Valmis pihasuunnitelma

Coco Sweet Dreams

Palasin juuri kotiin ja halusin heti ladata nämä kuvat tänne blogin puolelle teidänkin iloksi. Viime vuoden puolella siis suunnittelin ystäväni Katriinan takapihan ja nyt alkukesästä 2016 suunnitelmani pohjalta on tehty valtavasti töitä ja nyt ollaan ehdottomasti loppusuoralla. 

Näyttävin kokonaisuus lienee tuo liuskekivialue ja valaistus, joka kulkee kivipolkua pitkin. Talosta katsottuna vaalea kallio on putsattu ja sen alle on suunniteltu spottivalot valaisemaan jykevää kalliota. Metsä alkaa huomaamattomasti tämän alueen jälkeen ja se on kaunista.

Liuskekivialueen viereen on istutettu nyt uutta nurmikkoa ja sen viereen betonirinkuloita, jotka on sahattu astetta järeämmillä vehkeillä puoliksi. Niihin on istutettu ikivihreää valkoista alppiruusua. Alppiruusu on minun henkilökohtainen suosikkini, talvellakin vihertää!

Liuskekivialueen keskipisti on betoninen nuotipaikka, jossa voi polttaa kaikenlaista risuista männynkäpyihin. Makkaraa ja ehkä tulevaisuudessa myös muurikkalettuja. Hayn ilmavat Hee -tuolit sopivat täydellisesti alueeseen. Loppukesästä niihin voi heittää muhkean lampaantaljan ja istua iltaa.

Puupölkyt pehmentävät kokonaisuutta ja ovat oikein edullinen idea. Liuskekivet on saumattu kivituhkalla. Kivien asentamisessa oli kuulema kova työ, mutta lopputulos on ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoinen. 

Pihalle on tuotu paljon erilaisia kiviä ja teema sopii hyvin modernin kivitalon jatkeeksi.

Perheen uusin tulokas Pomppu. Gotta lov her!

Etupiha on pariskunnan omaa käsialaa ja halusin vielä laittaa kuvan näistä riippahernepuista, jotka niin ryhmikkäästi ovat vastaanottamassa vieraita. Ihana ja raikas idea!

Jos siellä on joku vailla pihasuunnitelmaa, niin täällä yksi intohimoinen harrastelija käytössänne! Kiitos vielä Katrinalle ja Markolle tästä huikeasta tilaisuudesta ja toteutuksesta.  x 

 

 

Kommentit

Katjahhh (Ei varmistettu)

Yksi pyyntö: ethän snäppää samalla kun ajat. Toivoo kaikki muut tiellä liikkujat!

lennu (Ei varmistettu)

Vau, hyvältä näyttää! Meillekin haaveilen tuollaisesta ulkotulisijasta ja sinnekin suunniteltu liuskekiveä ja puupölkkyjä! Piha vaan on tällanen postimerkin kokoinen citypiha joka ei suinkaan rajoitu metsään vaan naapureiden pihoihin joka puolelta :/

I M S (Ei varmistettu)

Minäkin olen innostunut puutarhanhoidosta. Viime kesänä tehtiin pikkuisen rivitalopihan remontti; kukkapenkit levennettiin ja nostettiin penkit koholle, reunat tehtiin nuppikivistä. Minulle tehtiin pihasuunnitelma, mutta tänä vuonna olen tehnyt sen ihan uusiksi. Haluan sellaisen runsaan englantilaisen, jossa on sitä sun tätä. Viime viikonlopulla tein pienen pation suurille kukkapurkeille ja lyhdyille etupihalle.
Tänä kesänä pitää myös suunnitella varjoinen penkki uusiksi. Kivaa hommaa, mutta aikaavievää; olin eilen pihahommissa klo 10.30-20.00. Ja meille on ihan pikkuinen piha! :-)

EricaK
EricaK

Tykkään, tykkään, tykkään. Ihanan vihreää ja vehreää!

Coco
Coco Sweet Dreams

Toi oli aivan ihana tontti ja muutenkin kokonaisuutena täydellinen! <3

Nannil (Ei varmistettu)

Ihana! Ihastelin kovin teidän maalla olevan kodin pihaa, olet taitava! Mielelläni ottaisin puutarhasuunnitelman meidänkin pihaan, tonttia riittää 2500m2, josta suurin osa on ihan hunningolla niittykukkien ja rikkaruohojen villiinnyttämänä (koska mäkinen maasto, ei päältä ajettavaa ruohonleikkuria + vauva-arki) :D Paikkakunta vaan on jossain muualla kuin Turussa, nyyh.

Coco
Coco Sweet Dreams

Kiva kuulla! Laita mulle meiliä, niin vastailen heti kun ehdin. <3 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja taas tässä blogissa ollaan luettu 3-4 vuotta vanhoja sisustuslehtiä ja nyt tarjotaan ihka omaa näkemystä uusista ideoista, tsiisus kylläpä tunnen myötähäpeää

Coco
Coco Sweet Dreams

Toteanpahan vaan, että "Women should empower eachother instead of being so hateful". 

<3

Kommentoi