Valloranin viiniä

image.pngimage.jpeg

image.jpegimage.jpeg

Olipa ilta, kun maistelin viinejä. 

Olin Suviseni kutsumana viettämässä hirmuisen mukavaa iltaa Osteria Ovossa reilu viikko sitten. Suoraan Italiasta tänne Suomeen lennähtänyt suloinen viinintekijä Rocco Vallorani esitteli meille valikoiman toinen toistaan ihastuttavampia luomuviinejään ja luomuoliiviöljyä, jotka oli tarkoin valikoitu Ovon ruokien kanssa. 

En olekaan ikinä koskaan missään maistanut niin maukasta oliiviöljyä! Miten yksinkertaisen hyvää onkaan kastaa vaalea leipä laadukkaaseen oliiviöljyyn, siemailla hieman kevyttä valkoviiniä ja olla vaan ystävien kera.

Tästä tulikin mieleeni, miten erilainen juomiskulttuuri meillä täällä Suomessa onkaan. Monet keittiöt suljetaan aikaisin ja sen jälkeen baaritiskeiltä löytyy enää vain suolapähkinöitä. Juuri, kun ollaan päästy mestoille! Muistelen, miten vaikka Roomassa juomien kanssa tarjoiltiin AINA jotakin syötävää, täällä pohjolassa keskitytään vain ”siihen olennaiseen” ja hoiperrellaan rullakebu kainalossa kotiin. 🙂 Hyvää ruokaa ja viiniä sopivassa suhteessa toivoo hän.

/place to go: Osteria Ovo and something to drink: Vigneti Vallorani 

 

Kommentit (2)
  1. Jilli/Big Mama's Home
    11.2.2016, 09:54

    Olen kyllä täysin samaa mieltä siitä, että suomalainen juomakulttuuri kaipaisi pientä remonttia. Eipä tule äkkiseltään mieleen muuta maata jossa keskitytään vain siihen lasin kallistamiseen.

    1. Mä tosin uskon, että tähän tulee ajan myötä muutos, kun jengi haluaa sitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *