kun näki hänen kärsivän erosta. Pieni taapero, mitä hän ymmärtää, ihmetti ja kipuili. Haahuilin kotona levottomana ja repesin itkuun heti kun töistä kotiin pääsin. Oikein mikään ei innostanut tai kiinnostanut.
    Nyt vajaa kaksi vuotta myöhemmin nautin omasta ajasta. Lapsikin on tottunut ja voi hyvin. Nautin kun saan sisustaa kotia itselleni mieluisaksi. Päätin, että teen elämästäni niin hyvää ja ihanaa kuin voin ja kodistani sellaisen mitä olen haaveillut – niillä resursseilla mitä mulla on. Yritin myös ajatella tietoisesti kuinka paljon hyvää elämässäni on ja kuinka hyvin lapsenikin asiat ovat, varsinkin jos vertaa Syyrian pakolaisiin.
    Päätin myös, että aion välttää sudenkuopat, en anna minkään asian alkaa hallita itseäni. Siinä tuskassa olisi ollut helppo kääntyä liialliseen shoppailuun, alkoholin käyttöön tai mihin vaan. Annoin itselleni luvan niihin asioihin, jotka tuottavat mielihyvää, joutumatta kuitenkaan niiden valtaan. Ja pakotin itseäni ulos, koska ulkona luonnossa ajatukset selkenee ja mieli kevenee.

    Tunnistan itseni myös tuosta toisten puolesta uhrautumisesta. Olen ollut miellyttäjä joka ei ole tunnistanut omia rajojaan ja jaksamistaan enkä ole osannut sanoa ei, ainakaan ilman syyllisyyttä. Onneksi opin, että mulla on oikeus omiin rajoihin ja oikeus sanoa ei, jos en jotain jaksa tai halua tehdä. Se ei ole itsekkyyttä vaan tervettä itsetuntemusta. Kun minä voin hyvin, myös läheiseni voivat hyvin ja pystyn antamaan parastani niin töissä kuin kotona.

    Tsemppiä Henna ja ihanaa kevättä ja tulevaa kesää sulle! Sulla on hiottu tyylitaju! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *